REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Relu Fenechiu, cu un picior în afara Guvernului

Relu Fenechiu, cu un picior în afara Guvernului

Replica API 3 februarie 2013 | 00:00 219

Raportul pe Justiţie al CE ar putea să-i vină de hac ministrului liberal al Transporturilor, care oricum nu era dorit de Ponta în Executiv. Premierul Victor Ponta este presat de oficialii de la Bruxelles să găsească o soluţie pentru miniştrii cu probleme cu legea din cabinetul său, menţionaţi în Raportul MCV. Primul vizat ar fi ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, trimis în judecată în dosarul "Transformatorul", au precizat surse guvernamentale pentru EvZ. Schimbarea din funcţie a acestuia ar urma să aibă loc după şedinţa CSAT de marţi, 5 februarie, unde ar urma să se discute inclusiv despre privatizarea CFR Marfă, subiect la care trebuie să fie prezent şi ministrul Transporturilor. Surse guvernamentale au declarat, pentru EvZ, că subiectul miniştrilor vizaţi de raportul MCV se va afla, cel mai probabil, şi pe agenda discuţiilor de luni, de la Bruxelles, dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Deconspirat de Ponta

Fenechiu este, de altfel, singurul ministru deconspirat cu nume şi prenume de însuşi Victor Ponta, în şedinţa de guvern de miercuri, după ce Raportul MCV menţiona că în actualul Executiv sunt trei persoane "cercetate penal pentru fapte de corupţie", fără să dea nume. "Am citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri", a afirmat Ponta. Joi, Comisia a modificat textul raportului MCV, precizând că "în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal". Cei doi sunt Relu Fenechiu, dar şi vicepremierul PSD, Liviu Dragnea, omis de Ponta. Amintim faptul că, în decembrie, numirea lui Fenechiu în Guvern a fost înghiţită cu noduri de premier, care iniţial nu a vrut să îi acorde un post de ministru. La insistenţele lui Crin Antonescu, Fenechiu a primit portofoliul Transporturilor, dar Ponta i l-a golit de conţinut, mutând autostrăzile, cu tot cu CNADNR, în parohia pesedistului Dan Şova, responsabil în guvern cu marile proiecte de infrastructură.

sursa: EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367