REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Recensământul auto, în plină desfășurare în județul Constanța

Recensământul auto, în plină desfășurare în județul Constanța

Replica API 11 august 2015 | 00:00 165

Calcule, calcule...

Calcule, calcule...

Recensământul auto, demarat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la mijlocul lunii aprilie a.c., este în plină desfășurare. Acesta va continua până la finele anului, respectiv în luna noiembrie, însă șoferii nu trebuie să-și facă griji că vor fi opriți în trafic. Vehiculele, de la biciclete și căruțe la tiruri și autobuze, vor fi numărate manual de inspectorii CNADNR, prin unitățile sale din teritoriu, respectiv Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri.

Scopul final al acestui recensământ este de a se stabili care sunt cele mai aglomerate șosele din țara noastră. Pe baza rezultatelor obținute Compania Naționlă de Drumuri poate decide, mai apoi, ce investiții sunt de făcut, precum lărgiri de drumuri, construirea unor noi poduri sau sensuri giratorii, centuri ocolitoare, drumuri de mare viteză sau chiar autostrăzi.

În total sunt amplasate 3.350 posturi de recenzare pe drumurile din toată țara, din care 960 de posturi pentru drumurile naționale și 2.390 de posturi pentru cele județene și comunale.

„Anul acesta, are loc la nivelul întregului județ recensământul circulației, care are loc o dată la cinci ani și care are drept scop stabilirea traficului, a numărului de vehicule și a gabaritului acestora pe fiecare drum județean în parte. Acest recensământ se execută pe toată perioada anului 2015, după un calendar stabilit de către ministerul Transporturilor. Sunt zece zile de recensământ pe perioada anului, se execută în toate zilele lucrătoare ale săptămânii. De asemenea, se execută atât ziua, cât și noaptea. Etapele fiecărui recensământ se transmit în maximum două săptămâni după fiecare operațiune de recenzare. Ele se realizează la nivelul fiecărei rețele regionale de drumuri și poduri. Ajung la Drumurile Naționale, apoi ajung, mai departe, la minister, urmând ca la sfârșitul anului datele să fie bine puse la punct”, a spus luni directorul tehnic al RAJDP, ing. Lucian Poșerba.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv în lunile aprilie, mai, august, octombrie și în luna noiembrie 2015. Recensământul traficului rutier, care se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00, are drept scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeua de drumuri publice interurbane din România și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369