REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Registrul Spațiilor Verzi postat, discret, pe site-ul primăriei. Video

Registrul Spațiilor Verzi postat, discret, pe site-ul primăriei. Video

Mirela PASCAL 29 septembrie 2022 | 00:25 4298

Noua administrație a moștenit contractul semnat de Făgădăupriind Registrul Spațiilor Verzi, însă mare lucru nu s-a schimbat. Astăzi, regăsim pe site-ul administrației locale o hartă cu spațiile verzi, însă fără să știm care este totalitatea acestora, câte sunt în domeniul public și câte sunt în domeniul privat al Constanței. Și fără să fi fost votat de aleși. În ședința Comisiei 2 de Urbanism, consilierul PNL Mihaela Andrei a încercat să afle răspunsuri de la proaspătul șef al Serviciului Spații Verzi, Daniel Vlăescu, însă nu le-a primit.

Registrul Spațiilor Verzi este un subiect tabu în Constanța. De-a lungul timpului, spațiile verzi din Constanța au fost ținta investitorilor imobiliari și a autorităților locale, parcurile precum Tăbăcărie și cel de la Casa de Cultură, fiind măcelărite, sufocându-ne de betoane și construcții haotice. S-a tot discutat despre un Registru al Spațiilor Verzi din Constanța, iar prin 2020 fostul primar Decebal Făgădău ne-a servit pe site-ul primăriei o hartă veche de câţiva ani ce cuprinde, teoretic, toate spațiile verzi, undeva la peste 533 de hectare, ce au fost inventariate de pe domeniul public și privat al municipiului Constanța.

Registrul Spațiilor Verzi, din mandatul lui Făgădău

Pentru inventarierea celor 533,290 de hectare  nu a fost urmată o procedură imperios necesară în vedea elaborării Registrului, și anume colaborarea cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, cu privire la regimul juridic al terenurilor.

Registrul Spațiilor Verzi, din mandatul lui Făgădău

Vlăescu, director din primărie: N-am o analiză cu numărul total al spațiilor verzi

Iată că, din nou, regăsim pe site-ul Primăriei Registrul Spațiilor Verzi, finalizat, aparent, de firma care l-a și elaborat, Synergetics Corporation, cea care se ocupă și de elaborarea PUG-ului. Însă, nici de data aceasta, harta postată pe site, într-un mod destul de discret, nu ne lămurește prea mult, nu știm câte hectare au fost inventariate și cât spațiu verde avem în Constanța.


Registrul Spațiilor Verzi actual

Daniel Vlăescu, proaspăt șef al Direcției Gestionare, Îndrumare si Sprijin Comunitar din cadrul primăriei, și șef serviciu tehnic SC Confort Urban, a fost luat la întrebări de consilierul local PNL, Mihaela Andrei, în ședința Comisiei Tehnice de Urbanism ce s-a întrunit miercuri, 28 septembrie, cu privire la mult discutatul registrul, însă nu a reușit să vină cu lămuriri.

Daniel Vlăescu

Întrebat câte hectare de spații verzi are Constanța, potrivit noului Registru al Spațiilor Verzi, Vlăescu a declarat: ”N-am acum o analiză la mine, n-aș putea să vă zic exact”. Întrebat și dacă există situații incerte, acesta a răspuns: ”Toate spațiile acestea verzi… sunt trecute în acest registru. Fiind trecute aici, teoretic, n-ar trebui să aibă statut incert”, a mai spus Vlăescu, comunicându-i consilierului să facă o solicitare pentru a-i răspunde punctual la informații.

Video:

Numai că, Daniel Vlăescu ar trebui să știe că nu este nevoie de solicitări pe lega 544 pentru a aflat acest tip de informații, acestea ar fi trebuit să fie publice și să vină la pachet odată cu harta publicată pe site-ul primăriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vlaescu si tragi apa.... tun dupa un in fiecare saptamana.p***t nu e.calmati va ti.are obiectivele lui.
2
1
Gasca de nemernici care in 30 de ani au transformat un oras cochet intr-o tiganie cenusie din beton fara infrastructura necesara fara un plan de dezvoltare care sa tina cont de specificul zonei si de locuitori. ,,Dezvoltatorii" Constantei, borfasi, gulerati si machedoni încurajati de marele golan,mazare si protejati acum de tristul actual cu cap de piatra si miserupist toral.
14
1
Sa tot praduiască spatiile verzi puscăriasii(dezvoltatorii) imobiliari .....
8
0
Ce "verde" e Mamaia .Hai ca se poate inca niste "frumoasa blocuri de lucs "
11
0
Nulitate totala Vlăescu asta. A plecat de la Confort urban unde a încurcat bine toate lucrurile ca atat la dus capul și a fost propulsat mare dereftor in servicii publice. Alooo pe taratura de Bica Alex de la Confort Urban cât îl mai țineți sa și facă manglele?
12
0
Asta se intampla cand lepadaturile ajung sa puna mana pe o localitate . Constanta care candva era atractiva , aerisita , spatii verzi bine ingrijete . Astazi arata de-ti vine sa plangi . Este ca si cum unei femei frumoase i s-ar arunca cu acid pe chip . Disciplina in constructii nu a functionat si astazi ne plangem de mila . Toti care au fost in administratie au urmarit doar un singur lucru , imbogatirea lor si doar atat . Daca iubeau Constanta , cat de putin , aveau grija de ea . Constanta a fost ca o femeie frumoasa , educata si manierata . Eram mandru , astazi doar melancolic .
13
0
Trebuie urgent facuta o analiza a anlizei...mai tocam ceva bani
9
0
Ei nu stiu cat spatiu verde au si ar fi vrut sa platim taxa de intretinerea spatiului respectiv.
13
0
De rasul lumii. Un nivel mai slab de profesionalism nu a existat in primarie, dar mu e de mirare cand te gandesti ca ii racoleaza tantalaul de Chitac.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369