REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Remedii naturiste pentru sindromul de colon iritabil

Remedii naturiste pentru sindromul de colon iritabil

Replica API 19 iunie 2020 | 07:14 1393

Sindromul de colon iritabil este o afecțiune a colonului. Specialiștii susțin că aceasta afecțiune este de natura psihosomatica, adică are cauze de natura psihica mai degrabă, decât de natură fizică. Sindromul de colon iritabil nu este o boala, ci o asociere de simptome, scrie doc.ro.

Simptomele resimțite de către pacienții care suferă de colon iritabil:

Crampe abdominale

Balonare

Flatulență

Diaree

Constipație

În ceea ce privește factorii de risc ai dezvoltării sindromului de colon iritabil, iată care sunt cei mai frecvenți:

Vârstă: persoanele până în 45 de ani dezvolta sindrom de colon iritabil.

Sexul: femeile sunt de doua ori mai predispuse decât bărbații la acest sindrom.

Istoric: studiile sugerează că persoanele care au rude diagnosticate cu sindrom de colon iritabil au șanse mai mari să dezvolte, la rândul lor, aceasta afecțiune.

Tulburările psihice: anxietatea, depresia ori tulburările de personalitate sunt factori de risc.

Medicii tratează pacienții care suferă de sindrom de colon iritabil fie cu medicamente antispasmodice, fie cu sedative sau antidepresive – oricum, niciunul dintre aceste tratamente nu rezolva definitiv problema.

Tratamentele naturiste, pe de alta parte, pot ajuta pacientul să tina în frâu sindromul de colon iritabil, care le afectează calitatea vieții.

Remedii naturiste eficiente pentru colonul iritabil

Uleiul esențial de menta – Colegiul American de Gastroenterologie a dat verdictul: uleiul esențial de menta este eficient în ameliorarea crampelor abdominale. Uleiul de menta relaxează mușchii intestinali, deci reduce spasmele care contribuie la apariția durerilor abdominale.

Iberogast – este vorba despre un produs sub forma de picături, naturist, făcut din extractele a 9 plante medicinale, printre care mușețelul, menta, roiniță și rostopasca, care ameliorează simptomele colonului iritabil. Acesta are proprietăți antispasmodice, combate greata, constipația și diareea.

Mușețel – mușețelul poate fi consumat atât sub forma de ceai, cât și sub forma de supliment alimentar. Acesta reduce inflamația intestinala și ameliorează spasmele așa că este indicat mai ales în episoadele de diaree cauzate de sindromul de colon iritabil.

Ceaiul din frunze de fructe de pădure – ceaiurile din frunze de fragi, zmeura sau mure conțin substanță care poarta denumirea de tanin, care reduce inflamația și remediază diareea.

Schimbări ale stilului de viață care ajuta în tratarea colonului iritabil

Fă sport – activitatea fizica elimina stresul și este de ajutor în tratarea depresiei și a anxietății. Întrucât stresul este unul dintre principalii factori declanșatori ai sindromului de colon iritabil, sportul te va ajuta. Specialiștii recomanda 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână, de activitate fizica pentru rezultate vizibile.

Relaxează-te – încordarea favorizează sindromul de colon iritabil, ba chiar declanșează simptomele specifice acestuia. Așadar, orice activitate relaxanta, fie că e vorba despre un hobby, fie că este vorba despre yoga sau meditație, trebuie practicata în mod regulat pentru a tine la distanta simptomele specifice acestui sindrom.

Mănâncă mai multe fibre – fibrele din fructe și legume ajuta la prevenirea constipației. Este adevărat, acestea pot înrăutăți problema crampelor și a flatulenței, însă nu te poți lipsi de ele.

Limitează consumul de lactate – produsele lactate iți pot agrava simptomele sindromului de colon iritabil. Încearcă să alegi produsele lactate care nu sunt atât de dăunătoare. Spre exemplu, înlocuiește laptele cu iaurtul pentru că acesta este bogat în probiotice și e, deci, bnefic pentru flora intestinala.

Fă alegeri alimentare inteligente – evita alimente care iți pot agrava simptomele, iar printre acestea se afla: fasolea, varza, conopida, broccoli, alcoolul, ciocolata, cafeaua, sucurile și produsele lactate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Musetelul este contraindicat. Nu mai dati sfaturi aiurea
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614