REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

REDUCERILE de Black Friday, O MARE ŢEAPĂ!

REDUCERILE de Black Friday, O MARE ŢEAPĂ!

Replica API 14 noiembrie 2016 | 00:01 2786

Atenţie, constănţeni!

Atenţie, constănţeni!

Sursa foto: REUTERS

A şasea ediţie de Black Friday din România se apropie cu paşi repezi. An de an ne agităm când vine luna noiembrie întrucât e sinonimă cu cea mai cea dintre campaniile de reducere de la noi din ţară şi nu vrem să o ratăm. În realitate, aceste reduceri „fabuloase”sunt doar o strategie de marketing menită să atragă cât mai mulţi consumatori într-un cerc vicios.

Sunt cunoscute controversele care se creează în jurul fenomenului de Black Friday. De 6 ani, cele mai cunoscute branduri din România se întrec în reduceri care mai de care mai impresionante şi în oferte cât mai avantajoase pentru buzunarul oricui. Adevărul este însă altul. Câteva din aceste firme măresc substanţial preţul înainte de Vinerea Neagră pentru a nu ieşi în pierdere. Dar toate aceste reduceri fabuloase nu sunt decât praf în ochii consumatorilor creduli. Potrivit site-ului compari.ro, există multe produse pe care magazinul le oferă spre vânzare la un preţ mult prea mare, reducerea fiind practic inexistentă.

Deşi unele preţuri sunt corecte, altele ne pot păcăli foarte uşor. Astfel, conform site-ului care compară preţurile, compari.ro, un telefon mobil Samsung GALAXY S7 Edge, 32GB, Black costă 2.519 lei, iar pe Emag apare la 2.899 lei. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul unui Televizor LED Smart Android Philips, 108 cm, care costă în mod normal 2.159 de lei, iar pe Emag apare redus de la 3.099 lei la 2.699 de lei. Şi la Media Galaxy sunt oferte frauduloase. Aici un frigider SAMSUNG Samsung RB37J5010SA este redus de la 2.799 de lei la 1.949 de lei în timp ce preţul său este de 2.199 lei.

În acest caz se poate spune că există o reducere de aproximativ 200 RON, însă atunci când intrăm pe site-ul Media Galaxy suntem păcăliţi cu o reducere de aproximativ 800 RON. Cu toate acestea, unele produse care chiar sunt cu preţ redus. Un exemplu de acest gen îl găsim tot la Media Galaxy, unde găsim maşină de spălat frontală WHIRLPOOL FSCR10428, 10kg redusă de la 2.999 de lai la 1.899 de lei. Potrivit site-ului compare.ro preţul iniţial al maşinii de spălat este de 2.599 de lei. În concluzie, mare atenţie, constănţeni, la reduceri!

Ce recomandă cei de la Protecția Consumatorului

Pentru siguranţă cumpărăturilor din perioada Black Friday, ANPC ne recoamndă să citim cu atenţie caracteristicile produsului şi să verificăm dacă acesta corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor noastre. Pentru cumpărăturile online se recomandă să verificaţi stocul existent, preţul afişat pe site şi dacă acesta este integral și dacă preţul include şi costul de livrare. Comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informaţii: datele de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale şi cel de înregistrare fiscală etc), caracteristicile esenţiale ale produsului; preţul cu toate taxele incluse; cheltuielile de livrare, dacă este cazul, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Consumatorul poate contacta comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare; modul în care răspunde la aceste întrebări le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozităţii vânzătorului. Consumatorul trebuie să ştie că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunţă contractual şi 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulţumit de el; nu trebuie să invoce vreun motiv. În cazul returnării produsului, consumatorul îşi poate primi suma de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului. Foarte important: consumatorul trebuie să citească termenii şi condiţiile de funcţionare a magazinului online deoarece termenul de 14 zile (în care poate opta pentru returnarea produsului) se prelungeşte cu încă 12 luni în cazul în care comerciantul nu a menţionat în format expres despre existenţa dreptului de returnare a produselor.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tv horizonul ieftin ieri epuizat in 30 sec azi este pe stoc cu 300 mai scump
0
0
aveam telefonul in cos la 199 la emag. in 15-20 secunde nici nu am apucat sa dau sa aleg adresa deja scrisa si sa aleg ramburs, si mi a si zis stoc epuizat la televizoare si tot ce era redus calumea la fel, aceiasi poveste. in 20 de secunds...totul pa maine le gasim pe olx la 50% din pret. vindeti la toti nespalatii, capitalisti borati
1
0
Cand a dat drumul la site dimineata la 7:20 ....scria stoc epuizat la toate produsele ieftine. eram pregatit cu telefonul si laptopul 2 conturi diferite.
1
0
Va fut cu caractere voastre nepermise.
3
0
Cea mai mare teapa am urmarit ceva produse unul era 270 Ron miercuri si joi era 350. Altul Joc ps4 85ron timp de o Luna acum 180 Ron e prost ala care cumpara
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102