REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Remedii picioare umflate din cauza căldurii

Remedii picioare umflate din cauza căldurii

Replica API 13 iunie 2020 | 00:00 2284

Temperaturile crescute din termometre determina umflarea picioarelor tale? Nu eșți singurul care se confruntă cu această problema – iată ce remedii poți folosi pentru a scapă de această problemă!

Temperaturile foarte ridicate, specifice sezonului cald, determina retenția de apă în țesuturi. Din cauza efectelor gravitatiei, retenția de apă este mai vizibilă în zona picioarelor, scrie doc.ro.

De ce se umflă picioarele de la căldură

Expunerea la temperaturi ridicate determina dilatarea vaselor de sânge. Totodată, un corp supraîncălzit poate întâmpina dificultăți în a aduce înapoi sângele la inima din zona extremităților. Drept urmare, un exces de fluide se acumulează în zona picioarelor. Excesul de fluide poate face pielea să se strângă, dar poate cauza și umflarea degetelor de la mâini. Un semn care indică prezența edemului este urmă rămasă după ce apeși preț de câteva secunde cu degetul pe zona umflată. Potrivit specialiștilor, edemul apare atunci când organismul nu este aclimatizat la mediul foarte călduros.

Factori de risc umflare picioare la căldură

Cu toții suntem predispuși umflarii picioarelor atunci când ne expunem la căldură, însă femeile însărcinate și persoanele supraponderale prezintă risc crescut. De asemenea, persoanele care au joburi ce presupun desfășurarea muncii afară au adesea această problema în timpul verii din cauza expunerii îndelungate la temperaturi crescute și la umiditate.

Prevenirea umflării picioarelor din cauza căldurii

Dacă ai probleme cu umflarea picioarelor de la căldură, evita să petreci mult timp afară în zilele caniculare. Hidratează-te corespunzător și evita statul în picioare încontinuu. Atunci când călătoreșți cu mașina sau cu avionul și trebuie să petreci multe ore stand pe scaun, fă pauze frecvente, în timpul cărora mișcă-ți picioarele.

Când e cazul să apelezi la medic

Umflarea picioarelor din cauza căldurii nu reprezintă o problema serioasă și poate fi prevenită sau tratată cu ușurință. Dacă însă apare edemul fără motive evidente, pielea își schimbă culoarea sau apar durerile, apelează la urgență la ajutor de specialitate pentru că acest simptom poate ascunde probleme mai grave.

Remedii picioare umflate de la căldură

Redu consumul de sare – sarea favorizează retenția de apă în țesuturi așa că ar trebui să reduci consumul de sare dacă ai deja predispoziție pentru umflarea picioarelor de la căldură.

Fă mișcare – exercițiile fizice regulate stimulează circulația sanguină în zona picioarelor și împiedică reținerea de apă în țesuturi. Înotul este o activitate fizică ideală pentru stimularea circulației sanguine fără punerea unei presiuni mai mari pe picioare.

Ridică-ți picioarele – o altă metodă eficientă pentru dezumflarea picioarelor constă în ridicarea acestora. Spre exemplu, atunci când dormi, ar trebui să îți pui gleznele pe o pernă. Astfel, excesul de fluide acumulat în jurul gleznelor va fi împrăștiat.

Poartă șosete de compresie – acestea reduc umflarea picioarelor, mai ales dacă trebuie să stai multe ore pe scaun. Întrucât forțează fluidele în exces, dar și sângele, să plece din zona picioarelor, șosetele de compresie previn umflarea gleznelor. Găseșți asemenea șosete în magazinele care comercializează articole sportive.

Masarea picioarelor – prin masare, circulația sanguină este stimulată și picioarele se dezumflă treptat.

Înmoaie-ți picioarele în apă cu sare Epsom – sarea de baie relaxează mușchii, dar accelerează și dezumflarea picioarelor. Așadar, după o zi lungă petrecută în căldură, înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă rece și sare Epsom și vei vedea rezultatele imediat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369