REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RECOMANDĂRI pentru constănțeni, după sărbători: MIȘCARE și CONSUM de LICHIDE

RECOMANDĂRI pentru constănțeni, după sărbători: MIȘCARE și CONSUM de LICHIDE

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 205

Nutriţioniştii spun că efectele exagerările din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă neobişnuite, porţii mari şi gazde care nu se pot refuza, pot fi depăşite "uşor şi rapid", fără panică, atitudine de autopedepsire, fără cântar sau înfometare, prin strategii simple şi uşor de aplicat.

Mesele de Sărbătorile înseamnă, de fapt, mai multă sare consumată şi porţii mai mari decât în mod obişnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică şi demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.

Astfel, specialiștii precizează faptul că în această perioadă trebuie să consumăm cât mai multă apă şi ceaiuri de plante. Astfel, apa ajută la eliminarea deşeurilor acumulate în colon şi un aport suficient de apă ajută la prevenirea constipaţiei. În acelaşi timp, apa nu trebuie folosită ca substitut alimentar sau pentru a linişti apetitul. Pe de altă parte, medicul recomandă ieşirile cât mai dese în aer liber deoarece mişcarea înseamnă sănătate, vitalitate şi echilibru şi a face mişcare înseamnă inclusiv a merge. Din ce în ce mai multe studii clinice confirmă tot mai multe beneficii ale simplului mers pe jos: îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, circulaţia sanguină, stimulează arderile şi creşte viteza metabolică, ajută la scăderea în greutate, îmbunătăţeşte digestia, reduce stresul, încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte memoria şi starea de bine. Alte sfaturi oferite de specialiști mai sunt: evitarea înfometării, evitarea consumului de alcool și consumarea mai multor proteine. O altă metodă de trecere mai ușoară peste sărbători sunt exercițiile de forță. Astfel, antrenamentul de forță este o modalitate mai inteligentă ca să revii la normal deoarece lichidează zahărul (glicogenul) din mușchi mult mai rapid decât exercițiile de tip aerobic. Așadar, dacă alimentele pe care le-ai consumat au fost bogate în carbohidrați, atunci exercițiile de forță vor ajuta la arderea mai eficientă a depozitelor de glucide.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
consumul de lichide poate fi berea si vinul?
0
1
Din pacate multi dintre cei care postesc merg dupa principiul:"rabda omu rabda si dupa e ca boul la apa"si fara post craciunul sau anul nou tine tot o singura zi nu poti sa mananci intr-o zi cat pentru trei.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218