REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară. Amenzi usturătoare pentru cei care nu îl respectă!

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară. Amenzi usturătoare pentru cei care nu îl respectă!

Replica API 18 octombrie 2018 | 00:00 321

Accesul vehiculelor se face pe baza unui permis emis de Primăria Constanţa

Accesul vehiculelor se face pe baza unui permis emis de Primăria Constanţa

Consilierii locali muncipali din Constanța au votat, pe 27 septembrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară a municipiului Constanța. Proiectul a fost votat cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere. Deși, în ședință, Andrei Dușu, reprezentant al Asociației Piața Ovidiu, a cerut consilierilor locali să nu voteze proiectul privind Regulamentul de acces, invocând faptul că localurile din zonă se vor închide, dacă clienții nu vor mai avea acces cu autoturismele. Regulamentul are câteva prevederi destul de importante de care constănțenii, mai ales șoferii, ar trebui să țină cont, dacă nu vor să fie amendați.

Potrivit regulamentului, Zona Peninsulară (Z.P.) este separată în două părți: zone exclusiv pietonale (cu destinația pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, cultural și/sau sportive, a executării unor lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de urgență): Faleza promenadă Cazino; bd-ul Tomis (segmentul cuprins între str. Traian și str. Vasile Alecsandri, segmentul curpins între str. Vasile Alecsandri și str. Sulmona și segmentul cuprins între str. Sulmona și Piața Ovidiu); Piața Ovidiu și str. Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu). Intrarea și/sau ieșirea vehiculelor în/din aceste zone se realizează prin punctele stabilite în anexa 1 la regulament.

Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderant pietonală și ocazional carosabilă) sunt: str. 9 Mai, str. Arhiepiscopiei, str. C.A.Rosetti, str. Callatis, str. Căpitan Vasile Țurcanu, str. Constantin Brâncoveanu, str. Crângului, str. Cristea Georgescu, str. Dianei, str. Dimitrie Cantemir, str. Doinei, str. Dr. Aristide Karatzali, str. Dr. Francisc Varga (segmentul cuprins între Vasile Alecsandri și str. Callatis), str. Grigore Tocilescu, str. Horia, str. Ion Theodorescu Valahu, str. Krikor H. Zambaccian, str. Maior Gheorghe Șonțu, str. Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), str. Nicolae Titulescu, str. Orient, str. Ovidiu, str. Petrui Rareș, str. Poștei, str. Profesor Doctor Ion Cantacuzino, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 Decembrie, str. Sulmona, str. Traian (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), str. Vântului. Străzile din Zona Peninsulară devin astfel preponderant pietonale, delimitarea fizică între zona centrală a străzilor (ocazional carosabilă) fiind realizată prin utilizarea unor culori și tipuri diferite de pavaj sau prin bordure și trotuar.

Circulația rutieră prin zona pietonală este permisă ocazional pentru aprovizionare, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru instituții publice, pentru amenajări, pntru furnizorii servciilor de catering, poștă, curierat, transport valori, persoane și taxi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive și pentru situații excepționale sau situații de urgență.

Accesul vehiculelor și reglementări specifice în zona pietonală a municipiului Constanța se face în baza unui permis

În zona pietonală, pe căile de acces, sunt prevăzute elemente fixe/mobile, piese de mobilier urban și indicatoare de semnalizare rutieră pentru limitarea sau selecția accesului vehiculelor. Accesul și identificarea vehiculelor în interiorul zonei pietonale se face în baza unui permis de acces, emis de Direcția gestionare servicii publice din cadrul Primăriei Coinstanța și SPIT, după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare și înregistrarea datelor în baza electronic.

