REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Recuperatoarea Ciuciuleacă a trăit şi ea ruşinea unei executări silite: s-a buzunărit de frică să n-o calce Garda

Recuperatoarea Ciuciuleacă a trăit şi ea ruşinea unei executări silite: s-a buzunărit de frică să n-o calce Garda

Replica API 8 iunie 2012 | 00:00 267

Firma sa funcţionează fără casă de marcat

Firma sa funcţionează fără casă de marcat

Cunoscuta recuperatoare Mariana Ciuciuleacă, fostă preşedintă a PPDD Constanţa, a trăit s-o vadă şi pe asta: ieri, puţin după ora 10 dimineaţa, s-a trezit cu executorul judecătoresc şi poliţia la uşa firmei sale. Altfel spus, a trebuit să experimenteze pe propria piele coşmarul pe care l-a provocat atâtor şi atâtor constănţeni, de-a lungul prodigioasei sale cariere de recuperator de creanţe. Ciuciuleaca şi-a găsit naşul în persoana avocatului Adrian Olteanu, care a constatat la un moment dat că a devenit unul dintre nenumăraţii ţepuiţi ai recuperatoarei. Potrivit avocatului, Mariana Ciuciuleacă este deja executată în trei dosare, iar în curând se va regăsi şi în al patrulea, fiind vorba despre onorarii neachitate pentru serviciile prestate.

Cât despre executarea silită de ieri, după tot circul declanşat la sediul SC Maria Recuperări Creanţe SRL, de pe bulevardul I.C. Brătianu, lângă Sabroso, Ciuciuleaca a trebuit să se scobească prin toate buzunarele şi poşetele sale pentru a achita executorului judecătoresc o parte din debit, ca să nu fie lăsată fără calculatoare, imprimante, birouri şi ce-ar mai fi putut confisca acesta în contul datoriei. Aşa se face că a plătit 600 lei, dintr-un total de circa 8.000 lei datorat avocatului Olteanu. Interesante au fost şi discuţiile de la sediul firmei, Ciuciuleaca refuzând să ofere executorului actele contabile, zicând că nu sunt la ea, după care a spus că nu poate arăta ce încasări are, întrucât nu are casă de marcat. A fost momentul cheie al întâlnirii, când executorul s-a apucat să formeze numărul celor de la Garda Financiară, pentru a le raporta amănuntul legat de casa de marcat. Ciuciuleaca l-a oprit pe executor, cerându-i să nu mai cheme garda, pentru că vede ea cum face rost de nişte bani, să achite datoria. Şi, mai de la ea, mai de la tinerii stagiari care muncesc cam la negru la firma sa, a adunat cele 600 de lei, pe care le-a dat executorului. Rămâne de văzut dacă va fi la fel de descurcăreaţă şi în cazul unei vizite a Gărzii Financiare, fiind greu de înţeles cum a putut funcţiona timp de 5 ani o firmă de recuperări creanţe fără a avea casă de marcat. Pe de altă parte, trebuie spus şi de ce a ajuns fostul său avocat s-o execute silit pe Mariana Ciuciuleacă: recuperatoarea are conturile blocate şi este, de asemenea, executată silit şi de către ANAF, pentru datorii la stat. Potrivit Ministerului de Finanţe, SC Maria Recuperări Creanţe SRL are ca domeniu de activitate declarat consultanţa pentru afaceri şi management, 5 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2010 de-a dreptul dubios de mică, la câte lucrări şi executări are Ciuciuleaca în grijă- doar 132.476 lei. Evident, firma fără casă de marcat a Marianei Ciuciuleacă a declarat pierderi de 45.833 lei şi datorii totale de 612.181 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218