REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Regulamentul de acces în ZONA PENINSULARĂ, retras de la vot! Nu s-a ajuns la consens nici după 1 an şi jumătate de discuţii

Regulamentul de acces în ZONA PENINSULARĂ, retras de la vot! Nu s-a ajuns la consens nici după 1 an şi jumătate de discuţii

Replica API 1 august 2018 | 00:00 177

Surpriză la Consiliul Local Municipal: proiectul reintră în dezbatere

Surpriză la Consiliul Local Municipal: proiectul reintră în dezbatere

Marți, 31 iulie a.c., consilierii locali s-au întrunit într-o ședință ordinară a Consiliului Local Constanța, pe ordinea de zi fiind înscrise 56 de proiecte de hotărâre și alte două proiecte de hotărâre pe ordinea suplimentară. Încă de la începutul ședinței, primarul Decebal Făgădău a anunțat retragerea de pe ordinea de zi a trei proiecte, printre care și cel privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța.

Primarul Decebal Făgădău a explicat că a decis să retragă acest proiect, urmând să îl introducă, din nou, pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local din luna august, după ce reprezentanții municipalității vor organiza o nouă dezbatere publică, la care vor fi invitați toți cei interesați, respectiv locuitori și operatori economici.

„Am retras regulamentul de acces în zona peninsulară petnru că am văzut că este așa o dezbatere mai mult pe formă decât pe fond. Și după un an și jumătate de dezbatere – au fost mai multe întâlniri, au fost mai multe poziții ireconciliabile. Prefer să mai dezbatem din nou. Mă voi ocupa personal, voi convoca o ultimă dezbatere și voi repune proiectul pe ordinea de zi din ședința Consiliului Local din luna august”, a declarat Făgădău.

Mai mult, primarul a subliniat că accesul va fi restricționat.

„Vreau să fie clar pentru toată lumea că accesul în zona peninsulară va fi restricționat, că vor fi 12 luni, că vor fi 6 luni, vom stabili astfel încât să nu sufocăm dezvoltarea economică. Eu am încredere în Constanța, am încredere și nu o am după experiența de turist. Am avut un chestionar pe care l-am diseminat și ne-au răspuns peste 25.000 de constănțeni. Nu aș spune majoritatea, ci majoritatea covârșitoare au spus că își doresc ca zona centrală a Constanței să fie pietonală. În schimb, vreau să ascult toate argumentele pentru că interesul nostru nu este să închidem o zonă doar de dragul de a închide. Eventual să venim cu niște măsuri compensatorii, tocmai pentru a încuraja dezvoltarea unităților economice în zona centrală a Constanței. Eu nu vreau să mă refer doar la zona peninsulară pe care o vom închide în prima etapă, ci vreau să coordonăm și cu viitoarele proiecte și fac referire la străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, străzile din inelul central al Constanței.

Tocmai de aceea voi organiza săptămâna viitoare o ultimă dezbatere publică, vreau să le mulțumesc personal operatorilor economici, să le ascult argumentele, pe punctele de divergență vom ajunge la compromisiuri, unele scrise, altele verbale, căci așa se face politică într-un mod civilizat”, a mai precizat primarul Decebal Făgădău.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca l-ai pus pe ordinea de zi, nu-l mai retragi, sau daca l-ai retras,oare de ce, ca asta cu noua dezbatere publica nu o crede nimeni ?
1
1
Decii, stai rezemat! Pai vrei sa ne strici combinatiile? Maiiiiii....
1
1
bine ca s-a stricat piatra cubica noumontata
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218