REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Regulamentul staţiunii Mamaia şi Sat Vacanţă. Ce reguli trebuie să respecte operatorii

Regulamentul staţiunii Mamaia şi Sat Vacanţă. Ce reguli trebuie să respecte operatorii

Replica API 31 martie 2016 | 00:18 1306

Draft

Draft

Regulamentul de privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de plată în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă a făcut obiectul mai multor discuţii dintre operatorii de pe litoral şi reprezentanţii Primăriei Constanţa. Au fost organizate mai multe dezbateri, agenţii economici au venit cu propuneri, iar adminsitraţia locală le-a luat sau nu în calcul.

La ultima dezbatere ce a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, regulamentul ar fi trebuit votat de operatori iar, ulterior, să fie aprobat şi de către autorităţile locale. Acesta lucru nu s-a întâmplat, astfel că documentul a rămas, încă, în stadiul de draft. Regulamentul conţine o serie de reguli pentru agenţii economici.

În staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă programul de difuzare a muzicii a fost dezbătut alș fiecare întâlnire dintre aleșii locali și operatoriid e pe litoral. Propunerea Primăriei este ca în unităţile de alimentaţie publică sau cu profil de divertisment (restaurante, beach-baruri, cluburi, discoteci, etc.), să se facă cu respectarea nivelului de zgomot. Conform O.M.D.R.A.P. nr.3384/2013, nivelul de zgomot aprobat este de 75dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70dB la exterior în zone funcționale și 65dB la limita zonei funcționale.

Amplificatoarele audio (boxe) amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în situația beach-barurilor, amplificatoarele audio (boxe) vor fi orientate către mare. Potrivit regulemantului, în zonele publice din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă sunt interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. În spaţiul din faţa structurilor de vânzare cu sediu fix sau în imediata apropiere a acestora, este interzisă comercializarea de produse similare de către alţi comercianţi.

Amplasarea pe promenadă de stoppere sau alte mijloace de reclamă şi publicitate în faţa unităţilor economice, indiferent de formă sau materialul din care sunt confecţionate (gonflabile, ipsos, etc.) este interzisă. Pe terasele de alimentație publică în nivelul de zgomot trebuie să se încadreze în limitele admise de O.M.D.R.A.P. nr.3384/2013, respectiv 70dB în cadrul zonei funcţionale şi 65dB la limita zonei funcţionale. Este interzisă comercializarea stradală a băuturilor alcoolice sub orice formă, a produselor alimentare neambalate şi a celor perisabile (excepţie fac terasele amenajate), a produselor second hand pe domeniul public.

De asemenea, este interzisă activitatea de comerţ de mic detaliu şi ambulant pe plajă sau la limita cu zona de promenadă, operatorii economici care dețin contracte de folosire şi administrare cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral pentru sectoarele de plajă respective, fiind răspunzători conform legii. Jocurile de artificii pot fi organizate şi desfăşurate în condiţiile stabilite prin legislaţia în vigoare, cu obligativitatea obţinerii avizelor speciale şi respectării limitei orare prevăzute de lege.

Operatorii economici care vor să desfăşoare pe teren aparținând persoanelor fizice sau juridice activităţi de comerţ, prestări servicii, alimentaţie publică în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere/comodat/asociere/etc. se vor putea autoriza doar în situaţia în care activitatea solicitată este în concordanţă cu destinaţia terenului stabilită prin actul de proprietate (contract de vânzare cumpărare, etc.) și în condițiile prezentului Regulament. Este exclusă posibilitatea autorizării comerţului de întâmpinare pe spaţiile verzi/plantate, parcaje, circulaţii auto.

Este interzisă amplasarea produselor pe faţadele clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea și expunerea în vederea comercializării de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, etc.,cu excepția articolelor de plajă gonflabile. Amplasarea pe promenadă de stoppere sau alte mijloace de reclamă şi publicitate în faţa unităţilor economice, indiferent de formă sau materialul din care sunt confecţionate (gonflabile, ipsos, etc.) este interzisă.

Este interzisă aprovizionarea unităţilor economice în afara orarului aprobat precum şi ocuparea/restricţionarea abuzivă a locurilor de parcare din faţa propriilor unităţi prin amplasarea de diverse obiecte: mese, scaune, umbrele de soare, lăzi, ambalaje, amplasarea de mijloace publicitare, etc. În cele două piațete au fost, de asemenea, stabiliet câteva reguli. În Piaţeta Perla și Piațeta Casino ) și în zona Mal Lac Siutghiol sunt permise activităţi cu caracter social/cultural/sportiv; spectacole, festivaluri; activităţi de comerţ de întâmpinare pentru unităţi comerciale (cu restricţii); campanii promoționale – la limita perimetrului; prestări servicii (jocuri de artificii).

Se interzice orice activitate de comerţ de mic detaliu, de prestări servicii sau alte activităţi (observaţii astronomice, fotografie, etc.) în cadrul piaţetei sau limitrof acesteia; comerţul de întâmpinare se poate acorda doar în fața unităţilor comerciale aflate în apropierea promenadei pe lungimea fațadei activului, lipit de aceasta, pe o lățime de maxim 1 m (doar expunere de articole de plajă gonflabile).

Operatorii economici pot desfăşura activităţi cu caracter temporar cu respectarea următoarelor cerințe: expunerea produselor în cazul comerțului de întâmpinare pentru unități comerciale se va putea face pe lungimea faţadei/laturei activului, lipită de acesta, pe o lățime de maxim 1 m, acolo unde topografia zonei permite; în tronsonul cuprins între hotel Victoria şi staţie telegondolă nu se va autoriza comerţ de întâmpinare pentru unităţile comerciale; comercializarea produselor hand made (articole lucrate manual) şi a cadourilor estivale cu articole promoţionale pentru Constanţa, staţiunea Mamaia și Sat Vacanță se va desfăşura doar în bazar Perla; operatorii economici au obligaţia de a respecta obiectul de activitate autorizat, suprafaţa aprobată conform planului de situaţie anexă la autorizaţia de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi cu caracter temporar din bazarul Perla, fiind interzisă în totalitate mutarea/extinderea pe promenadă; activitatea de realizare şi comercializare artizanat se va desfăşura doar în bazar Orient și bazar Siret.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218