REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Regizorul Cristi Puiu, explicaţii după declarațiile controversate: „Dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia“

Regizorul Cristi Puiu, explicaţii după declarațiile controversate: „Dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia“

Replica API 11 august 2020 | 00:00 1339

Invitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, regizorul Cristi Puiu explică ce s-a întâmplat pe scena de la TIFF, acolo unde discursul său a stârnit reacţii şi controntroverse aprinse în spaţiul public, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Cristi Puiu

Cristi Puiu susţine că nu avea de gând să ţină un asemenea discurs tranşant, chiar la proiecţia noului său film, ,,Malmkrog”, însă devoalează motivul care l-a determinat să aibă o asemenea reacţie.

,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, tânțarii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!”, a povestit regizorul, la „Marius Tucă Show”.

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, potrivit Agerpres.

„Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei.

„Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a afirmat regizorul.

„Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini” mai zis el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iohanis se crede Dumnezeu, trebui dat jos din scaunul cald si sa fie judecat de popor pentru faptele lui care au bagat tara in faliment!
2
1
In urma populistilor vin dictatorii. Toata mascarada cu masca si fara masca este o pregatire psihica a maselor pentru ce urmeaza. Statul se descompune din cauza coruptiei si masele vor fi cele care vor plati nota.
4
1
Bravo Cristi Puiu, intr-o tara de dobitoci senili trebuie si persoane care gandesc.
7
3
Cred ca esti putin marxist.Dai un exemplu negativ.
2
5
Wow un alt individ care le stie pe toate. Uite unde e salvatorul natiei. Oricum nu vin sa vad mizeria ta de film nici cu, nici fara masca.
4
7
Alt hartist neinteles?
3
5
Pentru dumneavoastra este greu sa stati cu masca 200 minute, dar pentru cadrele madicale nu este greu sa stea echipate precum cosmonautii 8 sau 12 ore? Cred ca dumneavoastra va ginditi doar la banii din buzunar nu si la sanatatea oamenilor.
9
9
Un cretin!
6
8
Unde are si omu asta un cont oficial ceva, vreau sa il sustin in ce a spus si sa le dau muie virusatilor in cur
8
7
Oameni incredibil de prosti, inca nu ati inteles ca virusul e real si sute de mii de oameni au murit mai devreme in chinuri . Mi-e sila de voi
8
12
Nu intelegem..lumineaza-ne tu.
1
9
Acum poate intelegeti ce vi se pregateste!!
11
6
Cum deschizi gura sare hidra cu sapte capete pe tine, te sfasie jivinele de la cncd, cna, ctpulea, daca indraznesti sa vorbesti liber. Indraznesti sa spui ca tiganii sunt murdari si hoti, ti-ai semnat sentinta, nu conteaza ca spui adevarul, asa si aici, de ce sunt declaratiile lui puiu asta controversate, ca spune adevarul ? Jos cenzura !
27
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369