REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

REACȚII la montarea separatoarelor de lângă trecerile de pietoni: „Se reduce numărul locurilor de parcare!”

REACȚII la montarea separatoarelor de lângă trecerile de pietoni: „Se reduce numărul locurilor de parcare!”

Replica API 18 februarie 2019 | 06:14 1136

Inițiativa autorităților locale de a bloca accesul autoturismelor pe marginea carosabilului, în apropierea trecerilor de pietoni, prin montarea de separatoare, nu este văzută cu ochi buni de toți constănțenii. Un cititor al „Replica de Constanța” reclamă că, prin această măsură, autoutilitarele firmei de salubrizare nu vor putea curăța, eficient, zonele respective. Ba mai mult, consideră că inițiativa duce la scăderea drastică a locurilor de parcare! Se impune precizat, însă, că potrivit legislației, parcarea autoturismelor la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerea de pietoni este interzisă!

Începând din această lună, municipalitatea a demarat un proiect ce are drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere pe trecerile de pietoni. Se impune precizat că, în cursul anului trecut, pe trecerile de pietoni din Constanța au avut loc accidente mortale, iar în fiecare împrejurare s-a invocat lipsa de vizibilitate, din cauza autoturismelor parcate până în imediata vecinătate a trecerii de pietoni și a iluminatului public slab sau absent.

În consecință, administrația publică locală a luat măsuri: prin Sc Confort Urban SRL, au fost montate separatoare pe strada Traian, în apropierea trecerii de pietoni din dreptul Liceului Teoretic „Traian”, pe Bulevardul Mamaia – în dreptul intersecțiilor și a trecerilor de pietoni, pe strada Mircea cel Bătrân, pe B-dul Alexandru Lăpușneanu și la intersecția străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu.

Cum era de așteptat, au început să apară reacții. În vreme ce unii constănțeni laudă inițiativa, afirmând chiar că este nevoie de mai multe astfel de separatoare, în special în centrul Constanței, unde se parchează haotic, alții critică măsura.

Un cititor al „Replica de Constanța” a transmis: „Prin această măsură s-au redus locurile de parcare în Constanța cu câteva sute. Exact înainte de 1 martie 2019, când se va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Este o coincidență sau nu?! Totodată, în acele zone îngrădite, cum se va curăța zăpada, de exemplu? Cum vor fi curățate bordurile de autoutilitarele cu perii ale firmei de salubrizare?!”.

Se impune precizat că, potrivit Codului Rutier, oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 metri, dar și pe trecerile de pietoni ori la mai puțin de 25 metri înainte și după acestea. Ceea ce înseamnă că, cu sau fără aceste separatoare, staționarea autovehiculelor pe spațiile respective este interzisă.

„Sistemul și-a demonstrat deja eficacitatea în mai multe orașe din țară, prin scăderea numărului accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni. În funcție de rezultate, astfel de separatoare vor fi montate și în alte zone din oraș”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

F.B.

Citește și: TESTE la trecerile de pietoni: PANOURI LUMINOASE tip LED, montate de Primăria Constanţa - VIDEO!

