REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Regata Mării Negre: patronul GSP şi Mazăre, la acelaşi eveniment

Regata Mării Negre: patronul GSP şi Mazăre, la acelaşi eveniment

Replica API 26 mai 2014 | 00:00 155

Bricul Mircea, premiat pentru cea mai bună prestaţie

Bricul Mircea, premiat pentru cea mai bună prestaţie

SCF Black Sea Regatta se apropie de final. Duminică seară, organizatorii şi participanţii la concursul marinăresc de mare anvergură au oferit spectacolul premierilor, care au fost pe bandă rulantă, pentru toate navele înscrise în cursă. La clasa A, câştigătoarea este nava Nadezhda, urmată de Mir, iar bricul Mircea a ocupat locul cinci, penultimul. La clasa B, câştigătoare este nava Johanna Lucretia, urmată de cea românească, Adornate; iar, la clasa C, au fost înscrise doar două nave, Akela şi Sea Adventure. Cursa de la Soci la Constanţa, cea de-a doua a SCF Black Sea Tall Ships Regatta, a fost câştigată de Johanna Lucretia, iar Mircea s-a clasat pe zece, dintr-un total de 11 nave înscrise.

"Mircea" se laudă însă cu premiul întâi pentru cea mai bună prestaţie, de clasă A, în parada navelor şi la probele de tras la parâmă şi ştafetă, între echipaje. Printre cei care au oferit premiile participanţilor, la evenimentul organizat în parcul de la Primărie, a fost şi preşedintele Grup Servicii Petroliere, în calitate de preşedinte al Navigator Yacht Club, de această dată, Gabriel Comănescu. De pe scenă, în faţa primarului Constanţei, Radu Mazăre, Comănescu şi-a manifestat mândria de a fi român şi constănţean. "În numele Navigator Yacht Club, al cărui preşedinte sunt, vreau să mulţumesc organizatorului, întregului personal. Vreau să mulţumesc şi partenerilor. Sunt mândru că sunt român şi constănţean. Sper să reuşim să-i convingem să ne vedem şi la anul", a declarat Comănescu.

Mazăre: "Nu m-am făcut marinar, ca să vă fac oraşul frumos"

Imediat, pe scenă, a urcat Mazăre, care a încercat un discurs tipic, cu umor şi, evident, înconjurat de manechine. "Vreau să ofer din partea Primăriei şi a constănţenilor un premiu pentru bricul Mircea, pentru împlinirea a 75 de ani de când navigă pe apele lumii. O să aibă, cu ocazia asta, parte de un nou premiu, pentru că am văzut că nu a fost foarte premiat la cursele la care a participat. Dar, nu e nimic, e navă tânără şi are toţi anii înainte. Îl invit pe comandant să primească medalia de aur a oraşului şi diploma de onoare. Am făcut şi eu practică pe această navă şi, pentru cei care nu ştiu, le spun că se doarme în hamac în sala de mese", a declarat Mazăre, care a menţionat, după eveniment, de ce nu a îmbrăţişat meseria de marinar. "În sala de mese pe bricul Mircea mâncam, după care strângeam mesele, le împachetam şi vindeam hamacele. Şi când întindeam hamacele mă gândeam la fete, fetele care sunt acum lângă mine. Visam, noaptea. Sunt amintiri, întotdeauna mi-au plăcut oamenii care merg pe mare, pentru că au o doză de bărbăţie şi de curaj. Am renunţat la cariera de marinar ca să vă fac oraşul mai frumos", a concluzionat Mazăre.

Programul de luni şi marţi

Eveniment extravagant, "SCF Sea Tall Ships Regatta 2014", a demarat sâmbătă, la Constanţa. Zeci de veliere sunt protagonistele unui adevărat festival, iar organizatorii promit pentru România un spectacol special. După concursul organizat la Sochi (Rusia), navele s-au îndreptat spre Constanţa şi doritorii pot participa la spectacolul organizat în dana zero, din Portul Militar. Program luni, 26 mai: 10:00 - 20:00, program cultural pentru echipaje; 15:00, şedinţa tehnică a comandanţilor; 19:00, petrecerea ofiţerilor; 20:00, concertul susţinut de Vega Band; 21:00, concert Moonlight Breakfast; 22:00, ceremonia de închidere şi spectacolul de artificii. Marţi, va avea loc parada velierelor, de la ora 15:00. România are onoarea de a organiza festivităţile prilejuite de finalul competiţiei în Portul din Constanţa. Organizatorul, Sail Training International (STI) este o organizaţie nonprofit, dedicată activităţilor de navigaţie. STI are membri în numeroase ţări, precum Australia, Belgia, Bermuda, Canada, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii ş.a.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367