REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Remus Cernea a anunţat în Parlament că se retrage din grupul PSD. Iată de ce!

Remus Cernea a anunţat în Parlament că se retrage din grupul PSD. Iată de ce!

Replica API 13 mai 2013 | 00:00 321

Preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a anunţat astăzi în Parlamentul României faptul că se va retrage din alianţa cu PSD din Camera Deputaţilor şi că va rămâne independent. Această retragere a fost făcută pe fondul deciziilor luate de USL privind explorarea gazelor de şist, cât şi decizii privind proiectul Roşia Montană. "Noi, verzii, am intrat în acest parteneriat politic cu USL în speranţa că vom colabora pentru a face lucruri importante în ceea ce priveşte temele de mediu, drepturile omului, funcţionarea democraţiei şi numeroase alte teme care sunt importante pentru noi şi pentru România. În acelaşi timp am avut o colaborare foarte bună cu premierul Victor Ponta în ultimul an, iar premierul s-a dovedit a fi un politician matur şi un om deschis faţă de temele de mediu, însă recentele decizii ale Guvernului de a aviza începerea explorării gazelor de şist, de a înfiinţa acea companie a statului numită Minivest Roşia Montană, care să deţină participaţiunile statului la RMGC, sunt decizii care pe noi ne îngrijorează foarte mult, sunt decizii care deschid calea ca astfel de proiecte industriale precum exploatarea gazelor de şist sau mineritul pe bază de cianuri să fie implementate în România, ori pentru noi astfel de teme, nu sunt doar teme foarte importante, sunt teme care ţin de fundamentul abordării noastre politice. Fiind îngrijoraţi de deciziile recente, m-am consultat şi cu colegii de partid şi am hotărât că nu pot să rămân în grupul PSD de la Camera Deputaţilor, pentru că aş cauţiona prin prezenţa mea acolo astfel de decizii cu care noi Verzii nu suntem de acord. De aceea am anunţat astăzi hotărârea la Parlament de a mă retrage din grupul PSD şi de a face o opoziţie constructivă", a declarat pentru "Replica", deputatul Remus Cernea.

S.H.

foto: Remus Cernea, alături de premierul Victor Ponta, când se semna protocolul de colaborare între Partidul Verde şi PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218