REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Remus Cernea a câştigat procesul cu ANI

Remus Cernea a câştigat procesul cu ANI

Replica API 23 septembrie 2015 | 00:00 183

N-a fost incompatibil

N-a fost incompatibil

Remus Cernea

Parlamentarul Remus Cernea a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Curtea Supremă a menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a anunlat raportul de incompatibilitate. „Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 805 din 10 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă“, se arată în minuta instanţei. Reamintim că ANI anunţa că Cernea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate timp de aproape un an, în perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, când a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al firmei SC SED NOVE SRL.

„Am înlăturat, așadar, în instanță, o suspiciune injustă la adresa mea, chiar dacă acest lucru a durat doi ani. Voi continua să fac politică într-un mod curat, numai și numai pentru a promova valorile democratice ale societății deschise, drepturile omului, drepturile animalelor și statul de drept, fără să mă implic în vreun fel în acte de corupție și menținând un standard ridicat de civilitate, integritate și moralitate publică. După cum se știe, consecința unei astfel de incompatibilități este pierderea mandatului de deputat și interdicția de a mai candida timp de trei ani la o demnitate publică. Practic ar fi însemnat scoaterea mea din politică. Replica mea la susținerile ANI a fost rar preluată și timid auzite în spațiul public la acel moment. Iată că au trebuit să treacă doi ani pentru ca adevărul nevinovăției mele să fie certificat printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În acest timp am resimțit acel sentiment de a fi bănuit și acuzat pe nedrept iar ultima ședință de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost precedată de trei nopți albe în care n-a fost chip să dorm gândindu-mă la procesul ce urma“, a spus Cernea, prin intermediul unui comunicat de presă. „În privința procedurilor ANI, poate că o idee ar fi ca acele comunicări publice din partea instituției cu privire la presupusa stare de incompatibilitate a unui politician să fie însoțite și de o prezentare, pe scurt, a punctului de vedere al celui în cauză, astfel încât opinia publică să fie corect informată atât cu atât privire la punctul de vedere al ANI, cât și la cel al persoanei acuzate. Altfel, acuzatul deși poate este nevinovat, riscă să fie perceput de către mulți și pentru o perioadă semnificativă de timp, drept incompatibil întrucât replica sa se va face mult mai greu auzită, ceea ce este nedrept. Cel puțin aceasta a fost experiența mea și nu îi doresc nimănui să o repete“, a mai precizat Cernea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614