REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Recursul de eliberare al rectorului suspendat de la Ovidius, declinat la Tribunalul Ilfov

Recursul de eliberare al rectorului suspendat de la Ovidius, declinat la Tribunalul Ilfov

Replica API 21 august 2013 | 00:00 129

Dănuţ Epure rămâne în arest

Dănuţ Epure rămâne în arest

Rectorul suspendat al Universităţii Ovidius, Dănuţ Tiberius Epure, rămâne în arest. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât ca dosarul să fie declinat în favoarea Tribunalului Ilfov. "Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti şi declină cauza în favoarea Tribunalului Ilfov", au spus magistraţii Tribunalului Bucureşti. Menţionăm că Tala Stere a fost eliberat, recursul său fiind admis de către Curtea de Apel Bucureşti, la data de 6 august, atunci când măsura de arest preventiv a fost înlocuită cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Reamintim că ziua de marţi, 30 iulie, a fost una cruntă pentru Universitatea Ovidius, percheziţii şi audieri având loc mai bine de cinci ore. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Epure Tiberius-Dănuţ, rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită şi Tala Stere, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită. Mai exact, au spus procurorii, în cursul lunii august 2012, inculpatul Epure Tiberius-Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, pe un loc destinat cetăţenilor străini. De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuţ a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Epure Tiberius-Dănuţ a fost ajutat de inculpatul Tala Stere, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani, mai susţin procurorii. La data de 30 iulie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor Epure Tiberius-Dănuţ şi Tala Stere pe o perioadă de 24 de ore, după care au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile, măsură ce a fost admisă. Procurorii au mai menţionat că efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920