REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Recidivistul săltat din Piaţa Chiliei s-a supărat: zice că Poliţia l-a făcut de râs

Recidivistul săltat din Piaţa Chiliei s-a supărat: zice că Poliţia l-a făcut de râs

Replica API 21 septembrie 2013 | 00:00 322

De la crimă "chirurgicală" la găinărie de doi lei

De la crimă "chirurgicală" la găinărie de doi lei

S-a speculat că a fost vorba despre un atac mafiot, la comandă, executat de profesionişti, care ar fi avut cunoştinţe zdravene de anatomie umană, iată că deznodământul e cu totul altul. La mijloc a fost o găinărie de cea mai joasă speţă: tânărul de 29 de ani care a murit în noaptea de marţi spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, în Piaţa Chiliei, a fost atacat pentru că nu a vrut să ofere o... ţigaretă. Criminalul este acum arestat preventiv pentru 29 de zile.

Vorbim despre oribila crimă din Piaţa Chiliei, de pe strada Radu Calomfirescu, unde un tânăr de 29 de ani, din Independenţa, dar care lucra în construcţii, în municipiu, a fost înjunghiat, decedând din pricina hemoragiei. Viorel Bahica se afla, însoţit de un prieten pe respectiva stradă şi, cel mai probabil, se întorcea de la distracţie, întrucât se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe camerele de supraveghere, montate pe o casă din zonă, se observă cum Bahica este acostat de nişte indivizi, are loc un schimb de replici, moment în care prietenul său se sperie şi se îndepărtează. La scurt timp, unul dintre indivizi se apropie de victimă, îi aplică lovituri de cuţit şi fuge. Aceasta a fost scena teribilului sfârşit. Din câte se pare, prietenul victimei nu ar fi avut telefon mobil asupra sa, dar se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, de unde întârzierea reacţiilor de a cere ajutor. Într-un final, un locuitor al zonei a sunat la 112, medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa deplasându-se cu operativitate. Chiar şi aşa, victima a sângerat atât de mult, fiindu-i tăiate arterele femurale, încât medicii nu au mai avut ce-i face, ea decedând în drum spre spital. De aici a pornit un întreg scenariu. Că ar fi fost vorba de un atac mafiot la comandă, criminalii fiind cunoscători ai anatomiei umane, atacând direct la arterele femurale, că la mijloc ar fi un alt motiv, cu multe dedesubturi şi că ar fi vorba de răfuieli între clanuri... Însă, în tot acest timp, poliţiştii şi procurorii munceau la foc automat pentru a pune totul cap la cap. S-a realizat un cerc de suspecţi, demarându-se mai multe percheziţii domiciliare simultane. Primul luat "la puricat" a fost Ali Aidân, recidivist, cu două condamnări la activ pentru furt calificat, care locuia în zonă, pe strada Ion Raţiu. La acesta s-au descoperit mai multe cartoane cu ţigarete, el fiind un bişniţar ce mai acţionează prin zona Gării. La scurt timp, oamenii legii au reuşit să dea şi peste criminal, în doar 24 de ore! Acesta este Robert Moroianu, de 22 de ani, care locuieşte fără forme legale, la prietena lui, în Piaţa Chiliei. A recunoscut totul şi le-a spus poliţiştilor unde a aruncat arma crimei: într-o canalizare situată pe strada Crişana. Cu ajutorul companiei RAJA, poliţiştii au reuşit s-o găsească. Robert Moroianu a fost dus în faţa magistraţilor, care au decis să-l aresteze pentru 29 de zile. De unde a pornit totul? De la alcool şi spirite încinse. Sub influenţa băuturilor alcoolice se afla şi atacatorul, acesta cerându-i victimei o ţigaretă. Când a fost refuzat, s-a enervat, atacându-l cu cuţitul în zona coapselor. Au fost tăiate arterele femurale, de unde şi decesul. Pe de altă parte, victima a mai fost implicată în conflicte, în urmă cu două luni aflându-se pe patul de spital, cu maxilarul rupt.

S-a umflat "tărâţa" în el: vrea să dea Poliţia în judecată

După ce s-au calmat spiritele şi criminalul a fost reţinut, primul audiat, Ali Aidân, recidivistul de pe Ion Raţiu, s-a trezit că el vrea dreptate. Susţine că s-a făcut de râs când mascaţii au intrat peste el în casă şi că acum o ţară întreagă l-a văzut în postura de criminal. A mai menţionat că fură, este hoţ, vinde ţigarete, dar niciodată nu a dat în cap. Ca atare, brusc, se consideră o victimă şi vrea să dea Poliţia în judecată. Pe cealaltă parte, oamenii legii au declarat, pentru "Replica", faptul că orice acţiune de acest fel este coordonată de procurori din cadrul Parchetelor, iar totul a fost perfect legal. Nu a fost vorba de confuzii, doar că s-a stabilit un cerc mai mare de suspecţi, realizându-se mai multe percheziţii domiciliare în acelaşi timp.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218