REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Regulamentul locurilor de parcare! Iată ce nu au voie să facă şoferii

Regulamentul locurilor de parcare! Iată ce nu au voie să facă şoferii

Replica API 3 decembrie 2016 | 00:00 950

Problema locurilor de parcare din Constanţa este... veşnică. Certurile dintre constănţeni pe această temă sunt zilnice. Anumite persoane susţin că au un loc de parcare, însă acesta nu este plătit. Pentru ca totul să funcționeze bine, conducătorii auto trebuie să cunoască regulamentul locurilor de parcare. Regulamentul de organizare, funcţionare şi rezervare a parcărilor din municipiul Constanţa, denumit în continuare regulament, stabileşte cadrul de reglementare pentru desfăşurarea activităţilor de amenajare, întreţinere şi rezervare a locurilor de parcare, precum şi drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice sau juridice care utilizează locurile de parcare.

Regulamentul are că scop asigurarea desfasuraii fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, asigurarea parcării în condiţii de siguranţă, facilitarea accesului la obiective de interes public. Beneficiarii locurilor de parcare au următoarele obligaţii: să achite la termenul prevăzut taxele de parcare, sub sancţiunea plăţii majorărilor de întârziere; să respecte marcajul şi indicatoarele existente în parcare; să păstreze curăţenia în parcare; să asigure eliberarea necondiţionată a locurilor de parcare în situaţia efectuării unor lucrări publice sau intervenţiei pentru avarii; să prezinte persoanelor împuternicite să efectueze controlul cu privire la parcări documentele referitoare la locul de parcare; să răspundă pentru prejudiciile produse dotărilor şi instalaţiilor parcajelor că urmare a manevrelor greşite sau nerespectării semnalizării rutiere sau a normelor de utilizare a parcajului; să monteze indicatorul de rezervare conform modelului agreat de primăria municipiului Constanţa; să menţină în stare de funcţionare indicatorul şi să-l actualizeze anual cu date din autorizaţia în vigoare; să demonteze indicatorul de rezervare în termen de 5 zile de la primirea adresei de anulare a autorizaţiei.

De asemenea, în regulament se mai menţionează în parcaje sunt interzise: blocarea accesului în parcaj sau blocarea accesului altor beneficiari; efectuarea de lucrări de reparaţii sau întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locului de parcare altele decât cele agreate; amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locului de parcare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218