REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

REGLĂRI de CONTURI între două CLANURI care RACOLAU MINORE şi le scoteau la produs!

REGLĂRI de CONTURI între două CLANURI care RACOLAU MINORE şi le scoteau la produs!

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 637

Banii ajungeau săptămânal la puşcărie

Banii ajungeau săptămânal la puşcărie

Reglări de conturi în stil mafiot! Tinere racolate prin metoda lover-boy, apoi sechestrate și puse să se prostitueze. Ulterior, una dintre fete a fost racolată de o altă grupare, au ieșit scântei între clanuri și s-a lăsat cu achitarea unei sume de bani pe săptămână. În cauză, procurorii DIICOT au descins în forță, doi bărbați fiind reținuți: Andrei Eduard Toader și Ionuţ Florin Pătraş. Spre arestare a fost propus și liderul grupării, fiind vorba despre Nelu Toader.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, la data de 19.03.2019, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Andrei Eduard Toader și Ionuţ Florin Pătraş, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori.

De asemenea, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpatului Nelu Toader, pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunilor de constitiuire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Călăraşi, s-a constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul recrutării şi al plasării de tinere pe pieţele de prostituţie interne sau din afara graniţelor ţării, în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale.

Liderul grupului, inculpatul Nelu Toader, cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi , inculpaţii Andrei Eduard Toader și Ionuţ Florin Pătraş, care, prin metoda „lover - boy”, au reuşit să convingă două victime să se prostitueze în beneficiul acestora.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, tinerele controlate de către membrii grupului, erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contracost. Ulterior, membrii grupului au recrutat mai multe victime pe care le-au exploatat pe teritoriile Germaniei și Marii Britanii, sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei fiind transmise către membrii grupului, membrilor de familie ai acestora sau persoanelor interpuse, prin servicii bancare de transfer rapid.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2017, inculpatul Ionuţ Florin Pătraş a recrutat o minoră, în vârstă de 16 ani la acea dată, care a practicat prostituţia atât pe centura orașului Slobozia, cât şi în zona unui complex comercial, de la marginea orașului Călărași. În luna octombrie 2018, urmare a controlului exercitat asupra sa către membrii grupului asupra sa, minora a reuşit să fugă împreună cu copilul său, sesizând organele de poliţie cu privire la agresiunile exercitate asupra sa de către membrii grupului.

Minora a fost recrutată de o altă grupare și au ieșit scântei!

Neavând însă nici un sprijin sau vreo sursă de venit, minora a fost recrutată de către o altă grupare infracţională, specializată în același gen de infracțiuni, situaţie care a generat un real conflict între membrii celor două grupuri.

Ulterior, urmare a „negocierilor” avute între membrii celor două grupuri infracţionale, minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă, cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul Ionuţ Florin Pătraş să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival,aflată în penitenciarul Târgșor, suma de 500 de lei.

La data de 20.03.2019 Tribunalului Călăraşi a dispus arestare preventivă a inculpaţilor Andrei Eduard Toader şi Ionuţ Florin Pătraş pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Călărași şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clanul trei este jandarmeria careso ia dreptul de la pesti pe vaianta de la siloz pa na la dobrogea. Sa-i doteze cu costum cu solzi ca doar sut pestii adevarati.
3
2
Politia a plasat-o in mainele celeilalte grupari
3
1
saraca minora, scapa de mafioti pt ca o exploatau, merge la politie, ramane fara bani si se duce la alti peste care ii promit 5% din profit in loc de 2%, chiar imi pare rau de ea, este chiar o victima
3
1
Daca tot i-ati prins dati-le bataie cum dadea Securitatea pe vremuri si nu misca tiganimea. Acum satrele de tigani terorizeaza orasul mai ceva ca-n Siria.
9
0
Aceste creaturi de proxeneti ar trebui aliniate la zid si impuscate ca pe Ceausisti !
10
0
Si daca suna ce sa le faca politia fata acuza el spune ca inventeaza asta e,le este frica de bataie.Poate cu ajutorul lui dumnezeu ajunge ficata sau sorta pe mana unuia ca asta atuci sa te vad viteazule.
3
2
Proxenetii nu au nici cea mai mica apreciere fata de oameni in general si sunt la fel de periculosi pentru societate ca teroristii. Ei sunt tratati cu exagerat de multa blandete din cauza legilor foarte ingaduitoare fata de infractorii periculosi in general. Daca ar fi dupa mine,proxenetii ,adica vanzatorii de sclavi,batjocoritori de fiinte umane,ar trebui bagati la zdup pe viata,la munca silnica.
28
0
Si daca suna la 112 ce??? Le garanteaza cineva ca nu vin iar aia peste ele, dupa un timp, si le toaca marunt?? Tu ai incredere atat de mare in Politia Romana, Parchet, legislatie samd? Te crezi in Elvetia?
13
7
LA NEVOE UN SEX ORAL FACUT BINE NU STRICA.
7
7
Dar presupusele victime de ce nu suna la 112 de pe un telefon al unui client?Aaaa nu place cartea,nu place munca!
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920