REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Reguli de îngrijire a părului pe timp de vară

Reguli de îngrijire a părului pe timp de vară

Replica API 10 iunie 2020 | 00:00 806

În sezonul cald, părul tău are nevoie de o rutină de îngrijire specială, adaptată condițiilor meteorologice care l-ar putea afecta. Căldura, razele soarelui, aerul condiționat, apa din piscină și apa de mare – toate aceste elemente pot fi dăunătoare pentru podoaba ta capilară, având drept consecințe deshidratarea și decolorarea părului, scrie doc.ro.

Pentru a-ți proteja părul pe durata verii, trebuie să respecți câteva reguli simple.

Acoperă-l – de fiecare dată când stai în bătaia razelor de soare trebuie să ai capul acoperit, mai ales dacă ai părul vopsit sau decolorat. O pălărie, o șapcă, un turban sau o eșarfă sunt eficiente în protejarea părului și a culorii sale de radiațiile UV, și, în plus, cresc longevitatea produselor de styling peste zi.

Prinde-l – deși prinderea frecventă a părului poate duce la deteriorarea sa, o împletitură lejeră sau un coc relaxat îți vor fi de mare ajutor în zilele în care temperaturile din termometre depășesc 30 de grade. Mai mult decât atât, faptul că îl ții prins va reduce expunerea firelor de păr la razele de soare.

Limitează expunerea la căldură – având în vedere că părul este expus zilnic la căldură, pe timp de vară, este recomandat să limitezi expunerea la aerul cald provenit de la foehn, ondulator, placa de îndreptat părul sau peria rotativă. Dacă ai nevoie să folosești un aparat cu aer fierbinte, ai grijă să aplici întotdeauna un produs de styling cu protecție termică, pentru a atenua din efectul de uscare a părului.

Folosește protecție UV – da, și părul tău are nevoie de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, așa că ar trebui să îți cumperi un spray sau un ulei de păr cu factor de protecție, pe care să îl aplici zilnic, înainte de a ieși din casă, dacă știi că vei petrece timp în soare. Orientează-te după uleiuri care conțin extract de portocale sau mandarine, și care sunt bogate în vitamina C, care are rol antioxidant și de filtrare a radiațiilor ultraviolete.

Folosește șampon uscat – atunci când e cald, transpiri mai mult, așa că părul tău va părea gras, chiar și la câteva ore de la spălare. Pentru a elimina sebumul în exces, apelează la un șampon uscat, cu efect puternic absorbant. Acesta îți va asigura un aspect proaspăt între spălări. Dacă suferi de iritații ale scalpului, alege un produs cu aloe vera sau alte ingrediente emoliente, care îți vor proteja pielea capului.

Aplică un balsam care nu necesită clătire – pe timpul verii este indicat să alegi un balsam de păr care nu necesită clătire. Poate părea contraintuitiv, deoarece balsamul de tip leave-in asigură o hidratare mai intensă, dar acesta îți va proteja podoaba capilară de soare și vânt, menținând-o hidratată până la următoarea spălare. Dacă mergi la piscină sau la mare, aplică o cantitate redusă de balsam pe vârfuri, pentru a crea un strat protector înainte de a intra în apă. Astfel, culoarea ta va fi protejată și părul nu va deveni aspru imediat, ci își va păstra textura mătăsoasă. Chiar dacă apa de mare conferă un efect de beach waves părului, care arată frumos, este important să știi că sarea reținută pe firele de păr îl vor usca excesiv și vor degrada culoarea.

Utilizează, cel puțin o dată pe săptămână, o mască de păr hidratantă – o mască intensiv hidratantă îi va prinde de minune părului tău pe timp de vară, când este cel mai expus riscului de deteriorare. Alege o mască cu ingrediente reparatoare, cum ar fi ceramidele, pe care să o lași să acționeze peste noapte, iar rezultatele vor fi de-a dreptul impresionante. Poți alege să îți prepari singură masca, cu ingrediente naturale. O mască simplă și eficientă poate fi realizată dintr-un avocado, o banană și 2 linguri de miere de albine lichidă, pe care să le amesteci împreună până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe părul umed și acoperă-l, apoi, cu o cască de duș sau un prosop tip turban, pentru ca să nu pătezi fața de pernă.

Investește în fețe de pernă din satin – fețele de pernă din bumbac sunt foarte aspre pentru păr și ten, mai ales că, în timpul somnului, te întorci des de pe o parte pe cealaltă, ceea ce creează un efect de fricțiune care duce la deteriorarea părului. Fețele de pernă din satin, în schimb, sunt mult mai blânde atât cu părul cât și cu pielea feței. Vei observa o schimbare în bine după numai o săptămână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369