REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Referendumul a fost invalidat! Băsescu se întoarce la Cotroceni

Referendumul a fost invalidat! Băsescu se întoarce la Cotroceni

Replica API 21 august 2012 | 00:00 99

Vezi reacţii

Vezi reacţii

Şedinţa Curţii Constituţionale a României s-a încheiat. CCR a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, cu 6 voturi la 3. În aceste condiţii, Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Decizia urmează să fie citită miercuri în plenul Parlamentului.

REACŢII

Senatorul PSD Nicolae Moga spune că invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu era imprevizibilă. "Decizia era imprevizibilă, dar trebuie motivată. Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni cu 7 milioane de oameni împotriva lui. Ce preşedinte poate fi? Nu a fost uşor să votezi suspendarea, era vorba de preşedinte, dar linişte nu o să fie în ţară şi nici nu o să funcţioneze lucrurile", a declarat, pentru "Replica", senatorul Nicolae Moga, referitor la decizia CCR.

Marinescu: Suntem o ţară de proşti!

Deputatul PSD Antonella Marinescu este în stare de şoc! Consideră hotărârea Curţii strict una politică şi este convinsă că "se vor sparge capete". "De când am aflat, nu-mi vine să cred. Am rămas mută, nu pot să-mi revin. Suntem o ţară de proşti. Ne merităm soarta din plin. Dacă s -a luat decizia asta după toate mizeriile care au ieşit la iveală...Clar, este o decizie politică. Mai rău este că au ajuns nouă oameni să decidă ce vrea, sau, mai bine zis, ce nu vrea poporul. Cred că vor fi răzbunări masive. Mă aştept la asta, să ne ia la scuturat", a declarat Antonella Mrainescu. Aceasta ia în calcul şi posibilitatea coabitării, însă este convinsă că Băsescu nu ar fi de acord. "Şi dacă Ponta ar vrea să coabiteze, Băsescu nu ar facea sta. Vrea să deţină controlula bsolut, pentru că asta face un comandat de navă", a conchis deputatul PSD.

Iorguş: Important este să se înveţe din greşeli

Dacă unii politicieni au rămas, de-a dreptul, şocaţi la aflarea deciziei Curţii Constituţionale, decizie care l-a readus pe Traian Băsescu la Cotroceni, alţii se aşteptau la acest rezultat. Printre ei, şi deputat PDL Zanfir Iorguş. "Nu era normal să ia decizia asta?! Să ştiţi, mă gândeam, de ce să nu fiu sincer, că orice este posibil. Am spus de la început că a fost o forţare a Constituţiei şi a legilor statului, lucru care nu se justifică. Pe lângă criza economică, asta ne mai trebuia, criză politică. Important este să se înveţe din greşeli", a spus Iorguş.

Mazăre: Este o victorie a lui Traian Băsescu

De altfel, Alexandru Mazăre, senator PSD, recunoaşte victoria lui Traian Băsescu: "Este o victorie a lui Traian Băsescu. Nu am ce să spun mai mult. Consider că a fost o decizie politică. Curtea Constituţională este mai politizată decât un Consiliu Judeţean", a declarat Alexandru Mazăre. Consilierul local PRM Mangalia, Ion Mincă crede că revenirea lui Traian Băsescu pe scaunul de preşedinte este una benefică pentru români. "Mă aşteptam 100% la decizia asta. Este una normală. Faptul că nu le convine multora această situaţie, este problema lor. Sper ca Băsescu să aibă capacitatea, şi să aibă un comportament temperat, să nu recurgă la ameninţări şi să poată să-i potolească pe hoţii ăştia. Sper că decizia acesta este un început pentru o Românie mai bună", a declarat Ion Mincă.

Stavrositu: Decizia Curţii este corectă

Deputatul PDL Maria Stavrositu spune că decizia Curţii este corectă. "Decizia Curţii este cea corectă, chiar dacă ea a venit cu întârziere. Se confirmă, astfel că demersul USL a fost nelegitim", a declarat Maria Stavrositu, deputatul PDL Constanţa. "Traian Băsescu are datoria să vegheze la păstrarea independenţei şi să facă efort pentru consolidarea statutului de drept şi a instituţiilor statutului", a declarat Stavrositu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614