REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Reclamații cu privire la cornurile primite în școlile constănțene! Video

Reclamații cu privire la cornurile primite în școlile constănțene! Video

Replica API 24 ianuarie 2020 | 14:40 529

În ultima vreme, constănțenii au făcut tot mai multe sesizări legate de cornurile pe care copiii lor le primesc de la unitățile de învățământ. Atât părinții cât și elevii se plâng de termenele de valabilitate extrem de scurte pe care cornurile primite prin programul „Cornul și laptele” le au. În acest caz, sesizat fiind Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa, inspectorii au controlat sediul de producție dar și distribuitorul acestora.

„În urma informațiilor venite de la părinți legate de cornurile distribuite în școlile de pe raza județului Constanța putem preciza faptul că am desfășurat o acțiune de control la distribuitorul acestora și am solicitat totodată sprijinul colegilor de la structura Centrală pentru că paralel sa fie verificat si producatorul. În acest caz, concluziile acțiunii sunt următoarele: cornurile sunt bune de consum data inscripționată pe ambalaj arată că acestea sunt în termen verificând și fișele de producție acest lucru este confirmat.

Tot aceștia au mai transmis faptul că textura cornului încă de la momentul fabricației este una specială fiind păstrată rețeta agreată prin caietul de sarcini și anume aceea care folosește făină integral.

„Regulamentul european 1169 spune că pentru produsele cu termen redus de valabilitate poate fi inscripționată data la care acesta poate fi încă consumat. În cazul produselor cu termen mai lung de valabilitate apare sintagma „a se consuma înainte de data înscrisă pe ambalaj” ceea ce face ca la acea dată produsul să nu mai fie asumat de producător. Conform caietului de sarcini de la momentul producții până la momentul consumării cornului sunt doar 48 de ore. Ele sunt produse noaptea înaintea livrării și distribuite cum am ajuns în zonele unde acestea au fost comandate” au mai adăugat aceștia.

Trebuie să reamintim faptul că firma care se ocupă de producția cornurilor este Vel Pitar, cu mențiunea că licitația a fost câștigată și de o firmă din Tulcea

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai terminati cu mocangeala. Asa ii invatati de mici sa astepte sa vina de le oricine altcineva in afara de ei. Masuri comuniste cu iz de spalatura de bani si campanii politice. Un popor de lasi, hoti si mocangii. Spalati va pe cap cu un corn de cacat si cu disperarea sa primiti toata viata orice fara sa miscati un deget pentru proprii vostri copii.
3
2
nu stiu ce reteta s-a agreat dar cornul in sine nu se poate manca ,are o textura de rumegus amestecat cu pamant cat despre gust nu se poate vorbi,biscuitii sunt din acelasi material si inca nu se inmoaie daca ii bagi in ceai,raman de scandura,ca sa ai pretentia ca un copil sa-i manance e peste inchipuire
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218