REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Refacerea digului de la Ciobanu-Garliciu este o urgenta

Refacerea digului de la Ciobanu-Garliciu este o urgenta

Replica API 17 noiembrie 2010 | 00:00 183

Potrivit sefului Inspectoratului in Constructii, Gigi Chiru,

Potrivit sefului Inspectoratului in Constructii, Gigi Chiru,

Vremea începe să se răcească şi nu este exclus ca precipitaţiile să îşi facă simţită prezenţa, în astfel de condiţii fiind iminentă o nouă inundare a terenurilor din zona Ciobanu-Gârliciu. Din acest motiv, digul de apărare, rupt de ape în vară, trebuie reparat, lucru susţinut şi de primarii din localităţile Ciobanu şi Gârliciu. Numai că, se plângeau edilii în cauză, nu sunt bani. Se pare că fonduri au început să sosească, iar şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, şi-a mobilizat inspectorii în zona cu probleme.

Pentru că oricând se poate repeta istoria nefericită din vară, când hectare întregi de culturi au fost compromise de ape, directorul ISC Constanţa, Gigi Chiru a dispus efectuarea unui control la sediul ANIF din zona Ciobanu-Gârliciu pentru a inspecta zona inundată. Conform procesului verbal nr. 511 din 11.11 2010, s-a efectuat un control la digul de apărare Ciobanu-Gârliciu, "în scopul verificării stării tehnice a clădirilor publice, relevarea neconformităţilor şi dispunerea de acţiuni corective care să conducă la asigurarea realizării cerinţelor esenţiale ale construcţiilor". "Pentru a preintâmpina eventuale inundaţii ce pot apărea în timpul sezonului rece, am dispus inspectorilor să efectueze controale care vizează urmărirea comportării în exploatare a digurilor de protecţie din judeţul Constanţa. În acest sens, vom dispune de la caz la caz măsuri de reparare şi întreţinere a digurilor sub sancţiunea aplicării măsurilor contravenţionale", a declarat Gigi Chiru. "Având în vedere anotimpul rece şi condiţiile atmosferice care pot apărea, se va lua măsura demarării în regim de urgenţă atât a lucrărilor pregătitoare, cât şi a lucrării de bază astfel ca ele să fie executate în condiţii de calitate corespunzătoare", au mai precizat inspectorii în Construcţii deplasaţi la faţa locului. Pentru toate măsurile dispuse, termenul de execuţie este imediat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367