REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Remaniere: variante de lucru pentru Palatul Victoria

Remaniere: variante de lucru pentru Palatul Victoria

Replica API 23 august 2019 | 00:00 230

Șefii filialelor PSD vin azi la Parlament să discute cu conducerea centrală ultimele detalii pentru Congresul de sâmbătă, în care partidul o va alege pe Viorica Dăncilă drept candidat la prezidențiale. Pe agenda ședinței CEX se află și remanierea, unde sunt mai multe probleme, dar și relația cu ALDE, spun sursele citate.

Viorica Dăncilă este așteptată în partid să propună un nou vicepremier pe probleme economice. Interimatul lui Eugen Teodorovici a expirat de o săptămână și premierul a tot amânat desemnarea din cauza turbulențelor din coaliție, zic surse din partid. Chiar dacă nu sunt urgențe, la masa negocierilor din PSD se află și funcția de ministru de Interne, unde interimar e Mihai Fifor, precum și funcția de ministru al Educației (interimar Daniel Breaz).

Surse din PSD au zis că premierul vrea să aducă la Palatul Victoria „ministri din afara politicii, experti”, „personalitati” cu realizari si cu credibilitate in domeniul respectiv. Însă Dăncilă se lovește aici de dorința filialelor județene de a-și trimite un reprezentant în Palatul Victoria, argumentul fiind că militanții PSD din organizații vor primi astfel un ajutor în campanie pentru că vor avea un ministru cu care să defileze, spun surse din PSD.

O variantă în partid este ca Mihai Fifor să renunțe la funcția de vicepremier pe relații strategice, unde să fie propus alt demnitar, iar el să rămână ministru plin la Interne.

Negocierile pentru funcțiile din Guvern sunt încurcate pentru că nu se știe încă dacă ALDE rămâne sau iese de la guvernare: pe de-o parte PSD ar încerca un schimb de ministere cu ALDE dar se așteaptă o decizie finală a ALDE pentru a bate în cuie nominalizările. Pe de altă parte, dacă ALDE iese de la guvernare se deschide concursul în PSD pentru noi funcții în Guvern și șefii județeni vor avea o plajă mai mare de negociere.

Remanierea rămâne astfel deschisă pentru mari surprize în PSD, zic surse din partid.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Slugile din redactie sunt platiti de PiSeDe.. La articolul cu Sorin Lucian Ionescu ati sters postarile.. Slugilor..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218