REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

REGLARE de CONTURI într-un club din Mamaia: cine este, de fapt, INTERLOPUL Mache

REGLARE de CONTURI într-un club din Mamaia: cine este, de fapt, INTERLOPUL Mache

Replica API 15 septembrie 2016 | 00:48 1359

Detalii din culise!

Detalii din culise!

Sursa foto: bbc.co.uk

„S-a împins cu capul în pieptul meu când am trecut pe lângă el şi am simţit cum m-a înjunghiat în abdomen” sunt declaraţiile părţii vătămate, care a lăsat o dâră de sânge în urma sa, în tot clubul. Agresorul a fugit, fiind prins în Frankfurt. La mijloc este vorba despre cunoscutul interlop Daniel Zorică, zis Mache, din grupare „Spaniolii” care s-a luat chiar de nişte cunoştinţe de-ale sale. Detaliile din rechizitoriu au fost discutate în cadrul unei şedinţe de judecată, atunci când au fost audiaţi şi martorii, dar şi inculpatul care fugise din ţară. De precizat este că aşa-zisul interlop este de meserie zidar/pietrar.

Daniel Zorică s-a ales cu o pedeapsă de 9 ani şi 5 luni (8 ani şi 510 zile rămase) neexecutate din alte pedepse anterioare) după care Curtea Apel Constanţa i-a micşorat pedeapsa în vara acestui an, rezultând cea de 7 ani şi 5luni (6 ani şi cele 510 zile). Potrivit detaliilor din rechizitoriu, persoana vătămată Daniel George Gherasim, tot parte din grupare cunoscută ca „Spaniolii” a declarat că în noaptea de 9 spre 10.08.2014, în jurul orelor 1.00 - 1.30, s-a deplasat în Club Le Gaga din staţiunea Mamaia, fiind însoţit de prietena sa, un cuplu (soţ, soţie) şi o altă femeie. În jurul orelor 4.30, fără a avea vreun incident în interior, împreună cu persoanele care îl însoţeau au hotărât să plece din club, motiv pentru care s-au deplasat către ieşire. Persoana vătămată a traversat clubul de la masa pe care o ocupase anterior, iar pe culoarul de ieşire pe terasa clubului, lângă o masă, l-a observat pe Daniel Zorică, pe care îl cunoaşte de mai mult timp. A precizat că inculpatul era însoţit de nişte băieţi. Când a ajuns în dreptul inculpatului, acesta s-a împins cu capul în pieptul său într-un mod agresiv, scrâşnind din dinţi şi înjurând. În acel moment l-a împins pe inculpat, persoana vătămată fiind lovită la rândul său în partea dreaptă a maxilarului, dar nu a putut preciza de către cine anume. A mai declarat că, în învălmăşeala creată, a simţit la un moment dat cum a fost tras înapoi de cineva, moment în care l-a scăpat pe inculpat din mână. Ulterior, Zorică a scos din buzunarul drept al pantalonilor un cuţit tip briceag, cu o lamă lungă de aproximativ 10 -15 cm, pe care l-a desfăcut, după care s-a îndreptat către persoana vătămată, începând să o lovească pe aceasta în mod repetat, vizând zona capului, cu lovituri din lateral. S-a apărat cu mâinile, precizând că iniţial s-a apărat cu mâna stângă, astfel fiind tăiat în zona încheieturii, ulterior fiind lovit de inculpat cu cuţitul în zona tricepsului braţului stâng, apoi în zona încheieturii mâinii drepte, Daniel Zorică lovind în permanenţă, „în disperare”, vizând, în special, zona capului şi abdominală a corpului persoanei vătămate. La un moment dat, „în ploaia de lovituri”, a simţit pumnul strâns al inculpatului pe abdomenul său, dându-şi seama că a fost înjunghiat în partea stângă a abdomenului. În momentul respectiv, o persoană, fără a putea preciza cine era, l-a deposedat pe inculpat de cuţitul pe care îl avea în mână, după care la locul incidentului au venit doi băieţi pe care îi cunoaşte cu numele de „Sile” şi „Orlando” care l-au condus pe inculpat în afara clubului „Le Gaga”. Sângera abundent „şi a rămas urmă în spatele” său, iar în timp ce se îndrepta către autoturismul său, a observat în sensul giratoriu din parcarea clubului, autoturismul inculpatului, acesta ocupând locul din dreapta faţă. Unul dintre martori a declarat că tot acest incident s-a petrecut rapid, după care au venit mai mulţi agenţi de pază,care l-au scos afară pe Zorică.

Ospătarul către bodyguarzi: "Mergeți repede înăuntru că se bat unii"

Unul dintre bodyguarzi a relatat că a fost anunțat de un ospătar că "se bat unii în club". Când a ajuns în zona barului, un coleg de-al său deja îl imobilizase pe Mache (Zorică). L-au condus pe inculpat în exteriorul clubului, au observat că acesta nu are un cuțit în mână, după care au luat mâinile de pe el și au reintrat în club. Astfel, declarațiile persoanei vătămate ,declarația inculpatului și depozițiile martorilor confirmă că în noaptea de 9 spre 10.08.2014 a existat un conflict verbal și fizic între inculpat și persoana vătămată. Potrivit raportului de constatare medico-legală din data de 10.08.2014, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire cu corp tăietor -înțepător (posibil cuțit), care pot data de circa 12 ore (10.08.2014,ora 04,30), cu consecința punerii în primejdie a vieții, prin potențialul septic al plăgii penetrante abdominale. Cu privire la datele privind persoana inculpatului, instanța reține din actele dosarului că acesta avea atunci vârsta de 30 de ani, este absolvent al Colegiului Tehnic "Tomis" din Constanța ,din anul 2003, în meseria de zidar, pietrar și tencuitor, este căsătorit și s-a sustras urmăririi penale și nu se află la primul conflict cu legea penală, întrucât a mai fost condamnat. Așa cum este precizat anterior, inculpatul Daniel Zorică nu a putut fi audiat în primă fază procesuală întrucât s-a sustras urmăririi penale. Ulterior, a fost dat în urmărire internațională și s-a emis mandatul european de arestare iar la data de 27.05.2015, inculpatul a fost predat de către autoritățile germane din Frankfurt și preluat de către autoritățile române la data de 28.05.2015. Inculpatul, fiind audiat de instanță la data de 16.06.2015 a recunoscut că a avut un incident cu persoana vătămată, dar încercând să acrediteze versiunea provocării și a negat că a avut asupra sa cuțit sau alt obiect tăietor și că a lovit cu acesta persoana vătămată.,

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218