rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu directorul Teatrului de Stat din Constanţa

Regizorul Erwin Şimşensohn: 'Iubesc oamenii, îmi place să creez povești, emoții și zâmbete'

Erwin Șimșensohn este originar din Piatra Neamț, are 39 de ani, este căsătorit și este tatăl a doi copii. A absolvit Academia de Studii Economice dar și Regie de Teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A colaborat, între altele, cu Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani, Teatrul "Fani Tardini" din Galaţi, Teatrul "Maria Filotti" din Brăila şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Într-un interviu acordat pentru Replica de Constanța, regizorul Erwin Şimşensohn a relatat cum a debutat în teatru, cu ce probleme s-a confruntat de-a lungul anilor și cum a ajuns să fie director al Teatrului de Stat din Constanța.

Reporter: Cum a debutat pentru dumneavoastră povestea cu teatrul și cum ați ajuns să fiți regizor?

Erwin Şimşensohn: Am făcut teatru încă din gimnaziu, în Piatra Neamț, unde m-am nascut și am crescut. În liceu am înființat o trupă de teatru în limba engleză, dezvoltam deja o pasiune foarte puternică și atunci mi-am dat seama ce vreau să fac. Este adevărat, decizia reală și definitivă am luat-o de abia în clasa a 12-a cu o lună înainte de BAC. Apoi, am absolvit Facultatea de Teatru, am terminat Regia de Teatru, sunt regizor. Ulterior am avut o pauză de 10 ani în care am muncit în alte domenii. Între timp am absolvit și Academia de Studii Europene. Sunt licențiat în relații economice internaționale. Deci, după zece ani m-am reapucat de teatru și de atunci m-am ținut serios de acest lucru.

Reporter: Când ați ajuns în Constanța, cine v-a convins și ce v-a făcut să rămâneți aici?

Erwin Şimşensohn: Inițial, am fost chemat la o întâlnire cu domnul președinte care m-a întrebat dacă aș fi interesat să fiu director interimar în Teatrul de Stat Constanța. Este adevărat, că sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă managementul instituțiilor de cultură cât și de administrația culturală. Când am primit invitația, mi s-a părut o miză foarte importantă înțelegând ce se întâmplă în teatrul din Constanța. Am studiat foarte bine situația actuală a teatrului dar și istoria și ce s-a întâmplat în ultimii 15-20 ani și apoi am acceptat invitația de a veni director interimar. Mai târziu, postul a fost scos la concurs și, după o discuție cu familia și prietenii, am luat decizia că este momentul oportun și că îmi doresc să fac acest lucru. Cred că pot să contribui mult la dezvoltarea acestei instituții și mi-ar plăcea să văd o viață culturală în Constanța. M-am înscris la concurs și așa am câștigat postul de Director General al Teatrului de Stat Constanța.

Reporter: Are cumva vreo legatură punerea dumneavoastră în funcție cu apartenența dumneavoastră politică? S-a speculat foarte mult că sunteți simpatizant PSD, ce ne puteți spune?

Erwin Şimşensohn: Nu, nu are nici o legătură. Nu fac politică, nu sunt membru al niciunui partid politic și nici măcar simpatizant al vreunui partid. Dimpotrivă, eu am avut o activitate, nu neaparat politică, ci una de administrație culturală. Am fost Secretar de Stat în Ministerul Culturii, numit în noiembrie 2015 până în iunie 2016 în guvernul Cioloș. În acest context, chiar m-a mirat că am fost invitat de Președintele Consiliului Județean, membru PSD, eu având în C.V. atașată această apartenență în guvernul Cioloș. Am fost impresionat și am apreciat foarte mult faptul că nu a fost o decizie politică și că nu s-a ținut cont de acest lucru. Sunt de părere că este foarte important ca teatrul să stea departe de politică și invers.

Reporter: Constanța este o multiculturală, dar... v-ați confruntat cumva cu reacții antisemite?

Erwin Şimşensohn: Nu, în oraș nu. M-am confruntat cu aceste lucruri doar în momentele în care presa a relatat numirea mea în anumite funcții. Apărând pe unele forumuri de comentarii la acele știri, acei indivizi care sunt abonați permanenți ale comentariilor rasiste, xenofobe, anti semite și de orice tip. Acei gardieni ai românismului care stau de pază și au grijă să nu fie cineva cu prea multe consoane în nume, director la o instituție românească, cei care cred că nu poți să conduci o instituție aici în România decât dacă te numești Ionescu sau Popescu. Din fericire sunt cazuri foarte rare și cred că multiculturalitatea Constanței a făcut ca oamenii să înțeleagă că această diversitate aduce bogăție pentru un oraș.

