REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Remediu homemade pentru eliminarea păduchilor de cap

Remediu homemade pentru eliminarea păduchilor de cap

Replica API 4 august 2021 | 00:00 509

Pediculoza, adică infestația cu păduchi, poate da mari bătăi de cap părinților. Copiii care merg la școală sau la grădiniță au șanse mari să fie infestați cu păduchi, cu care se pricopsesc de la colegi. Copilul care merge la grădiniță și vine cu păduchi de cap acasă poate infesta și copiii mai mici ori chiar părinții, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Infestarea cu păduchi

Păduchii sunt contagioși, iar următoarele obiceiuri te pun în pericol:

Atingerea capului tău de capul unei persoane care are păduchi

Împrumutarea obiectelor de uz personal precum peria de par ori agrafele, cuiva care are păduchi

Folosirea unei șepci sau pălării după ce a fost purtată de o persoană care este infestată cu păduchi

Simptomele infestării cu păduchi

Prurit

Senzația că ești gâdilata pe scalp

Răni la nivelul scalpului cauzate de scărpinatul excesiv

Cum detectezi păduchii

Verificarea foarte atentă a scalpului și a rădăcinii de par este o metodă sigură și rapidă de identificare a păduchilor. Și folosirea unui pieptăn cu dintîi deși te va ajută să descoperi prezența păduchilor în părul tău.

Păduchii se mișcă extrem de repede așa că e posibil să îi ratezi, însă ouăle nu îți vor scapă. Acestea sunt albe, au o formă rotundă, și sunt aproape lipite de firul de par. Îți va fi extrem de greu să le desprinzi de podoabă capilară, însă nu imposibil.

Tratament pediculoză

Pediculoză nu dispare de la sine, ci trebuie să folosești un tratament pentru a scapă de păduchii de cap. Mâncărimile și senzația de disconfort va dispărea abia după 7-10 zile de la încheierea tratamentului, chiar dacă acesta a fost un succes.

Tratamentele locale precum șamponul sau soluțiile speciale pot fi luate fie la recomandarea farmacistului, fie la indicațiile medicului. Dacă nu observi o ameliorare a problemei după ce folosești un asemenea produs la indicațiile farmacistului, este necesar să apelezi la medic, care îți poate prescrie și un tratament administrat oral.

După ce tratamentul a fost realizat cu succes iar păduchii au fost omorâți, e important să se îndepărteze și ouăle, chiar dacă sunt moarte. Folosirea unui pieptăn cu dinții foarte deși te va ajută să îndepărtezi ouăle cu succes, pieptănând părul șuviță cu șuviță.

Remediu homemade pentru eliminarea păduchilor

Există însă și alternative DIY pentru îndepărtarea păduchilor și a ouălor acestora. Pentru un asemenea remediu ai nevoie de:

Oțet alb

Apă de gură

Prosop

Cască de dus

Pieptăn cu dintii deși

Spală podoabă capilară și scalpul persoanei infestate cu apă de gură din belșug. Acoperă apoi scalpul cu o cască de dus. După 60 de minute, îndepărtează cască de dus și spală scalpul cu oțet alb, apoi acoperă-l iar cu caca de dus pentru încă o oră.

Spală apoi părul și scalpul cu un șampon normal, clătește-l și folosește un pieptăn cu dinții deși pentru a elimina păduchii și ouăle moarte. Oțetul va îndepărta ouăle de pe firele de par, în timp de apă de gură va ține la distanță, prin mirosul sau puternic, păduchii de scalpul și podoabă ta capilară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218