REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Remedii pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Remedii pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Replica API 3 august 2020 | 00:00 1394

Sciatică este o afecțiune caracterizată de dureri de picioare, care pornesc din zona lombară. Nervul sciatic este alcătuit din nervii spinali amplasați în regiunea lombară, dar și în zona osului sacral. Durerea poate fi blândă, în prima faza sub formă de furnicături, că apoi să se transforme în durere insuportabilă, scrie doc.ro.

Sciatică apare de cele mai multe ori odată cu hernia de disc, asta pentru că discurile coloanei vertebrale pot apasă pe nervul sciatic. Durerile pot dispărea, în unele cazuri, în câteva săptămâni, în timp ce în alte situații pot persistă luni întregi.

Remedii pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Apelează la ajutorul unui chiropractician – în România chiropracticienii sunt priviți încă cu scepticism, însă rezultatele pe care le poți obține cu ajutorul unui asemenea medic sunt uimitoare. Prin chiropractica se rearanjează, prin masarea coloanei vertebrale după tehnici precise, discurile vertebrale. Durerile specifice sciaticei pot fi ameliorate sau chiar eliminate definitiv cu ajutorul unui medic chiropractician.

Folosește acupunctură – specifică medicinei chineze, acupunctură este eficientă în tratarea multor afecțiuni, printre care și a durerilor cauzate de nervul sciatic. Studiile realizate în domeniu au dovedit că acupunctura cu ace încălzite este eficientă în ameliorarea sciaticii.

Practică yoga – un studiu a dovedit că yoga reduce cu 64% durerile de spate. Yoga întărește mușchii și îmbunătățește flexibilitatea așa că cei care suferă de sciatică au de câștigat de pe urmă acestei practici de origine hindusă.

Folosește comprese – compresele calde sau reci pot fi de ajutor atunci când încerci să scapi de durerile cauzate de sciatică. Folosește comprese calde sau reci aplicate preț de 15 minute și observă modul în care organismul reacționează. Dacă observi că durerea reacționează mai bine la rece, folosește numai comprese reci, însă dacă observi o ameliorare atunci când folosești comprese calde, mizează pe acestea pe viitor.

Folosește gheară diavolului – plantă care poartă numele de gheară diavolului are proprietăți antiinflamatoare și efecte comparabile cu ibuprofenul. O cantitate de 1.500 – 2.000 mg de gheață diavolului consumată zilnic reduce inflamația nervului sciatic și ameliorează durerile. Persoanele care suferă de ulcer ar trebui să evite această plantă.

Practică kinetoterapie – chiar dacă exercițiile fizice sunt ultima ta grijă atunci când ai dureri cauzate de nervul sciatic, gimnastică medicală, care poartă și denumirea de kinetoterapie, este mai utilă decât ai crede. Exercițiile fizice stimulează circulația sanguină și atenuează durerea. Dacă durerile sunt atât de puternice încât nu poți face exerciții, încearcă să înoți sau să faci aerobic în apă întrucât acest tip de mișcare nu pune multă presiune pe spate.

Medicamentele calmante – medicamentele antiinflamatoare și pentru relaxarea musculară pe care le prescrie medicul te vor ajută să scapi de durerile provocate de nervul sciatic. Și cremele antiinflamatoare aplicate local sunt de mare ajutor.

Remediile folosite prin aplicare topica – plasturii sau cremele pe baza de piper cayenne conțin capsaicina, substanță care calmează durerile puternice de sciatică. Un avantaj al acestor remedii este că pot fi folosite oricând, oriunde și în orice cantitate fără să producă efecte secundare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108