Reporter: Ce împliniri și satisfacții vă aduce activitatea de regizor?

Erwin Şimşensohn: În acest sens, pot spune că mă consider un om foarte norocos. Iubesc ceea ce fac și atunci când ajungi să câștigi din ceea te pasionează nici nu simți că muncești. Sunt momente când am pauză și abia aștept să reîncep un proiect. Iubesc oamenii, îmi place să creez povești, emoții și zâmbete. Este foarte important, ca regizor să înțelegi că trebuie să creezi un întreg ansamblu de reacții emoționale și intelectuale.

Reporter: În această carieră ați întâmpinat și probleme sau nerealizări? Dacă da, care ar fi acelea?

Erwin Şimşensohn: Nu exisă regizor care să nu aibe nerealizări, pentru că se întâmplă să termini un spectacol și să ai o senzație de insatisfacție și să te gândești că ai fi putut să faci altfel. Alte probleme mai sunt și birocrația sau sistemul bugetar public. Însă ceea ce contează este ca zona administrativă să nu afecteze actul artistic. Teatrul are un rol extrem de important pentru o comunitate și nu trebuie afectat.

Reporter: Aveți un spectacol de suflet? Care ar fi acela?

Erwin Şimşensohn: Am mai multe spectacole de suflet însă cel mai important este cel cu care am revenit în teatru ”Yentl” realizat la Teatrul Evreiesc de Stat.

Reporter: Care este relația dintre dumneavoastră și colegii dumneavoastră?

Erwin Şimşensohn: Eu spun că este una bună. Este dificil să construiești relații interumane noi însă eu cred că am această abilitate, de a creea relații cu ceilalți. Este greu, așa este, atunci când ești director, trebuie să fii pe de o parte ferm, să înțelegi că ești un om care trebuie să ia o decizie, fie ea și dură atunci când trebuie, dar în același timp trebuie să te gândești că lucrezi cu oameni, iar în special într-o instituție de cultură oamenii sunt sensibili, sunt fragili, au personalități dificile și atunci cred că e important să fii și un bun psiholog cu ei. Sper că voi consolida în timp această relație și să aplanez conflictele existente și să creez un adevărat spirit de echipă deoarece toti avem aceiași dorință și același interes, să facem spectacole de succes.

Reporter: Ați păstrat aceeași echipă, a vechiului manager?

Erwin Şimşensohn: În mare măsură suntem aceiași oameni, însă am modificat organigrama. Am desființat postul de director artistic deoarece este unul inutil în contextul în care managerul este cel care își asuma programul managerial, cel care propune strategii, proiecte și programele artistice. Am facut acest lucru în contextul în care conform legii date în anul 2013, managerul trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul de activitate, astfel, ne mai fiind nevoie de un director artistic.

Reporter: Ce surprize aveți pentru noi în viitorul apropiat?

Erwin Şimşensohn: O să avem o stagiune bogată, cred eu. Am avut premiera cu ”Memoria apei”, un spectacol foarte frumos, cu o poveste emoționantă a trei surori ce se reîntâlnesc în momentul în care le moare mama, redescoperind sentimente comune. Pe 1, 2 și 3 noiembrie realizăm următoarea premieră, care este un horror-love story. Va fi un spectacol care va atrage foarte mulți tineri și îmi doresc acest lucru. Este un spectacol extrem de deosebit, intitulat ”Lasă-mă să intru” fiind o adaptare a unui roman suedez. Trebuie să spun și faptul că am participat la foarte multe evenimente, cum sunt: am deschis festivalul de la Tulcea cu spectacolul ”Memoria apei”, apoi am mers la Râmnicu Vâlcea la un festival dedicat centenarului cu ”Jurnal de România–Constanța”, am fost la Festivalul Național de Comedie de la Galați unde am primit și premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru Mirela Pană, săptămâna următoare plecăm la Bruxelle unde participăm la Festivalul Europalia cu spectacolul ”Jurnal de România-Constanța”, după care mergem la Pitești și apoi la Ploiești.

