REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Regulamentul locurilor de parcare din Constanța a fost ANULAT în instanță

Regulamentul locurilor de parcare din Constanța a fost ANULAT în instanță

Replica API 5 iunie 2019 | 04:00 2368

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, marți, 4 iunie a.c., anularea regulamentului locurilor de parcare.

Decizia nu este însă definitivă.

"Sentința a fost poronunțată astăzi, nu este definitivă, așteptăm să vedem daca se formulează recurs. Este un succes mare, cel puțin asta spun constănțenii", a declarat pentru Cotidianul Replica de Constanța, avocatul Felicia Ovanesian.

Reamintim că Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost atacat în instanță pe 3 ianuarie a.c. de către Asociația Constanța Altfel, Asociația Liga pentru drepturile constănțenilor, dar și de către persoana fizică Sorin Daon.

Concret, reclamanții solicită anularea HCLM NR 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul mai sus menționat, inițiat de primarul Decebal Făgădău. Consiliul Local Constanța are calitatea de pârât. Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna seara, aceasta noua lege este foarte buna, nu mai trebuie sa inghiti in sec cand esti in masina , si esti frustrat de marcajele animalice, ale celor care s-au crezut ei mai importanti, niste posesivi animalici ,acesti posesori de autorizatie loc parcare, de ce primaria nu a ales un mod cinstit de a distribui aceste locuri , toti veneticii ,care au aparut , in ultimii ani , in blocurile lui Ceausescu, au locuri rezervate de la primarie, si cei care sunt de cand a fost pusa fundatia , sunt pe dinafara..., halal primarie, efectiv consider , cab. parc. de rahat, de ce nu sunt schimbati??
0
1
Si in spatele bl. L1 Sc C Mamaua 266 este un garaj care il foloseste ca, bucatarie si mai are un loc de parcare langa garaj pe acesta de ce nul demoleaza, ca are relatii, nu este corect sa faci din garaj bucatarie.
1
1
Parchez masina,citesc placuta,trimit doua sms pt 24 ore,nu primesc confirmarea,anunt un politist local care mi spune ca mai dureaza ,fiind aglomeratie, merg linistit in camera si surpriza vine dupa cateva ore cand gasesc in parbriz o amenda .Nu scria cat, ci imi dadea un HCL. MULTA MUIE PSD!!!!
3
0
ii oferi o muie bonus, frumos din partea ta. lucrezi pe aurel vlaicu ?. esti genu de om care isi pune lada sau bidon de 5L sa blocheze parcarea acum ca nu mai e voie sa ridici fieru ?
4
0
Pentru muie din 5 iun. : "Si o amenda de 2500 lei daca il ocupi ilegal. A! Sa nu uit ; si o muie bonus pentru tine."
0
4
Oare Fagadau are ideie cat castiga un om pe luna sau amenda a stabilit o in functie de salariul lui .Orice amenda ate un termen de gratie A d mnealui este fixa de ce? De sus de unde e COCOTAT viata e roz Poate vor fi trantati de pamant sa cunoasca si realitatile
0
1
Mihaela daca am merge toti cu RATC si am lasa masinile acasa o sa se rupa autobuzele lui Fagaras si nu o sa avem loc o sa circulam ca INDIENI cocotati pe ele . MULTA MINTE ITI MAI TREBUIE "MIHAELA FAGADAU"
5
0
Domnilor! Ideea de a inchiria locurile de parcare nu este buna. Oare nu suntem toti locuitori,cetateni ai acestui oras? Dece sa-i privilegiem pe unii si sa-i dezavantajam pe altii care ar vrea si ei sa inchirieze dar nu mai gasesc locuri disponibile.Spatiile inchiriate stau goale,masinile celor care au inchiriat aceste locuri de parcare ocupa alte locuri iar cei ce vin in zona ,la parinti ,la rude,la medic etc. sunt nevoiti sa parcheze pe trotuare, pe spatii verzi sau pur si simplu pe aceste spatii dand nastere la atatea si atatea.neintelegeri.
1
1
Daca nu sunt plscute ,de unde sa stie omul ca locul e rezervat ? Gonesti unul azi ,maine iti ocupa locul altul ?
6
2
Este aberanta aceasta metoda prin sms daca nu pun si un tonomat la care sa platesti cu bani precum in Brasov sau alte orase. Ce faci daca nu ai credit si nici cardul la tine,dar ai bani? Aceasta HCl este aberanta. Se face discriminare si se incalca chiar dreptul la libera circulatie. Ce face un batran de 60-70 de ani care nu are card si abea stie sa raspunda la telefon? Prostia inca domneste la PSD!!!! Sper sa se duca si Fagadau dupa Mazare cat mai repede!!
