REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Reglări de conturi? A COMANDAT incendierea casei de schimb valutar din Medgidia?

Reglări de conturi? A COMANDAT incendierea casei de schimb valutar din Medgidia?

Replica API 16 februarie 2018 | 12:24 1258

Oamenii legii au continuat cercetările în cazul casei de schimb valutar al cărei acoperiș a fost incendiat de dată recentă. Astfel, toate indiciile au dus către Latif Metin, care ar fi instigat alți doi bărbați să recurgă la teribilul gest. Menționăm că Latif este administratorul unei alte societăți comerciale, fiind vorba de casă de amanet și schimb valutar. El a mai ajuns în atenția oamenilor legii și în 2010.

Amintim că, în urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat doi bărbați, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, din Medgidia, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, la data de 27 ianuarie a.c., persoanele în cauză, ar fi aruncat un recipient de plastic, cu combustibil, pe acoperișul unui imobil din municipiu, fiind vorba de o casă de schimb valutar situată pe strada Kemal Agi Amet (Magic Exchange).

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns imediat la fața locului și au lichidat incendiul. Acoperișul a ars pe o suprafață de 30%, prejudiciul ridicându-se la 3.000 de lei. Cum societatea în cauză era prevăzută cu camere de supraveghere, de cum s-a întors proprietarul în țară a și pus la dispoziție imaginile Poliției, astfel fiind identificați cei doi.

Polițiștii constănțeni i-au reținut pe bărbați pe o perioadă de 24 de ore, introducându-i în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 9 februarie a.c. au fost prezentați Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă. Cercetările au continuat. Astfel, în cazul comiterii unei infracțiuni de instigare la distrugere, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, au identificat și reținut un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Medgidia, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

Este vorba chiar despre Latif Metin, administratorul unei alte societăți comerciale cu același obiect de activitate. Spre exemplu, prin 2007 apărea ca patron al firmei Semero (casă de schimb valutar) și fusese victima unor jafuri. Apoi, prin 2010, poliţiştii din Cernavodă au fost alertaţi de către un paznic de vânătoare din zona Rasova, că pe malul bălţii Faclia a auzit focuri de armă. Paznicul a reuşit să surprindă două persoane înarmate, conducând un ATV.

La somaţia paznicului, unul dintre cei doi a aruncat arma de vânătoare în baltă. Poliţiştii au ajuns de urgenţă la faţa locului şi i-au identificat pe Latif Tamer şi Latif Metin, iar la percheziţie au descoperit o centură cu 22 de cartuşe de calibrul 12 mm şi încă zece cartuşe de acelaşi calibru într-o pungă de plastic. Arma aruncată în baltă a fost recuperată de către poliţişti şi s-a dovedit că aparţine cu forme legale lui Latif Metin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tigani turci mari mafioti si interlopi de doi lei
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369