Diana BERECHET, Loredana MIHAI

vineri, 18 octombrie 20191026
Comentarii

00Coleg. Da frumos?(24 oct 06:07)
Da pupi in cur psdul si pe tutuianu maxim
12doru(18 oct 18:59)
Eu nu am incredere in oamenii roscati. In ce categorie voi fi bagat daca nu xenofob sau rasist? Asta joaca cartea antisemitismului ca intotdeauna e castigatoare
71constanteanu(18 oct 13:17)
Bun venit in orasul nostru si mult succes in tot ce veti face in continuare! Omul sfinteste locul!.Faptul ca aveti expertiza in domeniu va recomanda din plin! Constanta este multiculturala si avea nevoie de oameni care sa o inteleaga! Succes!
15Sica(18 oct 08:27)
Te-ai cuplat cu vitcu amatoarea
16eugen(18 oct 08:27)
originar din piatra neamt? Se vede. Si ce nume de moldovean autentic are
17jidane,(18 oct 06:15)
pe tine nu te intereseaza decat banii de la buget !
mai mult...Replica
15 noi 00:00ReplicaCumpărați BUNURI IEFTINE? Să nu vă mirați dacă vă treziți cu MASCAȚII: iată ce au pățit niște constănțeni

Mai mulți tineri, între care și O. Maxum, care este cunoscut că se ocupă frecvent cu furturi, au pătruns într-o...1502

15 noi 00:00ReplicaFEMEIA ATACATĂ, LOVITĂ cu PUMNII și PICIOARELE, în zona Casei de Cultură!968
15 noi 00:00ReplicaPe două terenuri din Poarta 6, catalogate drept spaţii verzi, vor răsări blocuri554
15 noi 00:00ReplicaIluminatul festiv din Medgidia, câștigat de firma unei tinere liberale cu afaceri de milioane cu statul

Iluminatul festiv din Medgidia va fi asigurat sărbătorile acestea de iarnă de o firmă din Târgoviște prezentă din...1064

15 noi 01:27ReplicaREVELION la Hotel Victoria Resort Mamaia: o petrecere aşa cum vă doriţi!356
15 noi 01:58ReplicaFăgădău: ”Ne vom bate de la egal la egal cu marile orașe europene la calitatea locurilor de joacă”514
15 noi 01:21ReplicaACUZAȚIILE unei MAME: ”E fiul meu, dar e AGRESIV! Și-a bătut și fosta soție, acum urmează actuala”

O femeie din Constanța a ajuns în fața instanței, solicitând emiterea unui ordin de protecție pe numele propriului...556

15 noi 00:00ReplicaStelian Ion pledează pentru candidat unic PNL-USR dacă nu vor fi alegeri în două tururi467
15 noi 08:54ReplicaPensionarii care au mâncat tochitura dobrogeană oferită de primărie spun că n-ar mai vota PSD!1366
15 noi 00:00ReplicaBlack Friday. ANPC avertizează consumatorii să nu se lase păcăliți

Indiferent de promoție, oamenii trebuie să știe că au aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o...291

15 noi 00:00ReplicaCentrul de Zi pentru Copiii cu Autism 'Orizont', de 10 ani alături de cei care au nevoie de ajutor255
exclusiv15 noi 02:04ReplicaMASCAŢII AU GREŞIT ADRESA LA PERCHEZIȚII! Au căutat artificii la o firmă de DEZMEMBRĂRI AUTO! Până la urmă, au nimerit unde trebuia!3837
Vremea
18.3°18.2° - 18.3° vineri, 15 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 62%
Vânt: 3.28 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/4981316172730
5/401628333740
joker4511183513
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 noi 01:17SportFRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

În urma acuzațiilor de rasism aduse de către suedezi la adresa suporterilor români, Federația Română de Fotbal a...276

15 noi 00:00SportIon Ţiriac: Tenisul românesc se îndreaptă spre o perioadă foarte, foarte, foarte dificilă după ''era Halep''

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, joi, pentru AGERPRES, după Adunarea Generală a...189

15 noi 00:00SportContra: M-am simţit jignit de faptul că Suedia şi-a prezentat echipamentul pentru EURO, ne desconsideră

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a...231

15 noi 00:00SportRădoi, după succesul cu 4-1 al naţionalei de tineret: Eram fericit şi cu o victorie cu 1-0 în faţa Finlandei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21 a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi seara, după succesul cu...261

Local
15 noi 02:13LocalAccident rutier în apropiere de Costinești: a lovit cu mașina un porc mistreț?!

