REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Regionala de Drumuri și Poduri Constanța s-a apucat de lucrări FĂRĂ AUTORIZAȚIE!

Regionala de Drumuri și Poduri Constanța s-a apucat de lucrări FĂRĂ AUTORIZAȚIE!

Replica API 24 martie 2019 | 00:00 270

Amendă de la Poliția Locală

Amendă de la Poliția Locală

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a efectuat, anul trecut, lucrări la șantierul canton situat pe DN2A KM 205+100, constând în demolare acoperiș corp canton existent în suprafață de aproximativ 204mp realizat din șarpantă de lemn acoperit cu țiglă ceramică și eternită; desființare magazie în suprafață de 15,83 mp realizată din material lemnos și parțial din zidărie acoperită cu carton bituminos. Poliția Locală, în urma unui control, a constatat că lucrările au fost executate fără a obține autorizație de la Primăria Constanța, motiv pentru care a fost sancționată cu 2000 de lei. Deși, DRDP nu a negat faptul că a executat acele lucrări, invocând urgența în realizarea lor la imobilul canton din Constanța, DN2A, km 205+100, a contestat procesul verbal de contravenție. Și a pierdut!

DRDP a motivat urgența lucrărilor întrucât acel canton se afla într-o stare avansată de deteriorare, nemaifiind folosit conform scopului său, dar și pentru că în incinta acestuia au pătruns mai multe persoane străine. Ba, chiar în decembrie 2017 a avut loc un incediu, având ca și cauză probabilă flacăra provenită de la o brichetă. Din acest motiv a procedat la demolarea acoperișului pentru evitarea prăbușirii acestuia și rănirea persoanelor care s-ar fi adăpostit în canton, deși se recomanda demolarea întregului imobil.

De asemenea, în plângerea de la instanță DRDP a mai invocat faptul că procesul de contravenție este nelegal, întrucât ” nu se poate distinge dacă amenda a fost aplicată C.N.A.I.R. S.A. sau D.R.D.P. CConstanța, ținând seama că este indicat sediul D.R.D.P., iar nu al C.N.A.I.R. S.A. și că numele reprezentatului legal este consemnat ca fiind Dima Marin, director general al D.R.D.P. Constanța”. Astfel, DRDP a arătat că, în ipoteza în care calitatea de contravenient aparține Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, invocă excepția lipsei calității de subiect activ al contravenției, ținând seama de faptul că aceasta este un organism de lucru din cadrul C.N.A.I.R. S.A., fără personalitate juridică, care nu este înregistrată în Registrul Comerțului. Prin urmare, se invocă excepția nulității absolute a procesului-verbal , întrucât lipsește denumirea persoanei juridice, a sediului.

Plângerea DRDP a fost respinsă de Judecătoria Constanța. Direcția a formulat recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cati juristi au astia pe statul de plata?A fost penalizat cineva sau dat afara pentru situatia creata?Cine plateste?
2
0
Asta ati gasit voi in neregula la DRDP Constanta hai ca sunteti tari.Replica dsca ai dat stirea asta ca gluma ai reusit m-ai facut sa rad
0
0
Jos mafia ciumista de la DRDP Constanta, condusa de un instructor auto. Jos prostimea.
1
0
eu fac ce vreau aici si gata.
3
0
Uite asa se aduna bani la pusculita lui fagabou pentru festivalul nevazatorilor.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218