REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Remedii pentru durerile cauzate de aparatul dentar

Remedii pentru durerile cauzate de aparatul dentar

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 2612

Îndreptarea dinților poate fi destul de dureroasă, mai ales dacă nu ești genul care să agreeze durerile și disconfortul. Imediat după montarea aparatului dentar, dar și după fiecare ajustare lunară a acestuia, pot apărea dureri sau tensiuni care afectează serios calitatea vieții pacientului.

Imediat după montarea aparatului dentar, dar și după fiecare ajustare lunară a acestuia, pot apărea dureri sau tensiuni care afectează serios calitatea vieții pacientului, scrie doc.ro.

Remedii pentru durerile cauzate de aparatul dentar

Îndreptarea dinților poate fi destul de dureroasă, mai ales dacă nu ești genul care să agreeze durerile și disconfortul. Imediat după montarea aparatului dentar, dar și după fiecare ajustare lunară a acestuia, pot apărea dureri sau tensiuni care afectează serios calitatea vieții pacientului.

Brackeții pun presiune pe dinți și pe gingii și pot agrava orice durere sau sensibilitate existentă. Din fericire, acest tip de sensibilitate este de scurtă durată, apărând doar pe măsură ce dinții și gingiile încep să se adapteze cu aparatul dentar.

Deși este normal ca brackeții să provoace o mică sensibilitate a dinților, acestea nu ar trebui să conducă la un disconfort foarte mare sau de lungă durată. Din fericire, aceste dureri nu durează mai mult de câteva zile.

Durerile de dinți dispar, din fericire, în doar câteva zile. Există însă câteva metode prin care poți accelera procesul de vindecare al acestor dureri, dar și prin care le poți calma.

Cum ameliorezi durerile cauzate de aparatul dentar

Medicamente antiinflamatoare – dacă durerea este greu de suportat, ia o pastilă cu efect antiinflamator pentru a ajuta organismul să calmeze inflamația de la nivelul rădăcinilor dinților. Nu abuza de consumul de antiinflamatoare și hrănește-te corespunzător atunci când le iei pentru a nu cauza probleme de natură gastrică.

Folosește comprese cu gheață – de cele mai multe ori, durerea este cauzată de inflamație, iar inflamația poate fi calmată cu ajutorul compreselor reci. Pune compresele pe partea exterioară a gurii, direct pe piele.

Folosește comprese calde – compresele calde pot fi, de asemenea, eficiente în ameliorarea durerilor localizate la nivelul maxilarului. Aceste comprese sunt recomandate în locul celor reci dacă acestea din urmă nu se dovedesc a fi eficiente. Înmoaie un prosop în apă caldă și aplică-l pe zona dureroasă.

Consumă lichide și alimente reci – pe același principiu ca și compresele cu gheață, alimentele și lichidele reci combat inflamația. Așadar, consumă înghețată, milkshake-uri și alte băuturi reci din belșug.

Consumă alimente moi – consumul unor alimente crocante pune presiune crescută pe gingii, iar astfel durerile dentare sunt mai accentuate. Alege așadar alimentele moi imediat după controlul ortodontic, pentru a reduce riscul de apariție/ accentuare a durerilor dentare.

Fă gargară cu apă salină – după controlul ortodontic lunar, este posibil să apară răni și leziuni la nivelul cavității bucale, din cauza noii poziții a aparatului. Folosește apă cu sare pentru a-ți clăti gura, astfel încât iritațiile de la nivelul cavității bucale să fie calmate.

Folosește jucării refrigerante pentru dentiție – jucăriile pentru dentiție destinate bebelușilor pot ajuta și adulții după vizita la ortodont. Mestecarea unei asemenea jucării, răcită în prealabil în frigider, va alina durerile dentare și ale gingiilor.

Folosește ceară dentară – după ajustarea aparatului dentar de către medicul ortodont, este posibil ca unii bracketi să zgârie interiorul obrajilor, cauzând răni dureroase. Această durere poate fi prevenită sau ameliorată prin folosirea unei cantități mari de ceară dentară. Această ceară trebuie aplicată pe brackeții care creează problema. Practic, ceară formează o barieră protectoare la nivelul aparatului dentar, împiedicându-l pe acesta să facă răni în cavitatea bucală.

Ai răbdare – cel mai important este, atunci când ai aparat dentar, să-ți cultivi răbdarea, deoarece, de cele mai multe ori, durerile de dinți se ameliorează în două-trei zile. Cu toate că nu sunt plăcute deloc, aceste dureri sunt normale și indică faptul că aparatul funcționează așa cum trebuie, iar dinții își modifică poziția. Încearcă să te concentrezi pe aspectul pozitiv și să te bucuri atunci când apar durerile dentare, asociindu-le cu eficacitatea aparatului dentar.

Modifică-ți dieta - când porți aparat dentar, dinții și gingiile pot fi sensibili, ceea ce face ca durerile să apară când mănânci. Din acest motiv, cel mai bine este să eviți alimentele tari, crocante, precum chipsurile și legumele crude. În schimb, optează pentru alimentele și lichidele moi, cum sunt piureurile, supele, smoothie-urile și iaurtul, care nu necesită multă mestecare.

Folosește unguente și geluri topice - există numeroase unguente și geluri care pot calma durerea provocată de aparatul dentar. Asigură-te că citești cu atenție instrucțiunile înainte de a administra gelul. Este posibil să-l poți folosi doar de câteva ori pe zi. De cele mai multe ori, efectele secundare ale acestor produse sunt rare și pot include mâncărime sau erupții cutanate, așa că, dacă apar astfel de manifestări după aplicare, este foarte important să nu mai folosești unguentul și să dicuți cu medicul tău ortodont.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367