Potrivit trecătorilor, șoferul ar fi lovit cu autovehiculul un porc mistreț, pierzând apoi controlul direcției de...3058

15 noi 02:22LocalFestivalul Iernii 2019 își va deschide porțile pe 6 decembrie

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine și în acest an locul de întâlnire al tuturor copiilor. Festivalul...409

15 noi 02:01LocalExplozie la un bloc de garsoniere, în Tulcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "DELTA" Tulcea a fost solicitat în jurul orei 06:10 în urma unei explozii...1117

14 noi 15:30LocalPetrică Miu a DEMISIONAT. Pe cine propune PNL pentru funcţia de inspector general şcolar

După instalarea noului Guvern PNL în funcție, scaunele șefilor deconcentratelor din Constanța, în special cei din...2685

14 noi 01:09LocalEVACUAŢI! S-A DECLANŞAT ALARMA DE INCENDIU ÎN URGENŢA SPITALULUI! VIDEO

Conform primelor informaţii, alarma s-ar fi declanşat dintr-o eroare, fiind verificaţi senzorii alarmei şi fiecare...2080

14 noi 02:42LocalConstănțeni, iată ce trebuie să faceți să nu deveniți ținta hoților!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au...845

14 noi 02:37LocalMinor depistat la volanul unei mașini pe drumurile din județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 15.50, au depistat...1155

14 noi 02:45LocalBărbat din Constanța, condamnat pentru evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă au depistat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia...1323

14 noi 02:44LocalSpectacole inedite la Pavilionul Expozițional din Mamaia

Cu ocazia zilei Dobrogei, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” le-a pregătit constănțenilor...5531

14 noi 02:21LocalȘcoală în FLĂCĂRI! 200 de persoane EVACUATE!

Salvatorii Stației de pompieri Babadag, miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, au fost solicitați să...1664

Politică
15 noi 02:23PoliticăBEC - rezultate finale: Iohannis - 37,82%; Dăncilă - 22,26%; Barna - 15,02%

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 37,82%, fiind urmat de candidatul...237

14 noi 02:46PoliticăGuvern: A fost adoptată OUG privind regimul cetăţenilor britanici în cazul ieşirii din UE fără acord

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind regimul cetăţenilor din Marea Britanie...482

14 noi 02:46PoliticăDancă: Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care...416

14 noi 02:42PoliticăHossu - Cartel ALFA: Vor fi acţiuni de stradă dacă Guvernul nu creşte salariul minim

O decizie a Guvernului de a nu creşte salariul minim cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020 ar da impresia că actualul...581

14 noi 02:33PoliticăAsociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată 12 consilii locale pentru că nu acordă burse elevilor!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a acționat săptămâna aceasta 12 consilii locale din județul Constanța...875

14 noi 02:22PoliticăS-a DECIS! Vârsta de pensionare va fi modificată

...3441

14 noi 02:28PoliticăA fost scos la concurs un post vacant în Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bulevardul Tomis nr. 51 pentru ocuparea unei...925

14 noi 02:32PoliticăPrimăria Năvodari derulează lucrări pentru modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic în oraș

Primăria Năvodari, prin SC Termica Distribuție, derulează în aceste zile lucrări pentru modernizarea sistemului de...464

14 noi 02:27PoliticăCozmin Gușă își anunță revenirea în PSD, după excludere: Vreau să o schimb pe Dăncilă

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a fost exclus din PSD la ședința Comitetului Executiv, dar susține că aceasta...1472

14 noi 02:47PoliticăReacția Olguței Vasilescu atunci când Dăncilă a fost întrebată dacă Manda e 'bărbat'

Claudiu Manda a ținut să precizeze, la finalul ședinței CEx PSD, că nu a jignit-o pe Viorica Dăncilă făcând-o...1161

Monden
15 noi 00:00MondenAntonia încasează chiar și 3.500 de euro pentru a zâmbi frumos la un eveniment

Dincolo de concerte sau contracte publicitare, vedetele pretind onorarii consistente și pentru simpla apariție la un...178

15 noi 00:00MondenDorian Popa a rupt tăcerea. De ce nu poate artistul să devină tată. „Trebuie să urmez niște pași”

Dorian Popa și Claudia Iosif trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de câțiva ani și nu doar odată au fost...188

