REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Remedii complementare pentru cei cu Helicobacter Pylori

Remedii complementare pentru cei cu Helicobacter Pylori

Replica API 18 noiembrie 2020 | 00:00 976

Helicobacter Pylori, prescurtat adesea H. Pylori, este o bacterie care infectează stomacul și intestinul subțire, de obicei în copilărie. Chiar dacă imediat după infecție această bacterie nu provoacă simptome, pe termen lung poate cauza afecțiuni precum gastrită sau ulcerul peptic.

Potrivit statisticilor, mai bine de 66% din populația planetei este infectată cu H. Pylori, cu toate că o mare parte dintre cei infectați nu știu asta, scrie doc.ro.

Printre simptomele infecției cu H. Pylori se numără balonarea, greață, disconfortul abdominal, arsurile, vărsăturile, diareea, anemia, pierderea apetitului și ulcerul peptic.

Tratamentul convențional pentru eliminarea bacteriei H. Pylori se bazează pe antibiotice – de cele mai multe ori sunt folosite în paralel 2 antibiotice diferite pentru uciderea acestei bacterii. Medicii recomandă, de asemenea, și medicamente pentru reducerea acidității la stomac ori pentru calmarea senzației de greață.

La 1-2 săptămâni după încheierea tratamentului, se vor face analize pentru a verifică dacă bacteria a fost eliminată sau dacă se găsește încă în sistemul digestiv al pacientului. Dacă tratamentul nu a reușit să elimine bacteria, medicul va recomandă o altă cură de antibiotice.

Pe lângă tratamentul convențional, pacientul poate folosi și un tratament naturist, astfel încât să sporească eficacitatea medicamentelor și să contribuie la eliminarea mai rapidă a bacteriei.

Tratamentul naturist nu trebuie, însă, să înlocuiască tratamentul medicamentos, bacteria Helicobacter Pylori fiind una care poate fi eliminată numai cu ajutorul antibioticelor.

Remedii naturiste pentru eliminarea H. Pylori

Probioticele – probioticele sunt bacterii bune, extrem de importante pentru menținerea unui echilibru la nivelul microbiotei intestinale. Antibioticele folosite pentru eliminarea H. Pylori distrug bacteriile bune din intestine, însă consumul de alimente bogate în probiotice reface microbiota intestinală. Probioticele ajută sistemul gastrointestinal să elimine bacteria dăunătoare Helicobacter Pylori. Printre alimentele bogate în probiotice se numără: murăturile, iaurtul, dar și alte produse alimentare fermentate.

Mierea organică – mierea 100% naturală poate fi consumată zilnic pentru combaterea bacteriei H. Pylori. Această are capacitatea de a împiedică multiplicarea acestei bacterii la nivelul celulelor stomacului. Proprietățile antibacteriene ale acesteia sunt eficiente în această situație.

Propolisul – propolisul conține peste 300 de substanțe active benefice, printre care aminoacizi, polifenoli și steroizi. Acesta poate inhibă dezvoltarea și multiplicarea bacteriei H. Pylori, datorită conținutului mare de compuși polifenolici.

Ceaiul verde – una dintre cele mai sănătoase băuturi, ceaiul verde este bogat în antioxidanți și nutrienți de preț. Un studiu făcut pe șoareci de cercetătorii de origine mexicană a arătat că ceaiul verde are abilitatea de a reduce atât prezența bacteriei Helicobacter Pylori, cât și gradul de inflamație produs de această.

Uleiul de măsline – un studiu făcut în anul 2007 a arătat că uleiul de măsline și proprietățile antibacteriene ale acestuia pot combate 3 tulpini ale bacteriei Helicobacter Pylori.

Alimentația este foarte importantă în combaterea infecției cu H. Pylori, iar în acest sens se recomandă adoptarea unei diete care să conțină următoarele alimente:

Alimentele bogate în probiotice, precum chefirul

Peștele gras, bogat în Omega 3, precum somonul, tonul sau macroul

Semințele de în și semnințele de chia, și ele bogate în Omega 3

Fructele de pădure

Legumele crucifere, în special broccoli.

Se recomandă evitarea următoarelor alimente în caz de infecție cu H. Pylori:

Cofeină

Băuturile carbogazoase

Alimentele picante

Cerealele sărace în fibre.

Infecția cu Helicobacter Pylori este periculoasă pe termen lung, de aceea nu trebuie să ignorăm simptomele acesteia. Odată diagnosticată, această infecție poate fi tratată și combătută, iar astfel sunt reduse riscurile la care pacientul este expus.

La 20% dintre pacienții care s-au vindecat de infecția cu H. Pylori, bacteria revine la un anumit interval. De aceea, pacientul trebuie să rămână vigilent și să ia atitudine dacă observă revenirea simptomelor gastrice neplăcute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614