REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

REGULI: Iată câte locuri de parcare trebuie amenajate în funcţie de tipul de construcţie

REGULI: Iată câte locuri de parcare trebuie amenajate în funcţie de tipul de construcţie

Replica API 13 ianuarie 2017 | 00:00 2711

Locurile de parcare din orașul Constanța sunt puține, iar șoferii se simt de cele mai multe ori nevoiți să-și parcheze autoturismele în locuri nepermise sau chiar blocându-i pe ceilalți. Cu un numărul insuficient se confruntă și cei care dețin spații comerciale, administrative sau chiar în cazul unităților de învățământ. Însă, Primăria Constanța a publicat regulamentul privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța. Iată ce prevede acesta!

În cazul construcţiilor administrative cum ar fi sediile serviciilor descentralizate în teritoriu ale ministerelor şi ale altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, sedii și filiale de partide, sedii de sindicate, fundații, organizații neguvernamentale, asociații, sedii de birouri, construcții financiar -bancare) se va asigura minim 1 loc de parcare la fiecare 50 mp suprafață construită desfășurată. În ceea ce privește construcţiile comerciale (spații comerciale, spații prestări servicii, complexe comerciale) se va asigura minim 1 loc de parcare la fiecare 35mp suprafață construită desfășurată.

Regulă valabilă și pentru construcțiile cu funcțiunea de alimentație publică! La capitolul construcții de cult este obligatoriu amenajarea a minimum 5 locuri pentru fiecare obiectiv. Pentru construcțiile culturale (spații de expunere, muzee, biblioteci, case de cultură, teatre, cinematografe,circ) se va asigura minim 1 loc de parcare pentru fiecare 50 mp suprafață construită desfășurată, dar se vor asigura suplimentar minim 3 locuri de parcare pentru autocare. În ceea ce privește construcțiile de învățământ (creșe, grădinițe, școli, licee, universități, centre de pregătire profesională, cămine pentru studenți) se va asigura minim 1 loc de parcare pentru fiecare 100 mp suprafață construită desfășurată.

Pentru învățământul universitar și postuniversitar se vor asigura și un supliment de locuri de parcare de 30 % pentru cursanți. Pentru unitățile medicale se va asigura minim 1 loc de parcare pentru fiecare 100 mp suprafață construită desfășurată. Aceeași regulă se se aplică și în cazul construcțiilor sportive plus minim 3 locuri de parcare pentru autocare. Construcțiile cu funcțiunea turistică (pensiuni, hoteluri, moteluri, vile turistice) au obligația să asigure minimum 2 locuri de parcare pentru autocare, minimum 2 locuri de parcare pentru 5 unități de cazare (camere) și un loc de parcare/apartament, cu un supliment de 10% pentru personal.

În cazul, construcţiilor industriale vor fi prevăzute parcaje în funcţie de specificul activităţii, după cum urmează: activităţi desfăşurate pe o suprafaţa de maxim 100 mp, un loc de parcare la fiecare 25 mp suprafață construită desfășurată; activităţi desfăşurate pe o suprafaţa cuprinsă între 100 mp și 1.000 mp, un loc de parcare la fiecare 150 mp suprafață construită desfășurată; activităţi desfăşurate pe o suprafaţa mai mare de 1.000 mp, un loc de parcare la fiecare 100 mp suprafață construită desfășurată. Un procent de 10 % din locurile de parcare necesare va fi amenajat și dimensionat pentru autovehicule de mare tonaj (pentru aprovizionare și transport marfă.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest primar ales de doua ori de cei multumiti ca impart bani localnicilor ca niste idioti fara sa fi respectat macar 50% din promisiuni, se parcheaza pe str. principale fara a gandi ca incurca circulatia fiind nevoiti neavand unde parca. A mintit ca va face parcari chiar supra-etajate acolo unde sant nr. foarte mare si ??????? doar minciuni !
1
0
Spit-ul de pe tomis are 20 locuri parcare in subsol. Daca ar fi avut toate asa ar fi fost bine.
2
0
Fagadau!... De sens unic ai auzit?... Asa rezolvi cea mai grea problema... La treaba!
2
0
Spit-ul de pe tomis unde a luat spaga toata primaria cate locuri de parcare are? Zero 0 va zic eu
12
0
Dupa ce jigodiile primariei au construit fara nicio norma, acumFagadau vrea ordine dar pe machidonii lui nu-i vede, nesimtitul. Ar face bine sa impuna ca toate masinile de marfa, mari sau mici, tot ce inseamna vehicul comercial sa stea numai in parcari speciale, nu pe strazi, intre blocuri. Babu, prostu'targului, sa mai lase traficul de influenta pt ciobanii lui iar Fagadau sa fie corect. Daca-l lasa Stroe si Mazare. Tampitilor, plantati pomi pt umbra si aer curat
10
1
Tupeul si nesimtirea conlocuitorilor nostri duse la rang de amiral. Toate astea se realizeaza implicit cu, complicitatea celor care dau autorizatii. Daca fiecare bugetar si-ar face treaba cu temei lucrurile ar fi bune. Dar atata timp cat banul e ochiul dracului si omul este impins pacatului se vor perpetuua. Asadar sper ca si in Constanta sa avem parte de oameni care dau dovada de profesionalism. Nu de sefi de departamente care au terminat la Spiru. O zi reusita va doresc !
7
0
Toate strazile cu sens unic! Reduceti poluarea fonica si rezolvati problema parcarilor. Orasul este sufocat! Opriti constructiile de blocuri in ineriorul orasului... cretinilor...Ajunge!... Incompetentilor!
14
0
e cu capul primarul asta! regulament, dar ce e lege organica! pai la suprafetele astea o sa fie tot orasul o parcare! mai in gkuma, mai in serios, asta nu e o solutie, este o frana ptr dezvoltatori, ptr economie!
3
11
Au umplut jegurile de makidoni orasul de betoane fara locuri de parcare. Ii doare-n 14 de lume
14
2
in cazul oierilor dezvoltatori: se declara parterul demisol si demisolul parcare. dupa receptie se face parcarea magazin de iaurt si branza. amarestenii care cumpara parcheaza unde apuca. parandaratul la primarie, se stieee!
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102