REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Regizorul rănit de Alec Baldwin i-a adus un omagiu directoarei de imagine care a murit pe platoul de filmare

Regizorul rănit de Alec Baldwin i-a adus un omagiu directoarei de imagine care a murit pe platoul de filmare

Replica API 5 noiembrie 2021 | 23:35 810

Joel Souza, regizorul lungmetrajului "Rust", rănit de un foc de armă atunci când actorul Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine a peliculei folosind un pistol de recuzită în timpul filmărilor de la acest western, a declarat că se simte "îndurerat de moartea prietenei şi colegei" sale, informează DPA, citată de Agerpres.

Halyna Hutchins a murit la vârsta de 42 de ani, joi, după ce a fost împuşcată pe platoul de filmare al producţiei western "Rust".

Ea a fost transportată pe calea aerului la un spital din statul american New Mexico, însă nu a mai putut fi salvată şi decesul ei a fost pronunţat de medicii acelei clinici.

Potrivit unor documente judiciare, un asistent de regie i-a înmânat actorului Alec Baldwin un pistol de recuzită şi, fără să ştie că acesta era încărcat cu gloanţe reale, i-a spus starului american că arma de foc putea fi utilizată în condiţii de siguranţă, cu doar câteva secunde înainte de producerea tragediei.

Regizorul filmului, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, i-a adus un ultim omagiu Halynei Hutchins într-o declaraţie publicată de site-ul american Deadline.

"Sunt îndurerat de moartea prietenei şi colegei mele Halyna. Era o persoană bună, energică, incredibil de talentată, lupta din greu pentru fiecare succes şi m-a ajutat mereu să devin un cineast mai bun. Gândurile mele se îndreaptă acum spre familia ei în această perioadă dificilă", a declarat Joel Souza.

"Sunt recunoscător pentru avalanşa de afecţiune pe care am primit-o din partea comunităţii cinematografice, a locuitorilor din Santa Fe şi a sutelor de necunoscuţi care m-au contactat. Sunt sigur că ea mă va ajuta în perioada de recuperare", a adăugat cineastul.

Actriţa Frances Fisher, care joacă în filmul "Rust", a anunţat vineri că regizorul Joel Souza a fost externat vineri din spitalul în care a primit îngrijiri medicale după ce a fost rănit în timpul acelui incident.

Potrivit unui mandat de percheziţie emis de Tribunalul din Santa Fe, un asistent de regie a folosit pe platoul de filmare sintagma "cold gun" ("pistol securizat", n.r.) în momentul în care i-a înmânat actorului Alec Baldwin acea armă de foc.

Cu toate acestea, pistolul era încărcat cu cinci gloanţe reale, iar regizorul Joel Souza, care se afla în spatele ei, a fost rănit de focul de armă tras de Alec Baldwin, au precizat anchetatorii americani.

Biroul Şerifului din comitatul Santa Fe a obţinut acel mandat de percheziţie pentru a anchetatorii să poată să cerceteze în amănunt locul în care s-a produs tragedia, situat în perimetrul unei ferme.

Anchetatorii vor analiza totodată costumul pătat de sânge al actorului Alec Baldwin, precum şi pistolul aflat la baza tragediei, alte arme de recuzită, muniţie şi orice fel de înregistrări video care ar putea să ajute la finalizarea investigaţiei.

American Film Institute a înfiinţat o bursă în memoria Halynei Hutchins şi a creat un cont special pentru donaţii online.

Vineri, Alec Baldwin a dat publicităţii o declaraţie prin care şi-a exprimat "şocul şi tristeţea" în urma morţii Halynei Hutchins şi a confirmat, totodată, că va colabora pe deplin cu poliţiştii care anchetează circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Într-un comunicat publicat pe conturile de pe reţelele de socializare ale fundaţiei sale artistice, Alec Baldwin a spus că incidentul reprezintă "o tragedie" şi a dezvăluit că luat legătura cu soţul Halynei Hutchins.

Mai multe fotografii publicate de cotidianul The Santa Fe New Mexican la scurt timp după acea împuşcătură mortală îl arată pe Alec Baldwin extrem de afectat de incident, stând aplecat pe marginea unui drum şi plângând în faţa Biroului Şerifului din comitatul Santa Fe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367