14
1
de ce platesc loc da parcare ? Sa pot parca linistit cand vin acasa . Pentru acesti bani trebuie sa imi asfalteze licul de parcare si sa il marcheze ,sa fac indicatoare semnalizare standard pentru toata lumea cu loc rezervat. Ei nu intretin nimic ,nici senmalizare si nici locul in sine. O lege aberanta. Bine ca s a anulat
13
0
cu 176 lei pe an vrei sa ai locul proprietate privata hai sictir. 2500 lei pusa taxa daca vrei sa ai locul liber
15
6
Legea era foarte buna, acum o sa fie iar haos in oras. Nu poti sa faci nimic bun in orasul asta, tot timpul se gaseste ceva de comentat. Mergeti cu RATC-ul si nu o sa mai aveti problema parcatului. Sau gasiti si acolo nod in papura?
9
7
Sunt curios daca cititi comentariile. Mi-e rusine ca sunt constantea si ca traiesc printre asemenea needucati. Vai de capul vostru in viata de zi cu zi, dar aici va credeti smecheri. LEGEA ESTE FOARTE BUNA!!! SPER SA SE CONTESTE DECIZIA!!!! BRAVO DECEBAL!!!
3
14
Deci intr un final asteptam sa scapam de Fagadau si oile lui sa putem beneficia de toate drepturile noastre de locuitori ai acestui oras
7
15
De ce nu se aplica legea demolarii tuturor garajelor din acest Oras Dnule.Primar ! La noi in spatele Bl.8B,9B.de pe Bdul.Tomis inca mai sunt si au ca si destinatie depozit de legume si fructe a unor maramureseni care stau in chitie in aceste Blocuri ! Fiti corect fata de toti locuitori ai acestui Oras si faceti curatenie si luminati Orasul asta ! Si de vz.am mai vz.garaje in spatele Complexului Tomis 2.! Ce fac acesti Inspectori de nu iau masuri rapide ,indiferent de cine este posesori ai acestor mizerii de garaje ! La Navodari s-au demolat rapid ,parintilor mei li s-au dat 24 h.si nu mai mult
10
0
Muie Fagadau!!!
13
5
De ce trebuie sa avem in geam autorizatia de parcare care cuprinde datele personale ale proprietarilor? sa si hotii masina cui o fura?
10
2
Un regulament conceput de crescatorii de oi
16
4
Primaria Constanta va arde la buzunar fraierilor ca sa ia cat mai multi bani pe care apoi sa ii distribuie la firmele apropiatilor lor. 10 Ron ora pe parcare minunat sa o faca si 100 Ron ca trag tare pe final de mandat sa se imbogateasca pentru toata viata si-au dat seama ca alte alegeri nu mai castiga aici in veci
9
3
LICITATI LOCURILE DE PARCARE. NU LE MAI DATI LA JMEKERI PE DEGEABA
12
7
luati muie si sa muriti in chinuri astia care vreti sa parcati pe locul altuia platit deja. Baaaaaaaaaaaaaaai zdrentelor, nu aveti minte nici cat un pui de gaina... !!! Asta e mentalitate de smecher, de zdreanta, de hot, de japita. Vindeti-va masinile si mergeti pe jos!!! Auzi, cum sa parchezi pe locul altuia?!? Nu vreti acum sa daramati gardurile proprietatilor private si sa parcati acolo, japitelor care sunteti voi japite, ca tot nu mai creste nimic de la sfarsitul verii pana primavara?!?!?!?!?!?!?!?!??! Lua-v-a-r moartea de jigodii!!!
10
18
Adik cind o ai in geam poti park si in alta parte.domne asta e.
5
7
Nu inteleg reactiile voastre. Multi nici nu au loc de parcare sau masina, dar va bagati in seama. Legea era f buna. Daca muncesti nu are de ce sa te deranjeze. Ca esti la m7nca oricum.
12
3
Unde muncesc eu de la 8 la 16 nu am unde sa parchez decat la blocuri. Proprietarii sunt si ei la munca. Legea era perfecta.
13
6
A DEVENIT O SFIDARE SI O PROCEDURA SFIDATOARE LA ADRESA CONSTANTENILOR CEEA CE FACE PRIMARIA CONSTANTA. AU PUS PLATI PRIN SMS SI IN TOATA ZONA PENINSULARA A CONSTANTEI PLUS PARCAREA DE LA POARTA 1 PORT.PENTRU CE MAI PLATIM IMPOZIT SI ROVINIETA LA AUTOTURISME? SA PUBLICE PRIMARIA SUMELE ANUALE INCASATE PE IMPOZIT SI ROVINIETA. SI DE CE NU UNDE SE DUC BANII.O PRIMARIE DE GROAZA
12
7
Nu poti parca gratis pe locul platit de altul. Clar !
20
5
