REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rectorul Rugină şi-a prezentat echipa şi a anunţat că solicită audit financiar la Ovidius

Rectorul Rugină şi-a prezentat echipa şi a anunţat că solicită audit financiar la Ovidius

Replica API 3 iulie 2014 | 00:00 122

Prima conferinţă de la alegeri

Prima conferinţă de la alegeri

Rectorul Universităţii Ovidius Constanţa (UOC), Sorin Rugină, a organizat, pentru prima oară de la numirea în funcţie, o conferinţă de presă prin intermediul căreia şi-a anunţat echipa de rectori cu care va lucra până în anul 2016, atunci când îi va expira mandatul, dar şi priorităţile imediat următoare. Primul obiectiv, spune Rugină, este pregătirea admiterii la facultate, din punct de vedere organizatoric, astfel încât examenele să se desfăşoare în condiţii legale, optime şi transparente.

Astfel, conf.univ.dr. Lucica Tofan, profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, se va ocupa de învăţământ şi asigurarea calităţii, prof.univ.dr. Constantin Popa (Facultatea de Matematică şi Informatică) a fost desemnat pentru cercetarea ştiinţifică şi informatizare, prof.univ.dr. Mihai Gârţu (Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie) va răspunde de relaţiile internaţionale şi imagine instituţională, iar prof.univ. dr. Eduard Circo (Facultatea de Medicină) de relaţiile cu studenţii, absolvenţii şi formarea continuă. Dezvoltarea instituţională, relaţia cu mediul economic şi comunitatea locală au rămas în grija prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea, dn cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Care sunt obiectivele imediat următoare ale noii conduceri a UOC? "Principalul obiectiv al nostru este pregătirea admiterii din punct de vedere organizatoric în aşa fel încât să se desfăşoare în condiţii legale, optime şi transparente. Faptele vorbesc, aşteptăm să vedem rezultatele", a declarat Sorin Rugină.Mai mult, acesta a ţinut să precizeze că în cadrul unităţii de învăţământ superioare sunt multe aspecte de remediat. "Sunt deficienţe semnalate de studenţi privind secretariatele. Dar sunt chestiuni care necesită timp şi personal specializat", a mai precizat rectorul. La fel de important este şi cunoaşterea situaţiei financiare a UOC, fapt pentru care a comandat un audit extern financiar. "În urma evaluărilor, am solicitat un audit extern. Raportul s-a împărţit pe tematici. Comisiile de control verifică toate datele de la toate facultăţile", a mai completat Sorin Rugină. Referitor la hotărârea Ministerului Educaţiei de a desfiinţa specializările Sociologie de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative Sociologie şi Studii de securitate din cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, din cadrul UOC, rectorul a comentat pozitiv. "Orice specializare care nu se dovedeşte eficientă intră în lichidare, lucru care va deveni o practică curentă. Acest proces va continua. Corpul de Control al UOC va reanaliza toate specializările facultăţilor", a mai anunţat Rugină. Acesta a ţinut să mai precizeze faptul că s-au produs schimbări şi la conducerea Senatului. Mandatul de preşedinte al prof.univ.dr. Petru Bordei a ajuns la final, fapt pentru care interimatul va fi asigurat de către vicepreşedintele Senatului, prof.univ.dr. Ion Botescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367