REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Regia de Drumuri a lui Gâmbuţeanu a rămas fără buget. Scandal între Darie şi Măndilă

Regia de Drumuri a lui Gâmbuţeanu a rămas fără buget. Scandal între Darie şi Măndilă

Replica API 13 februarie 2015 | 00:38 132

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Circ la şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Constanţa, cu vicepreşedintele instituţiei, Cristian Darie şi liderul grupului PNL, George Măndilă, în rolurile principale. Pe ordinea de zi figura, la punctul 18, proiectul „privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe anul 2015". Instituţia, condusă de Adrian-George Gâmbuţeanu, prezent la şedinţă, a rămas ca în pom. Proiectul a căzut la vot şi, după o lungă perioadă de tăcere, aproape de finalul şedinţei, Darie a luat foc şi a solicitat reluarea votului, răcnind la opoziţia care a îngropat bugetul RAJDP, în speţă, Măndilă.

Dialogul, spumos prin excelenţă, s-a desfăşurat sub ochii stupefiaţi ai audienţei şi, în special, ai lui Gâmbuţeanu, care mai avea puţin şi îşi punea mâinile în cap:

Darie: Propun la punctul 18, dacă sunt întrebări din partea celora care au votat împotrivă să răspundă acelor întrebări, pentru că este păcat să lăsăm Regia fără buget, cu posibilitate limitată de funcţionare.

Măndilă: Domnul Gâmbuţeanu, împreună cu preşedintele în funcţie au un incident cu DNA?

Darie: Nu are legătură bugetul cu…

Măndilă: Vă daţi seama că este o problemă…

Darie: Noi suntem de acord dacă aveţi amendamente pentru aprobarea bugetului să le ascultăm şi poate chiar le… dar să lăsăm fără explicaţie, în imposibilitate de a funcţiona în regim normal Regia de Drumuri, cea mai importantă a noastră, nu găsesc logica.

Măndilă: Din punctul nostru de vedere există o logică. Au fost anchete, sunt în proces.

Darie: Atunci să propunem să desfiinţăm dracului…

Măndilă: Nu desfiinţăm, ştim doar că preşedintele a fost acuzat de plăţi ilegale, ştiu doar că domnul Gâmbuţeanu a fost la DNA

Darie: Prezumţia de nevinovăţie funcţionează la toată lumea. Doamne fereşte… dar, legal, prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru toată lumea, inclusiv pentru dânşii. Sunt nişte judecători care vor judeca treaba asta.

Măndilă: O lună de zile nu funcţionează pe vechiul buget?

Darie: Funcţionează într-o modalitate limitată. Normal, poate să funcţioneze, dar nu găsesc logica...

Măndilă: Suntem suspicioşi, am văzut lucrurile acelea...

Darie: Judecăm nişte oameni...

Măndilă: Nu judecăm! E o decizie politică, atâta tot acolo!

Darie: Am înţeles, asta e, o luăm ca atare, la următoarea şedinţă vom veni cu bugetul, aşa cum a zis doamna secretar, nu putem reveni acum asupra votului.

Într-un final, în contextul în care legea nu permite reluarea votului, s-a stabilit ca bugetul de venituri şi cheltuieli al RAJDP să fie introdus din nou pe ordinea de zi în cadrul şedinţei din luna martie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367