REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Reguli noi la POLIŢA RCA, din 2018

Reguli noi la POLIŢA RCA, din 2018

Replica API 9 ianuarie 2018 | 00:00 434

În acest an, se aplică noi reguli pentru poliţele de asigurare auto RCA. Între acestea se numără și introducerea decontării directe, serviciu care îi permite unui păgubit să-şi repare maşina pe propria asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asigurătorul şoferului vinovat.

Acest mecanism nou, care este opţional, poate funcţiona numai dacă se îndeplinesc simultan trei condiţii, a explicat Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România. Potrivit acestuia, citat de Radio România Actualități, condițiile sunt: păgubitul nu trebuie să fie responsabil de dauna respectivă, în incidentul rutier trebuie să fie doar două mașini implicate, ambele cu numere de înmatriculare de România, ambele asigurate, iar în urma accidentului trebuie să fie doar daune materiale.

O altă noutate este posibilitatea transferării cazierului bonus-malus la noua maşină. Această măsură îi permite unui şofer care nu a produs accidente să beneficieze de o reducere substanţială la încheierea unei poliţe RCA pentru o nouă maşină.

Sursă: Radio România Actualități

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol dublat Dublez si eu comentariul in cazul asta In Romania se asigura masina nu soferul, asta e adevarul aberant, dar ce mai e normal in tara asta? Bonus -malus la fiecare masina il iei de la zero, asta e o mare prostie tu fiind acelasi sofer...
0
0
ORDINARE conditii, asta datorita faptului ca trimiteti in parlament NEPRICEPUTI.
0
0
toate trompetele din presa spun ca anul acesta s-au importat nu stiu cate masini la mana a doua dar uita sa spuna ca ele circulau de mult in tara iar anul acesta doar s-au inmatriculat deci argumentul unei noi taxe nu este valabil, fraierii insa cred!
8
0
atunci ori le faceti strazi celor cu masini de bg..ori nu le mai lasati sa circule prin romanika....auzi tu la ei ..ambele masini sa fie inmatriculate in romania...pai eu cu nr de ct ce vina am daca intra un texan in mine?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218