REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Regionalizare: Dragnea spune că va fi o decizie greu de luat, între Constanţa şi binomul Brăila-Galaţi

Regionalizare: Dragnea spune că va fi o decizie greu de luat, între Constanţa şi binomul Brăila-Galaţi

Replica API 9 aprilie 2013 | 00:00 157

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, că actualul desen regional al României are argumente serioase pentru a fi adoptat, el arătând că, deşi analiza nu s-a finalizat şi decizia nu a fost luată, lucrurile se îndreaptă "cu paşi serioşi" în această direcţie, informează Mediafax.

ntrebat dacă se va merge pe structura celor 8 regiuni de dezvoltare, Dragnea a precizat: "Trebuie să recunosc faptul că actualul desen regional din România are argumente serioase. Nu s-a finalizat analiza, mai sunt criterii care se iau în evaluare, continuă dezbaterile publice, dar se pare că ne îndreptăm cu paşi serioşi către asta".

El a spus că în acest moment se discută despre includerea Bucureştiului în regiunea Muntenia, fapt care, dacă s-ar realiza, ar conduce la implementarea a doar şapte regiuni de dezvoltare.

"Există o discuţie serioasă despre regiunea Muntenia, singura regiune unde cel mai important pol de creştere, Bucureştiul, absoarbe foarte multe energii, resurse umane, financiare, investiţii din regiune fără ca nimic din aceste beneficii să se întoarcă în regiune. E singura regiune unde polul de creşetere este în exteriorul regiunii şi se pune problema serios dacă nu cumva e mai bine ca Bucureştiul să fie inclus în această regiune, să nu mai existe această zonă decupată din regiune. Asta se discută în continuare", a spus Dragnea.

El a precizat că, în paralel cu analiza ministerului pe care îl conduce, s-a desfăşurat şi un sondaj care a relevat faptul că cetăţenii au "aproape" aceeaşi viziune în ceea ce priveşte stabilirea oraşelor reşedinţă de regiune.

Dragnea a admis că vor exista însă şi situaţii unde decizia va fi greu de luat, respectiv între Sibiu şi Braşov, între Constanţa şi binomul Brăila-Galaţi sau între Ploieşti şi Piteşti.

Liviu Dragnea a mai spus că el susţine ideea desfăşurării unor alegeri pentru şefii regiunilor în 2013, care să fie "indirecte", în sensul în care aceştia ar urma să fie desemnaţi de către aleşii locali din toată regiunea.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

http://www.rtv.net/dragnea-bucurestii-ar-putea-fi-inclusi-in-regiunea-muntenia_74653.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614