Este admis accesul fără solicitarea permislui pentru următoarele categorii, dacă au greutatea de maxim 3500 kg: vehicule inscripționate aparținând M.A.I., D.G.P.L., M.Ap.N., S.M.U.R.D și Serviciul de Ambulanță, aflate în misiune; vehiculele aparșținând ambasadelor și consulatelor precum și ale coloanelor oficiale însoțite conform legislației în vigoare; vehicule autorizate în regim de taxi, care transportă persoane în/din zona pietonală fără staționarea în zonă. Deplasarea se face pe drumul cel mai scurt între punctual de intrare, amplasamentul destinație (unitate locativă, spațiu comercial) și punctual de ieșire. Viteza admisă este de maxim 30 km.

Amenzi pentru nerespecatrea regulamentului

Nerespectarea de către posesorii de permise a programului de acces în zona pietonală, neafișarea permisului de acces cu fața, la loc vizibil din exteriorul autoturismului se sancționează contravențional cu amendă de la 500 lei la 1000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 1000 și 15000 lei, persoane juridice.

Pentru accesul în zona pietonală cu permis multiplicat sau copiat, utilizarea lui pentru un alt vehicul decât cel pentru care a fost eliberat, neeliberarea în 48 de ore de la înștiințare de către proprietarii de vehicule care au acces în zona pietonală a spațiilor ocupate, în cazul efectuării unor lucrări edilitare, staționarea voluntară a taxiurilor și vehiculelor pentru transport persoane, staționarea voluntară și parcare în zona pietonală a vehiculelor societăților catering, poștă sau curierat, obstrucționarea controlului în interiorul zonei pietonale, efectuat în conformitate cu prevederile regulamentului sancționarea este între 1500 și 2500 lei. Nu se aplică avertisment.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba da prost esti ....
1
0
Si tarusi, nu uitati tarusi peste tot si unul in dosul lui bagadau!Singura solutie mers la DANA si scris dupa dictare!
1
0
Niste parcari in centru, peninsula si la instanta cand faceti
2
0
noi cei din faleza mergeam si prin spate la bancanationala, astia neaU BLOCAT DE TOS, SI PRIN SPATE LA EMINESCU,,DE CE NU NE IA IN CALCUL SI VECHILE STARZI K ACOLOS NUS CARCIUMI BAI SPECIALISTILOR IN PROSTII
1
1
cine lasa traffic greu pe dale pietonale sa primeasca premiu ca mai facem o data lucrarea
2
1
Da-i dracului de popi. O vor lua pe jos...
3
0
Dar pentru cei care doresc sa se cunune, inmormanteze sau sa boteze in ZP cum rezolvati problema? Dar cu enoriasii bisericilor din peninsula cum o sa faceti? Se aliniaza pe 2 randuri in fata Primariei sa isi depuna cereri de permis sau le dati permisele odata cu ajutoarele sociale? Nu va suoarati, dar mi se pare discriminare crasa si ingradirea liberei circulatii in propria tara...
4
3
Sunt curios unde or sa parcheze cohorta de popi care blocheaza strazile din jurul episcopiei. Sau ei or sa aiba libera trecere de la cel de sus
11
2
Cand dracu, jegosul de primar Fagadau o sa ia masuri impotriva celui care a executat lucrarile? Acele lucrari aveau o garantie dar din pacate jegosul mai sus numit nu a trimis pe nimeni sa vada cum arata pavelele si cum sunt puse ele, sunt gropi mai rau ca ainainte de lucrari. Oare cine o sa plateasca reparatiile?
16
1
ma intreb daca primaria a semnat procesul verbal de receptia lucrarilor din zona penin sulara.totul e vraiste ca dupa bombardament, nu stii ce groapa sa o eviti ca dai in alta.
21
1
Executate atat de prost incat se strica daca trec masinile pe acolo. Isi acopera astia incompetenta si hotiile...
22
1
Daca turistii nu pot veni cu autorurismul personal in peninsula nu mai vin deloc. Parcari nu sunt la Poarta 2.
22
1
bag pula in peninsula voastra. dar cu tiganii si cainii? pe ei nui amendati? sa mi sugeti pula toti din Primarie.
26
4
Adunatura de imbecili, asta sunteti. Numai atarnatori fara creier in consiliul local.
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218