REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Regionala Vamală în pericol de desfiinţare? Există posibilitatea să fie mutată la Galaţi

Regionala Vamală în pericol de desfiinţare? Există posibilitatea să fie mutată la Galaţi

Replica API 28 iunie 2013 | 00:00 271

Ape tulburi şi ceaţă cât cuprinde în ceea ce priveşte Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, instituţie în cadrul căreia haosul a început în urmă cu o bucată bună de timp, când şefii au început să fie schimbaţi pe bandă rulantă, chiar aduşi tocmai din Bucureşti. De această dată, însă, lucrurile sunt şi mai grave, Regionala Vamală Constanţa fiind în situaţia în care şi-ar putea închide porţile. Miercuri, 26 iunie, s-a decis, prin ordonanţă, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), unde 8 direcţii generale regionale ale finanţelor publice vor fi înfiinţate, care vor cuprinde direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, direcţiile generale judeţene ale finanţelor publice şi secţiile judeţene ale Gărzii Financiare. Se pare însă că judeţul Constanţa ar fi fost tăiat de pe listă, din câte spun, cu teamă, funcţionarii. Tot aceleaşi surse ne-au spus că următorul pas este hotărârea de Guvern, cu aplicabilitate de la 1 iulie. Dacă nu se va face ceva până atunci, cum Constanţa nu ar mai fi luată în calcul ca şi regiune fiscală, totul se va muta la Galaţi şi multă lume şi-ar pierde locul de muncă. Între timp, Viorel Dima, actualul şef al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale mai are mandatul valabil până la data de 30 iunie. Şi aici sunt zvonuri că va fi înlocuit de Marius Cosmin Berescu, din Bucureşti, care a mai ocupat funcţia de faţă şi la finele anului 2012, fiind schimbat pe atunci de Dima.

Ce spune Gheorghe Dragomir

Despre acest aspect, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, spune că oamenii care se ştiu că-şi fac treaba nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare. "Nu ştiu amănunte, acest atribut îl are ANAF-ul, preşedintele fiind un om din vamă. Cred că îngrijoraţi nu trebuie să fie, pentru că tot ce se va face, se va face pentru eficientizarea activităţii lor. Nu acuz pe nimeni, dar am un semn de întrebare, sunt instituţii care nu prea au dat randament şi dacă ne uităm bine pe nişte cifre, observăm cu îngrijorare că avem cel mai scăzut grad de colectare la bugetul statului şi evaziunea fiscală este la un nivel foarte ridicat. Aici trebuie să fie îngrijorarea lor. În rest, cei care şi-ai desfăşurat activitatea corect şi sunt bine pregătiţi nu cred că trebuie să-şi facă griji. Statul are nevoie de oameni buni şi profesionişti", a spus Dragomir.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614