REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Remedii naturale pentru durerile de gât

Remedii naturale pentru durerile de gât

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 1447

Durerile de gât apar, de cele mai multe ori, în urma contactării unui virus. Acestea sunt cât se poate de neplăcute pentru că pot cauza dificultăți la înghițire, durere permanentă sau chiar pierderea vocii.

Medicamentele pe care le găsim în farmacii sunt eficiente însă, de cele mai multe ori, sunt pline de substanțe deloc benefice pentru sănătatea noastră, scrie doc.ro.

Poți scapă de durerile de gât folosind metode naturale, pe baza de ingrediente cu proprietăți vindecătoare. Acestea nu numai că elimina durerile de gât, însă au și alte beneficii pentru organism.

Mierea este cel mai cunoscut, dar și cel mai vechi remediu folosit pentru durerile de gât. Folosită încă din cele mai vechi timpuri fie că atare, fie în ceai, mierea calmează iritațiile din gât și tratează infecțiile. Studiile realizate în domeniu au confirmat eficacitatea pe care mierea o are atunci când vine vorba despre durere în gât și tușe.

Gargară cu apă cu sare are, de asemenea, efecte imediate asupra durerii de gât. Potrivit unui studiu făcut la Universitatea din Connecticut, apă cu sare și puțin usturoi, folosită pentru gargară, nu numai că ameliorează durerile, însă te scapă și de secrețiile din gât.

Pentru a prepară apă pentru gargară ai nevoie de: ½ linguriță de sare, un pahar de apă călduță și puțin usturoi dat pe răzătoare. Folosește această apă pentru gargară în fiecare zi, o dată la 3 ore.

Și usturoiul consumat că atare are efecte miraculoase asupra durerilor de gât. Alicina, substanță ce se regăsește în usturoi, ucide bacteriile care provoacă dureri. Așadar, suge o jumătate de cățel de usturoi că și cum ar fi o bomboană iar durerea va fi ameliorată.

Mușețelul este o plantă medicinală cu efecte uimitoare pentru gâtul iritat sau inflamat. Proprietățile sale antiiflamatorii, antioxidante și astringente îl fac să fie un remediu eficient pentru durerile de gât. Studiile au arătat că și inhalațiile cu aburi de mușețel sunt benefice, nu numai consumul de ceai de mușețel.

Un alt remediu eficient pentru durerile de gât este cel pe baza de oțet de mere și miere. Aciditatea crescută a oțetului de mere omoară bacteriile din gât, în timp ce mierea calmează iritația.

Pentru acest remediu ai nevoie de:

• 1 lingură de oțet de mere

• 1 lingură de miere

• 1 cană de apă caldă

Amestecă ingredientele și consumă lichidul obținut înainte să se răcească.

“Ceaiul” de bicarbonat de sodiu poate fi un aliat de preț dacă suferi de dureri puternice de gât. Proprietățile antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu fac din acesta un calmant ideal pentru dureri.

Pentru a prepara un asemenea “ceai” ai nevoie de:

• 1 cană de apă caldă

• ½ linguriță de sare

• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Pune în apă caldă sarea și bicarbonatul, apoi fă gargară cu lichidul obținut. Repetă operațiunea de 3 ori pe zi, iar seara vei observa deja că durerea a dispărut.

Ghimbirul calmează, de asemenea, durerile de gât. Acesta grăbește procesul de vindecare atunci când e vorba despre infecții în gât.

Pentru a prepară un ceai de ghimbir pentru durerile de gât ai nevoie de:

• o bucată de rădăcină de ghimbir

• miere

• 2-3 căni de apă

Spală ghimbirul, apoi da-l pe răzătoare. Fierbe apă și apoi adaugă ghimbirul. După 3 minute, ia ibricul de pe foc, strecoară ceaiul și adaugă miere după gust. Consumă acest ceai călduț, în niciun caz fierbinte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218