REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Rectorul Universităţii Ovidius, denunţat de fostul decan al Facultăţii de Farmacie, Gheorghe Ţarălungă

Rectorul Universităţii Ovidius, denunţat de fostul decan al Facultăţii de Farmacie, Gheorghe Ţarălungă

Replica API 6 august 2013 | 00:00 126

Menţinut în arest

Menţinut în arest

Rectorul Universităţii "Ovidius", Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită şi suspendat ulterior din funcţie, a fost denunţat de un fost decan al Facultăţii de Farmacie, a susţinut avocatul său, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat recursul la arestarea preventivă. Apărătorul a afirmat, la judecarea recursului faţă de arestarea preventivă a lui Epure, că denunţătorul în cauză este Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, care i-ar fi făcut clientului său "o serie de şicane". De asemenea, avocatul a menţionat că profesorul universitar i-a denunţat, odată cu Epure, pe prorectorul instituţiei de învăţământ superior şi pe decanul Facultăţii de Chimie. "Acest denunţ a fost făcut cu intenţia de a face rău", a mai spus avocatul rectorului suspendat, în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Apărătorul lui Epure a adăugat că în cazul a două fapte de luare de mită pentru care este cercetat clientul său şi în care ar fi fost folosiţi investigatori sub acoperire sunt "de provocare".

"Nu există probe că lăsarea în libertate a inculpatului va zădărnici aflarea adevărului. (...). Nu are antecedente penale, a condus o unitate de învăţământ superior care a devenit şi mai apreciată după ce a preluat conducerea", a arătat avocatul rectorului suspendat. Apărătorul a depus la dosar şi 21 de caracterizări şi acte medicale, subliniind şi că soţia şi unul dintre copiii lui Dănuţ Tiberius Epure au suferit intervenţii chirurgicale. Pe de altă parte, procurorul anticorupţie prezent la şedinţa de judecată a susţinut în faţa instanţei că există probe care arată că Dănuţ Tiberiu Epure a solicitat şi primit în mod repetat mită de la candidaţi sau studenţi ai universităţii. "A facilitat admiterea unor candidaţi nepregătiţi la universitatea, iar aceste consecinţe se vor vedea în timp", a susţinut procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a subliniat că rectorul l-ar fi întrebat la un moment dat pe unul dintre investigatorii sub acoperire"cât este dispus să dea pentru admitere", iar apoi i-ar fi dat un bileţel pe care să scrie suma. Pe de altă parte, rectorul suspendat, Dănuţ Tiberius Epure, a solicitat Curţii de Apel Bucureşti să fie pus în libertate. "Doresc să fiu cercetat în stare de libertate (...)Nu pot să recunosc ce spune Parchetul, nu e real. Sunt probleme la Universitate pe care doar eu pot sa le rezolv. Regret situaţia în care mă aflu", a spus Epure, în faţa instanţei. El a menţionat că a fost încarcerat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în aceeaşi încăpere cu cetăţeanul ceh găsit mort, în 3 august, şi a trecut prin "clipe de groază şi teroare". Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să ia o decizie definitivă cu privire la arestarea preventivă a lui Epure. Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate pe 31 iulie, de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Alături de el a fost arestat şi Stere Tala, cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

sursa: Realitatea.net

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/rectorul-de-la-ovidius-ramane-in-arest-tala-eliberat-128729/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369