Taxa pe parcare era exorbitanta, regulamentul era o japca pe fata, iar cei care l-au intiat si votat niste ciorditori. Japcangiii de la Confort urban luau banii de trei ori pt o ora de parcare, de la cei care parcheaza mai putin de 1 ora, cu sprijinul Primariei. Si daca nu parcai unde spneau ei, tot ei ridicau masina si te taxau cu 500 lei, in situatia in care o firma de remorcari ia 20-50 lei pt 1 km in oras, Ciordeala tupeista!
20
7
Si uite asa orasul asta nu se face bine. De la puiul si orezul lui Mazare la mocangeala placutelor de parcare. Toate pomenile si incurajarea anarhiei nu fac altceva decat sa distruga si sa omoare la propiu un oras. Constanta Altfel... o alta mizerie.
11
9
Opriti-ma si pe mine in trafic ct 85 frk perchezitie si veti gasi arma alba preferata GELU asa mi-am poreclit vibratorul cand e femeia plecata si nu gasesc pe cinev sa mi-l introudca o fac singur va puup a voastra Faruka o tipa sensibila
10
3
Bravo s-a facut dreptate
13
4
Bravo FAGADAU, VANTURACHE si BABU! Bravo prostilor rurali! La batjocura de oameni nu va intrece nimeni, la Regulamente v-ati gasit nashul! Dobitoci din subspecia alora care le stiu pe toate, desi ei sunt prosti de bubuie! Mergand pana acolo incat ii puneti pe oameni sa-si darame casa veche daca vrea s-o modernizeze, pentru ca asa s-au gandit ei la regulamentul p_lii. Adunatura de idioti, mai aveti vreo 11-12 luni si alea vi le vom face pline de fiere. Dupa care veti fi nimeni in drum, asa cum si meritati.
25
4
Corul bocitoarelor vesnic nemultumite si-a facut aparitia !!
4
7
Felicitari Babu Mitica!
3
5
Ion, ori esti prost, ori esti sclavete psd. Du-te-n MM de sclav jegos. Tu oi fi unul care are apartament de la ANL in faleza nord, care are parcare privata mokka, platita tot de noi, contribuabili. V-an gura de sclaveti. Tu daca inchiriezi un apartament, stai doar de luni pana vineri si in wekkend, te duci la mata, ca vine proprietarul sa futa si el ceva. Asa e? ION NUME DE SLUGA!
11
11
Pt idiotii de mai jos.Regulamentul a fost ANULAT,ce cacat aveti in cap si nu intelegeti? Asadar regulile alea sunt anulate si revenim in jungla. Pt prima data facuse si Fagabou ceva bun si au venit meltenii sa dea in judecata. Altfel spus, voi astia cu placute care va bateti cu pumnu in piept ca sunteti platitori de loc si aveti drepturi. Va intreb , cat platiti pe an pe locul de parcare?! 2 mil asa-i ? Ce prosti si saraci suntem noi restu fara loc ca nu avem 2 milioane sa dam pe an si ne invartim ca prostii in juru blocului... Cel mai prost sistem, nu ne mai facem bine ca oras !!
16
21
Sa vezi acum distractie mare cu parcatul masinii cand vii de la munca. In unele cartiere este aproape imposibil din cauza celor cu cate 2-3 masini pe familie. Locurile de parcare platite macar iti asigurau cat de cat siguranta ca pt o masina ai loc de parcare. Acum o sa inceapa haosul
17
9
Plm, idioti au inventat inchirierea parcarilor, apoi alti idioti si mai mari, au revenit cu alta regula. Tipic psd-ist, schimbi regula in timpul jocului . Asteapta in plm sa se faca anul calendaristic, apoi vino cu noul regulament, si cine e de acord, inchiriaza. Cine nu e nu mai inchiriaza. Dar ca orice harababura condusa de idioti, trebuie sa-i mai suportam. Si ce ne intereseaza mai mult este parcarea cu plata in intervalul 18:00 - 08:00, in wekeend si de sarbatori legale. Fagabou, in toate orasele mari, sunt gratis in intervalul de mai sus. Daca esti un gospodar prost si nu mai de unde ..
19
2
Ce nu ai inteles?! Masina PARCATA trebuie sa aiba la loc vizibil autorizatia de parcare. Daca vrei tu sa conduci cu ea in geam este treaba ta...offf tare greu !!!
15
5
Cum, sa pun pleasca aia in geam si sa conduc prin trapa? Mari idioti mai sunteti! Dupa ce ca platesc ca fraierul pentru un an, acum vreti sa m-a si legitimez cu autorizatia. Adica daca gasesc locul ocupat, cobor, discut amiabil cu cel care mi-a luat locul, ii arat autorizatia, bem o cafea...Plm..idioti, ce mai.
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369