REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Reflexoterapia: masajul care poate vindeca întregul organism

Reflexoterapia: masajul care poate vindeca întregul organism

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1096

Un celebru proverb chinezesc spune că „zâmbetul provine de la picioare”. Pe această idee se bazează și reflexoterapia, o formă de medicină alternativă. Toate afecțiunile și procesele inflamatorii din organism presupun acumularea de toxine, în special către extremitățile corpului: tălpile și palmele. Prin masarea acestora se eliberează tensiunea de la nivelul anumitor puncte și implicit de la nivelul organelor afectate.

Ce este de fapt reflexoterapia

Reflexoterapia este o formă de masaj localizat, realizat în general la nivelul tălpilor, palmelor și lobului urechii. Este o tehnică destul de avansată, fiindcă indiferent de zona masată, trebuie urmată o hartă precisă a punctelor cheie energetice. Practic, la o diferență de nici un centimetru se pot afla punctele unor organe diferit, motiv pentru care precizia este esențială, scrie doc.ro.

Când vrei să te adresezi unui reflexoterapeut, acesta va realiza în prima etapă o diagnosticare și o analiză generală a stării tale de sănătate. Va realiza un masaj generalizat, pentru a observa care sunt punctele cu cele mai mari acumulări de toxine. Primele ședințe de reflexoterapie sunt întodeuna dureroase, fiindcă atingerea zonelor cheie stimulează circulația și nervii locali. Treptat, odată de tratamentul avansează, durerea și disconfortul se vor diminua.

Terapia propriu-zisă constă în ședințe de masaj concentrate pe zonele cu probleme. Reflexoterapeutul va presa cu degetele puntele dureroase, cu o intensitate medie sau mare, pentru a facilita dizolvarea depunerilor de toxine, circulația sângelui și implicit oxigenarea țesuturilor. Efectele se transmit mai departe către organul corespunzător punctului respectiv. Pe lângă durerea locală care uneori poate fi greu de suportat, vei simți ca și cum sub degetele terapeutului se topesc cristale de nisip.

Fiindcă reflexoterapia acționează similar cu o dietă de detoxifiere, poți resimți și efecte adverse ca durerile de cap, amețelile, uneori greață sau lipsă de energie. Deși este neplăcută pe durata tratamentului, această terapie are efecte benefice demonstrate. Durata terapiei depinde de numărul de afecțiuni și de gravitatea acestora.

Ce afecțiuni vindecă

Reflexoterapia poate vindeca afecțiuni de la nivelul întregului organism. Tratează cu succes anemia, prin reglarea procesului de asimilare a nutrienților. La nivel digestiv reduce constipația sau diareea și poate trata enterocolita.

Dacă sistemul imunitar nu este suficient de puternic pentru a le vindeca în două săptămâni, reflexoterapia poate fi utilizată pentru răceli, gripe, bronșită, astm bronșic, sinuzite sau rinite. Calmează și durerile de cap și migrenele.

Mulți specialiști în reflexoterapie au obținut rezultate extrem de bune în cazul pacienților cu probleme reproductive: frigiditate, sterilitate, impotență. În cazul femeilor, reflexoterapia poate regla dezechilibrele hormonale în urma prezenței unor afecțiuni endocrine.

La nivelul pielii, reflexoterapia reduce celulita și favorizează eliminarea apei în exces, precum și arderea grăsimilor în caz de obezitate. Există tratamente specifice și pentru acnee, psoriazis sau dermatită, afecțiuni în care inflamația este severă și constantă.

Alte două efecte recunoscute ale reflexoterapiei sunt cele asupra hemoroizilor, atunci când gravitatea bolii nu este severă, dar și asupra reumatismului, a căui evoluție poate fi ținută sub control prin reducere inflamației și blocajelor de la nivelul articulațiilor.

Cine nu are voie să se trateze prin reflexoterapie

Reflexoterapia este unul dintre cele mai intensive tratamente alternative și de aceea este interzis anumilor categorii de persoane. Femeile însărcinate nu pot urma acest tratament fiindcă poate favoriza avortul spontan. În plus, persoanele cu risc de hemoragie sau care prezintă varice deschise pe suprafața corpului trebuie să evite acest tip de tratament.

Fiindcă masajul se realizează în special pe tălpi, dar și pe palme sau lobul urechii, reflexoterapia nu poate fi aplicată persoanelor cu răni deschise sau iritații severe în aceste zone.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367