Proiect pentru reducerea accidentelor, în municipiul Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se repeta de 3 ori intr-un articol pe care il citesti in 2 minute, maxim. Se impune precizat ca jurnalismul este zero. Se impune, de asemeni, precizat ca cine s-a semnat F.B. la sfarsitul articolului are nevoie de putin mai multa scoala, sa-si dezvolte vocabularul.
0
0
Locurile de parcare sunt mai importante decat cativa tigani strviti pe trecerile de pietoni.Din lipsa locurilor de parcare cat de curand veti solicita culoare de zbor de la aeronautica!
0
0
Bai ciobanilor cum sa fiti indignati ca au pus popici pa treceri si nu mai aveti unde parca ??? Ce zice ma carutasilor legea ???? La cretinii astia care parcheaza in fata treceriilor de pietoni care din cauza lor s-au intamplat accidente sau ingreuneaza vederea asupra trecerilor de pietoni le-as suspenda dreptul de a conduce ptr ca pune in pericol viata pietonilor si nu numai ...pai ma cretinii naibii carutasi ca soferi nu sunteti cautati loc de parcare imposibil sa nu gasiti .... chiar daca e mai departe locu va mai miscati si voi posterioarele putorile dracu soferii plii mele ....
3
1
se monteaza si pe partea de dincolo pentru cei care vin pe contrasens si nu sunt putini
4
1
Primaria si confort urban ar trebui sa dea instructiuni soferilor : la trecerile de pietoni soferul sa coboare din masina si sa indrume pietonul. Foarte multe interdictii. Trebuie doar respectata legea rutiera.
4
2
Punem separatoare ca sa vedem trecerea din masina. Bun! O idee bine venita! Dar de ce se pun si dupa trecere? Cu ce ajuta soferii separatorul DUPA trecere? Ca sa iasa mai multi bani la SRL-ul ce monteaza mizeriile...
8
4
in Constanta ar trebui separatoare cu napalm asa se conduce si se parcheaza.
7
1
SI ASA SUNT PREA MULTE LOCURI DE PARCARE . POMANAGIILOR !
2
3
o masura binevenita pentru a creste gradul de civilizatie si siguranta in trafic. Se demonstreaza inca o data faptul ca in comunca constanta doar daca se trece la masuri coercitive se respecta legea. felicitari organelor locale pentru initiativa si implementare. in rest, constanta e tot o comuna, din pacate...
11
3
primaria si comfort urban intai ar trebui sa faca locuri de parcare ,cum e pe mircea au un trotuar de 4 metrii si parcare mai deloc, sa faca ca la spital, si in alte cartiere la fel ca de 40 de ani nu au creat noi locuri de parcare, si e nevoie foarte mult, apoi sa puna aceste opritoare, cine le vinde ?
6
7
ce vrajeala au unii constanteni in ei,cica cum o sa fie curatata zona de zapada sau praf...dar inainte cand tineati voi masinile parcate cum se curata zona??
25
2
urmatoru proiect sa puna si la coltul stradutelor aglomerate sa poti sa iesi de pe ele civilizat, nu "la noroc" si cu intindere la gat
20
2
o chestie buna,multi hahoi si horahai psrcheaza pe trecere dar mai sunt si cei mai multi care parcheaza in buza de nici pietonu si nici soferul nu vad mare lucru,imi pare prima masura buna luata de fecalau
20
1
scad locurile de parcare dar scad si victimele accidentelor pe trecerile de pietoni, ce ziceti care sunt mai importante?
22
1
foarte bine ,,mai limbricilor la scoala de soferi ce va invatat ,,la 5 m de coltu strazi nu parchezi ,,sau trecere de pietoni. lasa ca cresc amenzile .
22
1
Foarte buna ideea !!!
24
2
Cineva reclama k au scazut locurile de parcare si k la mai putin de 25 de m de trecerile pt pietoni nu se parcheaza. Dar vi se pare k se mai respecta ceva in orasul asta,cand fiecare conduce cum doreste,cum fiecare trece de pe o banda pe alta fara sa tina cont de semnificatia marcajului sau k fiecare parcheaza unde si cum doreste. Nu se mai tine cont de nimic si asta nu e bine
23
1
Viziunea primarului se opreste la popici si amenzi, banii sunt din ce in ce mai putini probabil acest efec a fost cauzat de pierderea cu buna stiinta a procesului cu firma de colectare a gunoiului. Sper ca acest individ ce ocupa scaunul de primar sa nu mai castige un al doilea mandat. Eu unu nu-l mai votez!
16
10
Foarte buna aceata idee cu separatoarele
29
6
Separatoarele se monteaza ca cineva,prietenii stiu de ce, trebuie sa incaseze bani publici, multi si cu efort minim
14
17

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218