15 noi 19:37MondenCătălin Botezatu, prima prezentare de modă după operația la colon. Cum arată în prezent designerul

După operația la colon suferită, care îl slăbise mult pe îndrăgitul designer vestimentar, se pare că Botezatu...177

15 noi 00:00MondenRalflo și Kamara au lucrat împreună la piesa de dragoste „Podul dintre noi“

Ralflo lansează o nouă piesă care îi place foarte mult și pe care a realizat-o împreună cu Kamara. “Podul...143

15 noi 00:00MondenFinalistul Cezar de la MasterChef a fost în Colectiv: „Eu sunt unul dintre cei norocoși“

În această seară (14 noiembrie), de la ora 22:00, într-o atmosferă încărcată de emoție și dorință de a...176

15 noi 00:00MondenPet Shop Boys a anunțat că va lansa cel de-al 14-lea album, Hotspot, noul material discografic fiind scos pe piață pe 24 ianuarie

Pet Shop Boys a anunțat că va lansa cel de-al 14-lea album, Hotspot, noul material discografic fiind scos pe piață...140

15 noi 00:00MondenJane Seymour arată senzațional la 68 de ani! Cum îşi menţine silueta

Jane Seymour arată senzațional la 68 de ani, nu îţi vine să crezi că peste numai doi ani va deveni septuagenară!...220

15 noi 00:00MondenHarry şi Meghan au publicat o nouă fotografie cu Archie cu ocazia zilei de naştere a prinţului Charles

Ducele şi ducesa de Sussex au publicat o nouă fotografie a fiului lor, Archie, împreună cu Harry şi prinţul de...167

15 noi 00:00MondenKristen Stewart şi Naomi Scott au strălucit la premiera noului film din seria ''Charlie's Angels''

Actriţele Kristen Stewart şi Naomi Scott au strălucit, alături de colega lor Ella Balinska, la premiera noului...161

15 noi 00:00MondenTenorul italian Andrea Bocelli se alătură UNESCO pentru a ajuta copiii afectaţi de războaie

Cântăreţul de operă italian Andrea Bocelli a lansat miercuri, împreună cu UNESCO, programul muzical educaţional...144

Mapamond
15 noi 00:00MapamondRepublica Moldova: Guvernul condus de Ion Chicu, învestit cu votul a 62 de parlamentari

Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chişinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au...180

15 noi 00:00MapamondPompeo: SUA vor continua să conducă lupta împotriva Statului Islamic

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a dat asigurări joi că Statele Unite vor continua "să conducă" lupta...143

15 noi 00:00MapamondUngaria trebuie să continue politica antiimigraţie, afirmă Viktor Orban

Ungaria trebuie să continue politica antiimigraţie deoarece "ungurii pot fi înlocuiţi doar de unguri", a declarat...142

15 noi 00:00MapamondErdogan afirmă că i-a spus lui Trump că nu va renunţa la sistemul rusesc S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că, în discuţia avută în ajun cu omologul său american...148

15 noi 00:00MapamondSUA: Mai mulţi răniţi într-un atac armat la un liceu din California

Poliţia din California intervine la un liceu din Santa Clarita, la nord de Los Angeles, în urma unui atac armat în...180

15 noi 00:00MapamondRusia: Un elev de liceu a ucis cu focuri de armă un coleg şi a rănit alţi trei, apoi s-a sinucis

Un elev a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de un coleg care apoi s-a sinucis, într-un liceu tehnic din...141

15 noi 00:00MapamondItalia: 1,2 tone de cocaină sud-americană confiscate dintr-un container cu banane în Calabria

Autorităţile italiene au confiscat 1,2 tone de cocaină dintr-un container cu banane sosit în portul Gioia Tauro din...148

15 noi 00:00MapamondGermania aprobă o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli

Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine...141

15 noi 00:00MapamondÎntre 4 şi 5 milioane de străini se află ilegal în Europa

Între 3,9 şi 4,8 milioane de imigranţi ilegali se aflau în Europa în anul 2017, majoritatea bărbaţi tineri...145

15 noi 00:00MapamondOpt membri ai aceleiaşi familii, ucişi într-un atac israelian în Fâşia Gaza

Opt membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi într-un atac israelian în sudul Fâşiei Gaza, înainte de intrarea...182

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...581

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...567

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...4600

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...857

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...990

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1206

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9515

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1040

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3629

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4565