REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
26.4° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

Recomandările autorităților pentru șoferii care se întorc acasă, după vacanța la mare

Recomandările autorităților pentru șoferii care se întorc acasă, după vacanța la mare

Ana Maria LIPAN 4 iunie 2023 | 13:29 751

Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de Rusalii dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că este de așteptat ca pe Autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni.

Recomandarile autoritatilor pentru soferii care se intorc acasa, dupa vacanta la mare

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv: DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București; A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București; DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 05 iunie 2023, în intervalul orar 12.00 – 22.00, există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru perioade limitate de timp, pe unele tronsoane kilometrice de pe Autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative.

Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării, pentru intervale determinate de timp, polițiștii pot recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, pentru a permite deplasarea pe două benzi pe sensul către Capitală.

"Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției și să efectueze orice manevră doar după o asigurare corespunzătoare. Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență! Nu urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive și nici dacă vă aflați într-o stare de oboseală accentuală!", au transmis autoritățile. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516