REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Recepţie în avans la Ambasada SUA cu ocazia celebrarii Zilei de Independenţă a Statelor Unite

Recepţie în avans la Ambasada SUA cu ocazia celebrarii Zilei de Independenţă a Statelor Unite

Replica API 4 iulie 2013 | 00:00 180

De 237 de ani, americanii celebrează libertatea cuvântului, a religiei, a presei şi respectul pentru drepturile fundamentale

Ziua Independenţei, cunoscută şi ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declaraţiei de independenţă de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independenţa faţă de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenţei este deseori asociată cu focuri de artificii, parade şi evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul şi tradiţia Statelor Unite. Ziua Independenţei este ziua naţională a Statelor Unite ale Americii.

SUA sunt primii în mai multe domenii, mai ales ca ocupă primul loc în top 10 cele mai puternice state din lume. Când e vorba de alegerea unui model de democraţie mulţi se raportează în primul rând la SUA.

Cu ocazia zilei de Independenţă la Ambasada SUA de la Bucureşti va avea loc astăzi o recepţie. Gazda celei de-a 237-a aniversare a Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii va fi Duane Butcher, Ambasadorul interimar al Statelor Unite în România, care va ţine un discurs în cinstea acestei zile importante.

"Îmi face plăcere să vă urez bun venit la această recepţie, în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american. În această seară aniversăm 237 de ani de independenţă a Statelor Unite ale Americii.

În urmă cu două sute treizeci şi şapte de ani, în oraşul Philadelphia, părinţii noştri fondatori au semnat Declaraţia de Independenţă. Ei şi-au riscat "vieţile, averile şi onoarea sfântă" pentru a crea o naţiune bazată pe egalitate şi libertate. Angajamentul lor faţă de democraţie a schimbat cursul istoriei.

În fiecare an, de Ziua Independenţei, cu mândrie şi admiraţie, medităm la curajul şi înţelepciunea lor. Cu optimism şi hotărâre, ne dedicăm din nou idealurilor părinţilor fondatori. Pentru fiecare nouă generaţie, provocarea este să transforme în realitate cuvintele Declaraţiei: Considerăm aceste adevăruri a fi evidente: toţi oamenii sunt egali din naştere, înzestraţi de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre care se numără dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Aşa cum spunea preşedintele Obama în mesajul său cu ocazia zilei de 4 iulie, "deşi aceste adevăruri sunt evidente, istoria ne arată că ele nu au devenit realitate de la sine. Timp de peste două secole, naţiunea noastră a parcurs un drum lung până la transformarea sensului cuvintelor părinţilor fondatori în realitate. Sângele vărsat prin lovituri de bici şi sabie ne-a arărat că nicio Uniune întemeiată pe principiile libertăţii şi egalităţii nu poate supravieţui pe jumătate în sclavie şi în libertate. Am aflat că pentru o economie modernă sunt necesare căi ferate şi autostrăzi pentru a accelera călătoriile şi comerţul. Am învăţat că educaţia este esenţială pentru a avea o societate liberă şi am descoperit că o piaţă liberă prosperă doar atunci când există reguli care asigură un joc corect."

Asemenea românilor, şi americanilor le place să sărbătorească. Ziua de 4 iulie este cea mai importantă sărbătoare a verii. În toate cele 50 de state, ne petrecem ziua la grătar sau picnic, la paradă sau jucând baseball. La ambasadele de peste hotare, sărbătorim ziua alături de prieteni, aşa cum facem în această seară. Recepţia de la Bucureşti este cu adevărat specială datorită energiei şi căldurii dumneavoastră, celor care ne sunteţi oaspeţi, precum şi datorită valorilor noastre comune şi prieteniei strânse dintre ţările noastre", se arată scris în discursul acestuia.

Tema recepţiei de 4 iulie din acest an este oraşul Washington DC. La acest eveniment au fost invitaţi să participe preşedintele statului, premierul, miniştrii, politicieni şi oameni de afaceri de succes din ţara noastră, recepţia prilejuită de marcarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii fiind unul dintre cele mai importante evenimente diplomatice care se desfăşoară anual în România.

Sursa: curierul national.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367