REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Reacții în presa internațională după demisia premierului Mihai Tudose

Reacții în presa internațională după demisia premierului Mihai Tudose

Replica API 17 ianuarie 2018 | 23:30 408

Sursă foto: Știrile Pro TV

Demisia lui Tudose nu este un subiect tratat intens doar în presa românească, ci și agenții de presă internațională au scris despre acest eveniment tensionat.

BBC: "Romania pierde un al doilea prim-ministru in sapte luni. Dupa ce partidul politic din care facea parte Mihai Tudose si-a retras sustinerea, prim ministrul social-democrat a afirmat ca demisioneaza "cu capul sus". Partidul a fost dominat de lupta pentru putere, care a condus si la retragerea predecesorului sau, Sorin Grindeanu, in iunie".

Reuters:"Tensiunile intre Tudose, care a fost numit in functie in iunie, si presedintele partidului Liviu Dragnea au erupt saptamana trecuta cand prim-ministrul i-a cerut ministrului de interne, un aliat apropiat al lui Dragnea, sa demisioneze, acuzand-o public de minciuna [...] Dragnea mentine o strangere ferma atat asupra partidului aflat la guvernare, cat si asupra guvernului. "

Business Review:" Prim-ministrul Mihai Tudose a confirmat in dupa-amiaza zilei de luni ca va demisiona din functie, in urma votului luat in timpul unei intalniri speciale a conducerii PSD, cand s-a decis retragerea sprijinului politic. Dragnea a mentionat ca varful PSD a votat sa il elimine pe Tudose pentru ca "exista un conflict intre partid si guvern, dar, totodata, si in interiorul guvernului".

Express: "Social democratii au votat in numar mare sa il elimine pe prim-ministrul Mihai Tudose, fortandu-l pe acesta sa demisioneze. Surse din partid au mentionat ca Tudose a demisionat la cateva momente dupa ce seniorii PSD au votat pentru retragerea sprijinului politic al prim-ministrului".

Sursă: Hotnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nene , taran prost esti ! tu crezi ca presedintele poate dizolva parlamentul asa cum bei tu , indiferent de conditii si timp? prostovane , la a3a nominalizare picata se ajunge la anticipate . .....prostanacule , in schimb presedintele poate fi suspendat de parlament , avizul ccr e consultativ . Esti prea prost sa intelegi , mos senil si handicapat !
0
1
Ne-am facut de rusine cu circarii si penalii astia. Din pacate, suporta poporul consecintele dramatice ale acestor ciumati.
2
0
Rugam presedintele tarii sa dizolve parlamentul
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218