REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Regina King a câştigat al patrulea Emmy din carieră, egalând recordul trofeelor pentru un interpret de culoare

Regina King a câştigat al patrulea Emmy din carieră, egalând recordul trofeelor pentru un interpret de culoare

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 802

Actriţa Regina King, protagonista miniseriei ''Watchmen'', a scris istorie la cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a Premiilor Emmy, desfăşurată duminică seară al Los Angeles, informează DPA, citată de Agerpres.

Regina King

Trofeul câştigat de King pentru rolul principal într-o miniserie de televiziune graşţie interpretării personajului Angela Abar (Sister Night) din producţia HBO cu supereroi este cel de-al patrulea Emmy din cariera actriţei. Aceasta egalează astfel recordul deţinut de Alfre Woodard pentru cel mai mare număr de premii Emmy obţinute de un interpret de culoare.

Creat de David Lindelof, ''Watchmen'' are la bază seria de benzi desenate semnată de Alan Moore şi Dave Gibbons, fără să fie o adaptare propriu-zisă, ci mai degrabă o continuare cu personaje noi precum Sister Nigh, interpretată de Regina King.

Acest lucru ''mi-a permis să scot la iveală toate acele lucruri care cred că sunt minunate când vine vorba despre a fi femeie de culoare'', a declarat King cu o altă ocazie pentru The Times.

''Tiparul care mi-a servit drept inspiraţie pentru Angela a fost probabil fiecare femeie de culoare care a existat vreodată'', a mai spus aceasta.

În afara recunoaşterii pentru rolul său din ''Watchmen'', King a mai câştigat un Emmy la categoria cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie în 2018, cu ''Seven Seconds''.

În 2015 şi 2016 a fost recompensată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie pentru interpretările din ''American Crime'' (unde a avut roluri diferite). Până în prezent, King deţine în palmares cinci nominalizări la premiile Emmy.

Woodard a fost nominalizată de 17 ori la premiile Emmy şi a fost desemnată câştigătoare în 1984, 1987, 1997 şi 2003 pentru rolurile din serialele ''Hill Street Blues'', ''L.A. Law'', ''Miss Evers' Boys'' şi ''The Practice''.

Au mai obţinut patru trofee Emmy actorii de culoare Chris Rock şi Bill Cosby, dar premiile lor au inclus şi categorii din secţiuni non-interpretative.

Recordul celor mai multe premii Emmy pentru un singur actor este deţinut de Cloris Leachman şi Julia Louis-Dreyfus, cu câte opt trofee fiecare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369