REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Record de participanţi la Liberty Parade, droguri şi pumni

Record de participanţi la Liberty Parade, droguri şi pumni

Replica API 1 august 2011 | 00:00 175

Organizatorii concertului, huiduiţi minute în şir

Organizatorii concertului, huiduiţi minute în şir

Plaja s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de tineri -aproximativ 60.000 de persoane- prezentă la ceea ce numim cel mai mare eveniment dance al anului din România, Festivalul Liberty Parade. Muzica, arena imensă, laserele, jocurile de lumini, fluierele care se auzeau de pretutindeni şi necontenit, perucile şi mâinile în aer în ritmurile electrizante au fost doar câteva din ingredientele care au făcut ca Liberty Parade să fie şi anul acesta un eveniment de neuitat. Oameni din toate colţurile ţării au venit special pentru a asista la paradă. Traficul a pus la mare încercare nervii şoferilor deoarece circulaţia s-a desfăşurat bară la bară, mulţi români preferând să îşi petreacă week-endul la mare.

De parcă îmbulzeala din trafic nu a fost de ajuns pentru cei prezenţi la eveniment, aceştia au fost nevoiţi să aştepte şi la o uriaşă coadă pentru a putea intra pe plaja unde era amplasată scena. În semn de protest şi iritaţi de faptul că aşteptau de zeci de minute bune la coadă şi se îmbrânceau între ei, petrecăreţii au huiduit organizatorii. Pe uriaşa scenă amplasată pe plajă au urcat Christian Green, Allen, Adrian Eftimie, Vali Bărbulescu, Dj Optick, Vika Jigulina, Raoul Russu. Imnul de anul acesta a fost Everybody Party care este cântat de Keo vs Vb, piesă ce a fost aleasă din cele cinci melodii finaliste propuse de ascultătorii Radio 21. Pentru evitarea unor eventuale incidente sau agresiuni, patrule ale poliţiei, jandarmi, dar şi maşini ale Salvării au circulat încă de la orele după-amiezii în jurul staţiunii.

Drogaţii, în atenţia poliţiştilor

Ca şi în anii trecuţi, Liberty Parade s-a lăsat şi în 2011cu ceva incidente neplăcute. Poliţiştii au avut, din nou, o noapte plină de reclamaţii şi de tineri care nu se mai puteau ţine pe picioare, în timp ce alţii îşi arătau muşchii şi se dădeau la oricine le trecea prin faţă. Potrivit şefului Poliţiei Municipiului Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru, forţe de ordine au fost cu prisosinţă, însă incidentele tot au avut loc. "Au fost mai multe persoane care au reclamat că au primit câte un pumn sau au fost agresaţi în alte moduri. Cei de la SMURD au transportat câţiva la spital, însă nu au rămas internaţi. Însă, din câte se pare, unii au reclamat că au fost loviţi de agenţii de pază, cazul unui tânăr care susţine că a fost lovit fiindcă a sărit gardul, în loc să intre pe unde trebuia. Am mai depistat şi câţiva indivizi care deţineau droguri de risc, respectiv haşiş. Am ridicat un pachet de ţigări plin de haşiş. Spre dimineaţă am avut şi o maşină spartă. Toţi cei care vin cu maşinile le lasă pe unde pot, Mangalia şi Saturnul au fost pline de maşini. Vin, le lasă pe unde apucă, apoi pleacă la distracţie. Despre forţele de ordine, pot spune că au fost poliţişti de ordine publică, poliţişti judiciari, antidrog, poliţişti de la Poliţia Locală, jandarmi şi agenţi de pază.

Comercianţii au "jupuit" pielea de pe clienţi

În mare parte, nu s-au înregistrat incidente majore", ne-a declarat Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Mangalia. Preţurile au oscilat de la cele mai mari până la cele accesibile buzunarului fiecăruia. Astfel, turiştii au avut de ales dintre restaurante şi terase, unde preţurile erau oarecum piperate faţă de cele ale unei autoserviri - de altfel, "împinge-tava" fiind şi preferata clienţilor. Dacă pe faleză preţurile oscilau, pe plajă băuturile răcoritoare nu erau tocmai ieftine, o sticlă de suc la jumătate de litru ajungând la suma de 10 lei, comercianţii profitând din plin de pe urma evenimentului.

Camer NEGIP şi Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614