REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Recep Erdogan: Moscheea de la Bucureşti va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului dintre cele 2 ţări

Recep Erdogan: Moscheea de la Bucureşti va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului dintre cele 2 ţări

Replica API 24 martie 2016 | 00:09 253

Recep Tayyip Erdogan şi Klaus Iohannis au vorbit în timpul întâlnirii lor şi despre construcţia moscheii de la Bucureşti. Preşedintele Turciei a spus că ridicarea moscheii reprezintă expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre România şi Turcia.

"În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare, avem un proiect, dar noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele 2 ţări", a declarat preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Klaus Iohannis a spus despre construcţia moscheii că se află în faza de documentaţii:

"În ce priveşte construcţia, aţi auzit în care fază ne aflăm, confirm acest lucru, s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie, se lucrează la aceste documentaţii", a adăugat preşedintele la întâlnirea cu Recep Erdogan.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că în România există un curent care se opune construrii moschei, preşedintele Turciei a spus că "vocile contra se pot auzi în orice ţară".

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mai declarat miercuri, in conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca autoritatile romane au oferit Muftiatului Cultului Musulman din Romania un teren in Bucuresti pentru construirea unei moschei. La randul lor, autoritatile turce au stabilit si ele cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii ortodocsi, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367